Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Legenda (1985) 

Hodnotím verzi s hudbou od Jerryho Goldsmithe. Dobrá fantasy pohádka. Temná, depresivní a divná. Až se stanu masochistou, tak zkusím verzi s hudbou od Tangerine Dream. A nebo ne.

plakát

Ambulance (2022) 

Krásná kamera, super hudba, perfektní herci. Tam někde je schovanej úžasnej akční film, ale Michael Bay a jeho 3 střihorucí Edwardi se rozhodli, że nám ho neukážou. Jako úvodní scéna z Quantum of Solace protażená na dvě hoďky. Totálně nepřehledná šílenost. Tony Scott by se obracel v hrobě.

plakát

Na prahu války (2019) 

Terrence Malick is back in the saddle. I hope he wont fall again to the wonder and fight the knight of cups. It would be his last song to song. The best movie since he crossed the thin red line and found the new world.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Opět krásný film o lásce a oddanosti. O dobrotě a naději, která steče přímo do hajzlu, zasere ji bezdomovec a zadupe prase. Jak je u Zahlera zvykem - zážitek roku.

plakát

Aquaman (2018) 

Podobná věc se líp natočit nedá. Je to podobný guilty pleasure, jako kdysi Sheena nebo Flash Gordon. Čistá béčková zábava, která pobaví a dojme. Pátá hvězda je za hudbu Ruperta Gregsona - Williamse.

plakát

Konzultant (2013) 

Pro mě absolutní pecka. Tenhle film se mi, nebo já jemu, vyhýbal dost dlouho. Přijetí "kritiků" bylo vlažné, plakáty nuda a trailer jsem neviděl. Vím, že Ridley Scott dokáže natočit perfektní film, ale rozhodně mu neskáču na všechny špeky. Tentokrát jsme se ale sešli. Paradoxně mě odrovnal filmem, který spousta lidí považuje za nejslabší zářez v jeho filmografii. Ridleyho fanoušci zřejmě nečekali vyloženě konverzační thriller, který tepe pomalu, ale zatraceně bolí. V tomhle filmu se hodně mluví, ale dialogy jsou vypiplané k dokonalosti. Navíc nabírají na intenzitě s houstnoucím dějem a jen krásně podtrhují tu stahující se smyčku na krku hlavního hrdiny. Ale na to se tu nehraje. Tenhle film je obžalobou násilí a nastavuje zrcadlo nám, lidem. Lidem podle Cormacka McCartyho. Jestli někdo četl některou z jeho knih, tak asi ví, že jeho pohled na lidské pokolení se podobá pohledu zklamané kuchařky na spálenou bábovku. Je to neuvěřitelně násilný, napínavý a parádně natočený thriller s hereckým ansáblem snů. McCarthy to s náma moc dobře nevidí a Scott se toho nebál a ukázal, že má koule.

plakát

Beowulf (1999) 

Snímek má slušnou atmosféru a hlavně perfektního Cristophera Lamberta v hlavní roli. Jeho Beowulf v kabátu a s mečem na zádech je neuvěřitelně cool. Bohužel akční scény jsou statické, nudné a přesto, že se je tvůrci snaží oživit několika salty a drsnou elektronickou hudbou, mají dynamiku výukového videa o věšení prádla. U filmu, který na akčních scénách staví, je to dost problém. Wannabe Blade...

plakát

3:15 zemřeš (2005) 

Výborná duchařina, která má všechno co k výborné duchařině patří. Ale co si budem...to hlavní u pořádné duchařiny je zvuk, ten ZVUK, který je slyšet, když nic nevidíte a těsně předtím, než to uvidíte. Tenhle film to, díky bohu, pochopil. Tahle věc je snadno na odstřel. Kdo si to pustil s POŘÁDNÝM zvukem, sám, začal ve 2:15, aby tomu dal grády, a přesto to odstřelí jako nudu, tak je buď magor, nebo žije na hřbitově a chodí s duchama na půlnoční procházky.

plakát

Street Fighter: Poslední boj (1994) 

Začíná to jako parádní béčkový nářez. Jednoduchá akční kravinka, která poteší nostalgické srdce, co pořád tepe devadesátky za sekundu. Končí to jako nudná sračka.