Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 238)

plakát

A Thousand Suns (2024) (seriál) 

Doufejme, že celek bude dávat smysl.

plakát

Noční koupání (2024) 

Samotný ten nápad a vysvětlení je vlastně velmi chytrý a konzistentní – jenže nemá co dělat v Severní Americe, je ryze japonský. V nejhorším staře evropský, u bratří Grimmů si ho představit umím. Rozuměj, tohle potřebuje nějakou historii, ne max pár desítek let. Přepisem z asi funkční psané formy do filmu se kouzlo dost ztratilo, ač zaujalo pár funkčních detailů – ale to je málo. Herci se poctivě snažili hrát, ale nevybrali si na to dobře film. Kdo nemá fobii z vody, těžko bude nějak zvlášť chycen. P.S. metoda, jak do castingu narvali povinné menšiny, smrděla tou povinností drobátko příliš.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

No konečně film, kde američan a britka mluví starořečtinou jen s nepatrným přízvukem a ne jako když mají plnou hubu ovesných vloček. Na to, jakou měl ne moc pozitivní pověst (protože každý se musí povyšovat a tvářit, že jeho h***o nesmrdí), skvělý zážitek. Akorát tedy jako obvykle zaostřené na titulky a nikoli na film, takže na konci strašně bolí hlava z toho, jak je v CZ podřadném kinu mizerná technika. Pořádně zaostřené filmy jsem viděl jen v zahraničí :-( Indy válí, dík za něho, a samozřejmě značnou část dojmu dělá důstojný padouch, který je velkým hercem, a odvaha do toho šlápnout i na stará kolena.

plakát

Kovacs & Till Lindemann: Child Of Sin (2023) (hudební videoklip) 

Jedno z nejlepších hudebních videí všech dob. A nejen podle mě. Jako obvykle u Lindemanna je klip strukturovaný, s mnoha dějovými linkami a nelineárním odvyprávěním. Zběsilý střih jeho kvalitu nedělá, je jen prostředkem, jak se děj vejde. Komplikovanému textu písně se přidává (samozřejmě úmyslně) komplikované vizuální sdělení. A ty hlasy k sobě jdou skvěle, třeba duet se Zaz byl meh. P.S. Pokud někdo nezná Kovacs a ještě se svou ignorancí chlubí, svědčí to něco o jeho malém rozhledu - a ještě z této pozice samotné něco hodnotit je dost trapas.

plakát

Meg 2: Příkop (2023) odpad!

V kterém vesmíru tahle fyzika a hydrodynamika existuje? Ke konci už se nedalo ani smát, jen to bolelo. P. S. v závěrečných titulcích byly neskutečné zástupy executive producerů.

plakát

Mezi živly (2023) 

Mělčí, ale docela chytlavý příběh dvou, kterým to nemělo šanci vyjít. Bez shakespearovské tragédie, nějakého zásadnějšího dramatického oblouku, prostě historka z města. Sympaticky podaná "herecky", plná zářivých barev a animace s více možnostmi než u pevně definovaných těl. Bylo docela zvládnuté i "nepřepálení" toho, kde se dalo s mentorováním daleko víc tlačit na pilu. Největším plusem filmu byla skvělá práce s tempem, kterou už dnes málokdo ve světe zkomiksované skoro veškeré filmové produkce zvládá. P.S. a nakonec tomu dám plný počet za to, že mi občas tekla slza jak za romantický příběh, tak ze smíchu.

plakát

Mluv se mnou (2023) 

Solidní práce, která po delší době nenechá diváka chladným a koneckonců není ani nějak zvlášť ohraná. Bývala by mohla být s přehledem za plnou, jenže 1) hlavní postava je hrozně nesympatická a 2) expozice zhruba do otloukání stolu byla až nesnesitelně protivná. Sice to obojí do filmu hodně patřilo, ale subjektivně mě to fakt štvalo až za hranici otrávenosti... no a člověk se dobrovolně na film nedívá s tím, že chce být otrávený. Nebo možná jo, ale tuhle úchylku nemám.

plakát

Pád domu Usherů - Maska červené smrti (2023) (epizoda) 

Zdařilá adaptace této klasické povídky. Relativně pěkně propletené. Škoda, že ten smrkáč má jen pomálu sexappealu na to, aby byl uvěřitelnější.

plakát

Pád domu Usherů - Půlnoční děs (2023) (epizoda) 

Tenhle film totálně dodržuje všechny rasové, genderové a orientační kvóty. A zbyl kousek místa i na příběh, ale jen malý. Přebuzněno a znevěrohodněno, no ale dejme tomu. Daleko horší je, že ten státní žalobce, starý hnusný teplý černoch, neumí hrát a hrozně si šlape na jazyk. Tak uvidíme, co se jim z toho povede uplácat.

plakát

Scavengers Reign (2023) (seriál) 

No vida, pak že to nejde. Všechno se nemusí doslova vysvětlit, někdy stačí nastínit. Skvělá práce s postavami, víc než skvělá. Žádné zkratky ani kompromisní zaoblení dramatického oblouku.