Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Pátý element

Pátý element (1997)

Nadupané sci-fi z pera Luca Bessona, který dodal jak akčnímu, tak sci-fi žánru ten pravý punc bizarnosti a hravosti. Výborný soulad prvků komedie, akčního filmů a sci-fi. Něco jako Křižovatka smrti smíchaná se Smrtonosnou pastí a Star Wars. Všechny postavy jsou napsané a zahrané božsky, soundtrack je nadupaný, děj šlape a je neustále zajímavý a techno-poetický.. 90. léta s nadžánrovým přesahem až za nové millenium. Můj oblíbený film.

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War (2018)

Konečně se filmovému průmyslu podařilo dostihnout komiks! Až nyní ! Dávám plných pět hvězd, bez debat. Byl to masakr, nářez, emočně vypjatý film. Dlouho jsem neviděl takové tempo, dusnou atmosféru a skutečné obavy o osud hrdinů a i vesmíru. Věděl jsem, jak to dopadne, četl jsem komiks, ale film mě usadil, cítil jsem to, kvůli čemu čtu komiksy. Takle to má vypadat.

Avengers: Endgame

Avengers: Endgame (2019)

Co říc, nemám slov, ale něco vymáčknu. Chytré, zábavné, vtipné, epické, existencionální, dramatické, upřímné, nevypočítavé, osudové, komiksové ... Spolu s Infinity War největší filmový kumšt naší doby. Budu dětem vyprávět, jak jsem na tom byl v kině. Samozřejmě jsem dost plakal, dojalo mě to. Seděl jsem na Iron Manovi v 16ti, nemluvě o tom, že to čtu od šesti a vyvinuly se jak postavy, globální filmový průmysl tak i já. Bylo to famózní, ten film je samozřejmě naprosto špičkový, ale nedělají to efekty, nebo něco, je to prostě dokonale zručná filmařina a to magické, co velké filmy mají. Co nejdříve musíme zajít na druhou projekci a pak to pomalu rozdýchám, ale teď Vám říkám, že mě to jako komiksáka naprosto uchvátilo.