Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (43)

plakát

Až po uši - Série 1 (2014) (série) 

Boží! Není nic lepšího než se koukat na bandu lidí, kteří si myslí, že je skutečně šťastnými udělají jejich partneři! Vtípek na Emmu Smetanu a její cameo mě potěšilo :) Jen se tam na můj vkus až moc chlastá.

plakát

Stardust (2020) 

Bowieho miluju a tohle mě vyloženě bolelo sledovat. Ani se nedivím, že Davidova rodina nedala svolení k použití jeho hudby pro tohle dílo. Johnny Flynn je jako představitel Davida Bowieho nepoužitelný a nesedí do role věkově ani vzhledově. Někdo ho prostě jen oblékl do šatů Michaela Fishe, nasadil paruku, dal kontaktní čočky a to bylo celé. Korunu tomu nasadil konec filmu, kde se nám ukáže i samotný "Ziggy Stardust" Bylo mi při tom trapně i za tvůrce tohoto filmu.

plakát

David Bowie: Five Years (2013) 

Skvělé! Neskutečně jsem si užila rozebírání období alb Hunky Dory a Young Americans. Rozhovory s ostatními hudebníky, překrásné archivní záběry, které jsem nikdy předtím neviděla, popis toho jak se Bowie postupem času měnil... Mě osobně tenhle dokument sedl o dost více než třeba Moonage Daydream. Po shlédnutí jsem si hned musela pustit Low :)

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Sice to působí lacině, ale taková hrůza to zase není. Je to prostě primácká klasika, která vypadá stejně jako svého času Rodinná pouta. Spíš mi přijde, že většina hodnotí tak nízko hlavně kvůli účasti Emmy Smetany... Pro ní já osobně mám zase velkou slabost, stejně jako pro skvělou úvodní skladbu. Na další díly se alespoň kvůli Emmě určitě kouknu.

plakát

Monology vagíny (2002) (TV film) 

Já vám nevim... když už se autorka pustila do díla s takovým názvem, bylo by dobré si aspoň zjistit rozdíl mezi vulvou a vagínou... Vagínu si totiž fakt holit nechcete :D

plakát

TY - Série 4 (2023) (série) 

Tenhle seriál měl skončit třetí řadou. Celé to táhne Penn Badgley, kvůli kterému stojí za to tenhle seriál dokoukat do konce, ale jinak je to už těžký průměr a nerealistická slátanina. Už u dílu Hampsie jsem měla chuť to vypnout kvůli naprosto nesnesitelným vedlejším postavám. Vůbec nechápu, proč se Joe s touhle partou lidí vůbec dával dohromady.

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Tenhle film pro mě byl něco jako terapie. Jsem ráda, že nedošlo na klasický happy end. Miluju přirovnání Bambi na ledu.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Jednoznačně můj nejhorší kino zážitek v životě. Nedokážu ani vyjádřit, jak strašně se mi ulevilo, když se na plátně rozjely závěrečné titulky.

plakát

Pravidla rozkoše (2022) (seriál) 

Divně uchopený dokumentární seriál. Jako celek to na mně působilo neuceleně a jakoby roztěkaně. Nic tu není dotaženo do konce nebo nijak více rozebráno. Ani po vizuální stránce to není nic převratného. Třeba prokládání dokumentu náhodnými fotografiemi mi přišlo hodně zvláštní. V momentě kdy se začal řešit rasismus jsem vážně měla chuť to vypnout. Netflix je v tomhle vážně nepřekonatelný a taky už dost otravný. Hvězda navíc za Eriku Lust v posledním díle.

plakát

Guru (2022) (seriál) 

Velice dobrá minisérie, které by ale rozhodně prospělo pár dílů navíc, protože konec je opravdu hodně zkratkovitý a rychlý. Přišlo mi to neúplné, hlavně mezi druhým a třetím dílem je celkem velká dějová mezera. Také mě překvapilo jak strašně málo je tady scén se samotným guru. Kotek si tu opravdu moc nezahrál, škoda.