Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (54)

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Tento film by byl dokonalý nebýt jeho žánru, který se stylizuje do "Životopisný". Alan Turing byl skutečně génius, který svým podivínstvím mohl v ostatních vyvolat dojem, že nebyl úplně duševně zdráv. To už dnes s úplnou jistotou nemůžeme tvrdit, neboť i vzpomínky lidí, kteří jej znali a popisovali, už tak byly velmi zaujaté. Kdyby tento film nebyl tolik zkreslený hollywoodskou ideou politické koreknosti a dramatu, byl by na úplně jiné úrovni. Lidé jako Maxwell Herman, Alexander Newman (vedoucí projektu Colosus) a Thomas Harold Flowers (hlavní designer a konstruktér Colosus) zde neměli vůbec žádné zastoupení a ani nebyli vůbec zmíněny. První reprogramovatelný počítač měl totiž jméno Colosus nikoli Christopher! I když je fakt, že bez Turingových znalostí by se projekt nikam neposunul (a to včetně kompletní vědecké disciplíny, která následovala po WW2), je pošetilé připisovat všechny zásluhy pouze jemu a to včetně vytvoření filmu s absencí dalších důležitých jmen v této oblasti. Pojďme se ale vrátit k filmu. Benedict Cumberbatch potvrzuje, že je herec na vysoké úrovni. Jeho ztvárnění Turinga jako podivína je nejen věrohodné, ale velmi příjemné na pohled i poslech. Kamera a střih velmi podtrhují atmosféru, ve které se tento příběh odehrává. Prolínání příběhů odehrávající se ve třech různých časech je perfektní.

plakát

Joker (2019) 

Nechal jsem si větší mezeru mezi prvním a druhým zhlédnutím. Druhé zhlédnutí se už ale nedočkalo konce. Pseudoartový snímek nám má detailně popsat vznik jednoho z největších záporáků DC universa. Nevím, zda to byl účel tvůrců splácat všechno možné dohromady a přitom se tvářit, jak je vyústění kdoví jak šokující. Nemám teď na mysli, že se z Arthura Flecka stane záporák, ale celé "nahlédnutí" pod pokličku jeho psychiky. Měl jsem po celý film pocit, že sleduji špatnou kombinaci filmů Prokletý ostrov, Psycho a Čistá duše. Jediné, co film zachránilo před odpadem, byl herecký výkon Joaquina Phoenixe. Na závěr mohu jen říci bohužel, nepovedlo se.

plakát

Matrix (1999) 

Stále si první díl Matrixu nemohu vynachválit. I po 14 letech se jedná o mistrovský kousek, který spojují skvělé efekty, výborná režie a propracovaný scénář. Prostě film, který pohltí každého milovníka Sci-fi žánru.

plakát

Vampire Academy (2014) 

Zfilmování další upírské ságy, která slaví v knižní podobě nemalý úspěch. I když jsem neměl tu čest si přečíst předlohu, film mi celkem připomínal seriál Vampire Knight. Avšak příběh toho filmu se mi zdál poněkud plytký. Úvodní vtažení do tohoto světa bylo celkem poutavé, ale po pár minutách se tento film promění v poněkud nudnou středoškolskou "drámu", kde postavy reagují naprosto absurdně. Hlavní linka se tím pádem moc nehýbe a rozluštění "záhady" není pro diváka nijak uspokojivé. Celé to podtrhují celkem slabé akční sekvence, kde jde poznat, že na choreografii se moc času nestrávilo a nezachrání to ani střih (ke kterému bych také moc nevyjadřoval). Jestli bude další díl, doufám, že si dají víc záležet.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Konečně jsem se dočkal. Český film, na který stojí za to jít do kina. I přes jistá klišé jsem se bavil od začátku do konce. Výborný střih a jiné technické záležitosti. Jen jedna velká vada se objevila. Rozhodně bych do role kmotra neobsadil Ondřeje Vetchého. Vůbec jsem mu tu roli "nežral" a jeho věčný "výtlem" do kamery už mi je proti srsti. Koho si myslím že do dané role měli obsadit je Karel Roden. Ale to asi mám vysoké nároky.

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Děj filmu se do první poloviny odehrává (na můj vkus) příliš rychle. Zmateně jsem koukal, jak běží jedna scéna za druhou a nestačil jsem si dávat střípky dohromady. Ale to by nijak nevadilo. Tento námět měl velký potenciál, který však tvůrci filmu nedokázali naplnit (Ten potenciál, ale nenaplnila ani autorka knihy). Rozhodně divákům, kteří by si chtěli přečíst knížku, doporučuji vybrat si. Buď si trilogii přečíst knižně a nebo se na ni podívat až ji zfilmují. Důvodem je, že příběh ve filmu se hodně liší od toho v knize. Jinak pro nezasvěcené film doporučuji ;)

plakát

Jack Hunter: Ztracený poklad Ugaritů (2008) (TV film) odpad!

Dobrodružné filmy se musí brát s nadsázkou. Bohužel tento film přesáhl veškeré hranice, které jsem si pro tento žánr vybudoval. Lidi se chovají naprosto nelogicky, zápletky jsou doslova trapné, vykrádá to X filmů a efekty nejspíš dělali opice na windowsech 3.11. Škoda 90 minut.

plakát

Maturita duchů (2012) 

Neotřelá duchařina, ve které není čas řešit pseudofilozofické blbosti. Javier Ruiz Caldera místo aby nechal prostor na odpovědi (které mohli pokazit celkový dojem), vyplnil děj vtipnými scénkami a našel i prostor pro trochu dramatu. Film rozhodně předčil moje očekávání.

plakát

Amorův úlet (2006) 

Jak udělat parodii na romantické filmy s ujetým humorem a bez zbytečných fekálností? Zde je důkaz, že to jde! Tento film obsahuje typický scénář romantického filmu, který tvůrci překopali do takové komedie, která dokazuje, že není potřeba film přeplácat úchylnostmi a fekálnostmi, aby mohl být vtipný. Vřele doporučuji.