Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (257)

plakát

Zmizení (2013) 

Když pominu lehce výstředního detektiva, tak mi z Prisoners vychází jen solidní krimithriller, jakejch se v devadesátkách točily mraky. Zabaví na (hodně) dlouhej večer a pak zmizí z paměti, ovšem !SPOILER! narozdíl od hledaných děvčat už se z ní nikdy nevynoří.

plakát

Kokuhaku (2010) 

Styl filmu mi nějak nesedl, trochu jsem se ztrácel v časových rovinách a vyprávěních osob, dramatizující zpomalovačky mi taky zrovna neokouzlily. Ani z daleka to nebyl první japonskej film, co jsem viděl, ale asi byl svojí formou na mě tak nějak moc... japonskej.

plakát

Čarodějnice (2015) 

Kozlí hlavy, černý vejce, starý báby na koštěti, puritánský protestanti blábolící svou podivnou angličtinou, sakra, už jsem myslel, že takovýhle lahůdky v dnešní době neuvidím. A ono jo. Super!

plakát

Lesní rituál (2017) 

3/4 filmu hodně dobrý, už jsem si říkal, že mi zas horrory začnou bavit, ale ten závěr to zazdil opravdu drtivě. Přitom téma se severským pohanstvím nebo spíš se sejdem, vypadalo hodně lákavě. Škoda jen, že když už tak nějak nuceně zmizelo to tajemno a (ne)vyřčená hrůza, že pak nenastoupily nějaký povedený gore prvky, tím mohl film slušně vygradovat.

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Dvě série by byly pro The Wire tak akorát a seriál by se stal kultovním a jen stěží překonatelným. Těch pětadvacet dílů je totiž maximum, aby divák vydržel bejt napjatej a nesklouzával mu čím dál častejš pohled na hodiny a nevkrádal se pocit o promarněným čase. Problémy a pokusy o řešení se totiž (celkem logicky) začnou opakovat a další série už nedrží tak dobře pohromadě, ale rozbřednou se do jednotlivých dílů, ve kterých se toho opravdu víc nakecá než udělá. Nedělám si iluze, že to v praxi vypadá jinak, ale od detektivního seriálu čekám trochu víc zábavy a napětí. Velkým plusem zůstává prakticky nezměněný herecký obsazení, i když pozdější absence herce Elbova kalibru je docela znát.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Bavilo mě to stejně jako předchůdce v době, kdy byl aktuální. Po spojení s počítačovýma (video) hrama námět přímo volal a ve finále toho levelování a komunikace s NPC bylo tak akorát, aby to nebylo otravný. Klidně bych se kouknul ještě jednou, to se mi dlouho nestalo...

plakát

Personal Shopper (2016) 

Film, kterej mi donutil po dlouhejch měsících a rocích opět projevit můj filmovej vkus skrze hodnocení na CSFD a pomoci mu alespoň o procento zvýšit rating. Na relativně "artový" dílo slušný tempo, perfektní střih a hlavně výborný nosný téma.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Westernům moc nefandím, ale když jsem zjistil, kdo že to stojí za režií a scénářem, tak jsem do toho šel. A neudělal jsem chybu, True Grift je film, kterej je nadžánrovej a za shlídnutí rozhodně stojí. A Matt Damon by měl dostat zpětně sošku za vedlejší roli (Walker) Texas Rangera.

plakát

Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště (2005) 

Jaká je vaše žádost, taková je i vaše vůle. Jaká je vaše vůle, takové jsou i vaše skutky. Jaké jsou vaše skutky, takový je váš osud. Smrt reality show. K tomuhle filmu jsem nějak musel dozrát... V době premiéry v kinech mi to přišlo jako nebytečná blbost, ale dnes Hrubeše a Mareše vnímám jako jeden z nejsilnějších filmů o přátelství. A že je navíc k tomu v mnoha místech i nesmírně vtipnej, je jenom plus.

plakát

Duchovní kuchyně (2007) (pořad) 

To zpracování je opravdu strašný, což je veliká škoda, protože v každým dílu je spousta zajímavejch informací. Jen se člověk musí prokousat přes hodně křečovitý dialogy a rozhovory a taky přes rádoby humorný vsuvky, což mně osobně dalo práce asi nejvíc.

Ovládací panel

Fanklub

(1)