Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (35)

plakát

Survive Style 5+ (2004) 

Tenhle film nekdo na IMDb oznacil jako "ubercool". A je to presne to slovo ktere ho vystihuje. Neskutecne barevne, neskutecne napadite, neskutecne vtipne, skutecne zvlastni. What's your function in life?

plakát

Probuzená zkáza (1956) 

S tou "jedničkou" Godzilly opatrně - tohle není první film, který byl o Godzille natočen, i když částečně je to i pravda - ve skutečnosti se jedná o americkou verzi původní Gojiry z roku 1954, ke které byly dotočeny scény s americkým reportérem, a naopak vystříhány scény, kde se zmiňovalo americké bombardování Tokya a Hirošima-Nagasaki. Ovšem jinak se přetransformování japonského snímku pro americké publiku prostřednictvím reportéra učastnícího se veškerých scén z původní Gojiry povedlo, přestože je legrační pozorovat Japonce mluvící anglicky s brooklynským přízvukem (jak se kdesi píše)

plakát

Spiritistický stoleček (1988) 

V ateliéru slavného francouzského režiséra animovaných filmů Paula Grimaulta (Le roi et oiseau) ožívají postavičky z jeho starších filmů a Grimault jim vypráví o svých začátcích a o technice animace, přičemž jim pouští své stařičké grotesky, například Malého vojáčka či Strašáka... Některé z jeho starších grotesek mají zajímavé podtexty, ale většina... je prostě jako jiné staré grotesky. Grimaultův vrchol se nachází v překrásném animovaném filmu Le roi et oiseau a ten se vyvyšuje nad všechny jeho ostatní díla, Table tournante mne proto spíše zklamal, ačkoliv protiválečný filmeček o superdestruktivních válečných houslích, jejich hrabivém vynálezci a mírumilovném muzikálním psovi se zapsal mezi mé oblíbené západní animované tituly.

plakát

Císařovy nové šaty (2001) 

Ve dějepise jsme se to učili úplně špatně. Napoleon Bonaparte nezemřel ve svém ostrovním vězení, nýbrž se mu za pomoci věrných služebníků podařilo sehnat dvojníka, který měl ve vhodnou dobu, až se pravý Napoleon dostane do Paříže, přiznat kdo ve skutečnosti je. Včechno ovšem dopadlo trochu jinak... dvojníkovi se zalíbilo pohodlné domácí vězení, pozměňování Napoleonových pamětí a cpaní se až k prasknutí... zatímco velký stratég Napoleon někde v hlubinách Paříže organizuje armádu zelinářů, aby se tento rok prodalo více melounů, zamiluje se... a najednou si není jistý, zda chce znovu povstat v čele francouzského lidu. Velice milá a chytrá komedie, která není ani trochu bláznivá. No, možná malilinko.

plakát

Jigoku no banken: akai megane (1987) 

Red Spectacles - Podivné, ale ještě daleko podivnější, než jsme u Oshiiho (Angel's Egg, Ghost in the Shell, Avalon) zvyklí. Tento film se stejně jako jeho prequel Stray Dog (který ovšem vznikl později) odehrává v prostředí speciálního antiteroristického útvaru v alternativním fašistickém téměř současném Japonsku. Oshiiho další povídka z tohoto prostředí dala vzniknout velice povedenému animovanému filmu jménem Jin-roh (Wolf's Brigade). Film je vhodný jen pro naprosto skalní příznivce Oshiiho pozdějších prací a i ti mají co dělat s tím aby ho překousli

plakát

Tokijští kmotři (2003) 

Režisér Satoshi Kon znovu ukázal co umí. Po vytečném Perfect Blue a skvělé Millennium Actress jsem měl možnost vidět další jeho počin. Film vypráví o trojici bezdomovců, jejichž život se o jedné vánoční noci změní, když u popelnic naleznou opuštěné dítě. Rozhodnou se ho uchránit od života v dětských domovech a vydají se pátrat po jeho rodičích a zjistit, proč vlastně díte odložili. Vánoce jsou plné zázraků a naši hrdinové ze v zasněženém Tokyu plném podivných existencí dostávají z jedné neuveřitelné situace do druhé. Velice lidský a překrásně smutnoveselý film o potřebě rodiny.

plakát

Mistři (2004) 

Tentokrát musím film hodnotit jako průměr mezi kvalitou a mezi tím, jak na mne zapůsobil jako na diváka. Jako film by dostal o hvezdičku víc, pojednává ovšem o lidech tak nesympatických a podivných, že mi to dočista zkazilo den :) Asi jsem holt do toho kina šel utéct před realitou a prásk ho - realita na plátně. Jediná sympatická a lidská (byť poněkud slabšího rozumu) postava tam byl ten cikán, zaplať pánbůh za něj. Celkově zahrané opravdu výtečně, ale to už řekli ostatní...

plakát

Stará dáma a holubi (1997) 

Starší film režiséra jenž má na svědomí animovaný film Triplettes de Belleville. Tenhle je možná ještě geniálnější. Pozor! Obsahuje naprosto věrné pařížské holuby!

plakát

Escaflowne (2000) 

Snaha o převyprávěni skvělého 26ti dílneho seriálu do jedné a půl hodiny.. postavy jsou ploché, jejich motivy nejasné. A ještě navíc se chovají úplně jinak než v seriálu! Není to úplně zlé, ale rozdíl v kvalitě je tak velký, že doporučuji raději seriál.

plakát

Azumanga daiō (2001) 

Kratky film, pouhy vytazek z 26ti dilneho serialu A.D.