Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (133)

plakát

Bod obnovy (2023) 

Ačkoliv si ultimátní hodnocení nezaslouží, nemůžu jinak. Bod obnovy se natolik vymyká české tvorbě, že je potřeba na něj ukázat. Třeba pak dostaneme víc šikovně natočených snímků, kde se zapracuje i na scénáři.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Nový Indy paradoxně je ve svém jádru o něco lepším filmem, než poslední Spielbergův díl. Umí lépe zabrnkat na nostalgické tóny. Ovšem je pravda, že pokud došlo ke generační obměně na režisérském postu, na filmu to znát není. To by totiž buď měla přijí výraznější změna, nebo by hlavní protagonista musel být také o generaci mladší a pak by se vyprávění nemuselo každých 20 minut zabývat problémy stáří. Někomu to může vadit, mně to například nevadilo. Byl bych ale spokojenější, kdyby se podařilo sérii uzavřít, dokud jsme ještě viděli její tvůrce i protagonisty ve formě.

plakát

Re-Play (2009) (pořad) 

Re-play sleduju už poměrně dlouho a líbí se mi že si pořad prochází vývojem a snaží se chytat trendů a známých tváří. Negativních recenzí bych si nevšímal, pořad je v rámci mainstreamu asi jediným solidně zvládnutým pořadem. Víc live streamů a obecně lepší interakce s komunitou by asi neškodila, "jen" vysílat pořad dnes prostě nestačí.

plakát

Spolu (2022) 

Spolu je strašně fajn film, který svým minimalistickým pojetím odvypráví krátkou epizodu v životech členů jedné rodiny. A daří se mu to zejména kvůli dobrým hercům. Je to vlastně takové malé pohlazení na srdíčku v záplavě českých komedií. Výtky bych měl ke scénáři, který určité pro vývoj postav zásadní momenty řeší dost zkratkovitým způsobem a mnohem více se soustředí na tady a teď.

plakát

The Gray Man (2022) 

Je to přesně takový, jaký jsem to čekal. Špatný.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Pokračování, které překonává svého předchůdce. Inovuje původní dějovou linku o nové prvky, a přesto s naprostou lehkostí zapadne a obstojí coby plnohodnotná dvojka, jen je epičtější, rozmáchlejší a samozřejmě s notnou dávkou nostalgie. Ta není jen samoúčelná, ale umožní uzavřít dějový oblouk hlavních postav a ještě u toho film zvládá držet diváka v napětí a strachu o osudy hrdinů. Není to žádná chytrá artová podívaná, ani odvážný úkrok stranou, je to zkrátka "jen" kvalitní letní film, co vás zaručeně pobaví.

plakát

Seveřan (2022) 

Jdu na 4*, protože 3 by z mého pohledu vrhali Seveřana do šedi průměru, kde rozhodně nemá co dělat. Absenci složitější zápletky je schopný vynahradit vším ostatním a podobná podívaná se do kin příliš nedostává. Nezbývá než doufat, že Eggers se někdy v budoucnu vydá podobným směrem a zaměří se i na vyprávění. I když faktem je, že Seveřan je z jeho repertoáru tím nejvíce vypravěčským filmem :)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Bohužel Matrix Resurrections má daleko i k současnému průměru a svým připitomělým netflixovským vizuálem a ne příliš originálním scénářem se řadí k masové produkci bezpohlavních příběhů, které po týdnu kompletně dostanete z hlavy. Akce je nesmyslně nudná, pomalá a bez nápadů. Kung-fu bitky postrádají jakoukoliv snahu posunout se v rámci žánru nebo série někam dál. Totéž se dá říct o vizuálu, kdy ten "matrixovský "je snad ještě o pár kroků pozadu za posledními dvěma díly a smrdí levnou produkcí. Ani herci tenhle průser nezachrání, protože scénář jim v podstatě nedává žádnou zapamatovatelnou scénu. Zbytečný film, který do série nepřináší vůbec nic nového.

plakát

Mortal Kombat (2021) 

Příběhově impotentní MK naštěstí dává přesně to, celá dělá herní sérii tak zábavnou - brutální násilí a duely znepřátelených táborů. Víc snad nikdo nečekal.

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Semestr jsem stihnul ještě v době kdy vyšel, ale musim říct že současná situace mě donutila se k němu opětovně vrátit a jenom se utvrdit v tom, že nejen že je pořád aktuální ale technicky i herecky jde o skvělej seriál.