Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Poslední díl nové trilogie Lucasových Star Wars. Co bych rozhodně pochválil jsou efekty. Ty jsou ostatně úžasné v celé sérii, nicméně mě osobně úvodní vesmírná bitva brala dech. Dalším plusem pro mě byly herecké výkony. Ewan McGregor, Samuel L. Jackson a Christopher Lee odvádí skvélé výkony, nicméně nejlepším výkon podává Ian McDiarmid, kterému děla Hayden Christensen pouhého přihrávače replik. Jejich scény však patří k nejlepším v celém filmu a podkreslují proměnu Anakina v obávaného Darth Vadera. Finální souboj je pak nejlepší z celé série Star Wars a vyplatilo se na něj celé ty roky čekat. Bohužel o takovém souboji Ewana s generálem se to říci nedá, a Mace vs. Palpatine je příliš krátký. Celý film pak doprovází jako vždy úchvatná hudba Johna Williamse. Jako mínus bych viděl příliš jednoduché dialogy Natalie Portman. Společně s Impérium vrací úder rozhodně nejlepší díl celé serie, který obě trilogie zdařile propojuje.

Misery nechce zemřít

Misery nechce zemřít (1990)

Film se jako jeden z mála adaptací knih Stephena Kinga drží svojí předlohy, což jistě velice ocení jeho příznivci. Veskrze je film hereckým koncertem Kathy Bates a Jamese Caana, kde rozhodně hraje první housle právě Kathy, jenž za svůj výkon fanatické fanynky získala po právu Oscara, Na filmu musím ocenit stupňující se napětí a budování atmosféry strachu, ačkoli defacto neopustíme pokoj hlavního hrdiny. I přesto je film svižný, nenudí a dokáže si udržet pozornost. Pro fanoušky Kinga povinnost, pro ostatní může být milým překvapením.

E.T. - Mimozemšťan

E.T. - Mimozemšťan (1982)

Kdo by nepamatoval E.T. Jako malí jsme ho všichni milovali a i po letech určitě na něj rádi vzpomeneme. Jednoduchý příběh o mimozemšťanovi, kterého tu omylem zapomenou druhové a sblíží se s malým chlapcem a jeho sourozenci. Vše je v pořádku dokud se neobjeví muži v černém a nezačnou dělat svoji práci. Film má vcelku tempo a myslím, že každému učaruje roztomilost mimozemšťánka. Film je doprovázen krásnou hudbou Johna Williamse, která hlavně v závěru filmu určitě značnou mírou přispěje k tomu, že jedno oko nezůstane suché a Spielberg z nás vymáčkne co nejvíc emocí. Zasloužených 9 nominací na Oscara z toho 4 proměněné. E.T. phone home.