Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 234)

plakát

Spidey a jeho úžasní přátelé (2021) (seriál) odpad!

Fuj, to je hnus. Víc ušetřit za animaci a hlavně jakoukoli invenci asi nešlo. A jelikož byla povinná Disney kvóta na nějakou "písničku", ale nulový rozpočet, tak úplně k pozvracení je už úvodní znělka. Pozor, dětem nad 1 rok věku nebezpečně snižuje IQ a sociální schopnosti. Teletubbies jsou proti tomu těžce myslitelské.

plakát

Dallas 63 (2016) (seriál) 

Kniha byla jedna z Kingových v "poslední" době nejpovedenějších... a seriál se jí držel jako klíště z alespoň 90 %. Čímž si rozhodně neuškodil. A dále to byla výborně obsazená, moc pěkná kostýmní osmihubka s časovou smyčkou a trochou detektivní práce a naschválů osudu na plné pecky. Nečekal jsem až tak dobrý výsledek.

plakát

Mrňousci - Zzz dans le métro (2012) (epizoda) 

První sezóna bývala vtipná a poměrně laskavá. Zde jde už o několikátou epizodu s námětem od jistého Mohameda Labidi, pro něhož je vrcholem donekonečna variovat honičku berušky s mouchami v různých prostředích, na jejímž konci jsou všichni nebo skoro všichni kriticky zranění nebo mrtví. K popukání :,-(

plakát

Spaceballs (1987) 

Na úrovni průměrné show Bennyho Hilla. Proč ne, fajn, že tam nebyl skoro žádný toaletní humor a herci se nesmáli (příliš) vlastním vtipům. Parodií jsem viděl dost, a mnoho lepších (zase na ty hodně špatné jsem se vydržel dívat maximálně minuty).

plakát

Noční koupání (2024) 

Samotný ten nápad a vysvětlení je vlastně velmi chytrý a konzistentní – jenže nemá co dělat v Severní Americe, je ryze japonský. V nejhorším staře evropský, u bratří Grimmů si ho představit umím. Rozuměj, tohle potřebuje nějakou historii, ne max pár desítek let. Přepisem z asi funkční psané formy do filmu se kouzlo dost ztratilo, ač zaujalo pár funkčních detailů – ale to je málo. Herci se poctivě snažili hrát, ale nevybrali si na to dobře film. Kdo nemá fobii z vody, těžko bude nějak zvlášť chycen. P.S. metoda, jak do castingu narvali povinné menšiny, smrděla tou povinností drobátko příliš.

plakát

Nová generace (2018) 

Ale jo, byl by to úplně skvělý film s touhle zápletkou a dějem vůbec... kdyby byl první, a ne osmistý padesátý přesně stejný. Bohužel nepřidal skoro nic. Navíc čínská účast vnesla porci kýče pro evropana jen těžko únosnou.

plakát

Gorodok (1993) (seriál) 

Občas geniální s do sebe zapadajícími střípky, občas nudně trapné.

plakát

Bolšaja raznica (2008) (seriál) 

Jo, tehdy rusům povolili ještě aspoň komunální satiru. Ale lepší byl Gorodok (aspoň zpočátku). I když ten dobově vycházel z reality kolapsu a bídy, proto byl možná ryzejší.

plakát

Scavengers Reign (2023) (seriál) 

No vida, pak že to nejde. Všechno se nemusí doslova vysvětlit, někdy stačí nastínit. Skvělá práce s postavami, víc než skvělá. Žádné zkratky ani kompromisní zaoblení dramatického oblouku.

Ovládací panel
135. nej uživatel Česko
164 bodů