depony

ICQ: 127444905
Skype: depony
Yahoo: depony

35 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 9 11
    • 5.1.2012  23:57
    Sherlock (TV seriál) (2010)

It's brilliant! Skvělá kombinace humoru, zápletky, charismatických postav, velmi temného záporáka a hlavních hrdinů, kteří prostě společně skvěle ladí. Chci další příběhy!!!

• 4.1.2012  20:40
    Hranice nemožného (TV seriál) (2008)

OK, takže tu máme Fringe. Jsem ve 4. sérii a tak, jak mne 1. série navnadila, tak nyní již zažívám jen nudnější deja vu. John Noble mě baví asi nejvíc, je přesvědčivý, standardně dobrý. Joshua se snad úspěšně zbavil, dle mého, své postavy Paceyho z Dawsonova světa, dospěl. Anna Torv je rozhodně zajímavou herečkou, ale její potenciál se s přibývajícími sériemi dost zahazuje. Děj je spletitý a je zde několik výrazných logických chyb, které působí legračně a není jasné, zda se jednalo o záměr tvůrců. Jinak hodnotím 60%, protože mne to zaujalo a nechtělo pustit. Asi už stárnu. Jen to plácání se v paralelních vesmírech je už nyní tak zmatené a složité, že v tom ztrácí smysl i scénáristi (chvílemi to tak vypadá). Snad se zcela neztratí. SPOILER: jedna z chyb - Oliviin parťák Charlie asi ve 13.dílu druhé série zemře, aby si pak v 17.dílu zase zahrál a řešil s Olivií další případ? Proč ne :)

• 15.9.2011  22:02
    Saxána a Lexikon kouzel (2011)

Filmový divák musel být v předchozích několika letech velmi zlobivý, když mu tatíček Vorlíček nadělil takovýto paskvil, kde většina postav by měla zůstat němá, hluchá, slepá a nejlépe mrtvá. A nebo se snad něco takového chce po divákovi? Upoutávky byly pouze decentní otřesy před hrozící apokalypsou. Slibuji, že už budu hodný. Ale nemučte nás, pane Vorlíčku a jiní experti, něčím tak stupidním. Když už ani pohádky neumíme dělat, tak to ta česká kinematografie dopadla zoufale bídně.

• 11.9.2011  20:56
    Rango (2011)

Plné slavných jmen, plné možností, které ne vždy byly využity. Klasický scénář animáků, ale bylo to prostě něco jiného :) a já navíc miluju chameleony a Deppa :) asi jsem čekal víc, ale přesto to nezklamalo mé očekávání. takže 75%

• 11.9.2011  20:03
    Útok na věžák (2011)

Dal jsem na doporučení. A rozhodně to nebyla chyba. Začátek se zdál být poněkud pomalejší, ale pak nabral otáčky a já se vážně dobře bavil :) Je mi jedno, jestli to sledovali diváci na KFF. Bez ohledu na tento fakt se jednalo o vtipný sci-fi, kde si všichni dělali srandu ze všeho :) Záviděl jsem hlavně ten zářivý úsměv :))

• 14.7.2011  03:06
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Jsem fanoušek, jsem potterofil ... a jsem nyní především zklamán. To zklamání jen tak něco nepředčí. Dojem zkazilo především to, že znám velmi dobře předlohu, že jsem byl nucen dívat se na verzi v 3D s dabingem a hlavně jsem nabyl dojmu, že David Yates nepochopil literární předlohu a vymyslel si vlastní příběh, jen začátek a konec ponechal (i když ten konec mi drásá nervy ještě teď). Namísto vysvětlujících pasáží jsme měli možnost vidět láskyplné a "okusovací" scénky, mnohdy nevtipné momenty. Díky tomu divák, který nezná literární předlohu nejspíš vůbec nepochopí, co se stalo, proč se tak stalo a že to bylo nevyhnutelné. Ačkoliv se v první části vlastně moc nestalo, byla mnohem lepší než část druhá, ze které šlo dostat opravdu hodně. A nejvíc v sále pobavil konec (ten byl "vtipnej" maximálně). Obrovská škoda a obrovská lítost ... vidím to tak na 40%

• 5.6.2011  22:53
    Zaslaná pošta (TV film) (2010)

Oceňuji, že se někdo věnuje Pratchettovi a jeho Zeměploše se skutečným zájmem a pochopením. Herci jsou skvělí a to, že Golem vypadá amatérsky mi ale vůbec nevadí :) Je to zážitek a ačkoliv je zde například Vetinari namísto černovousého muže rusovousý ... je skvěle netečný a bez špetky emocí. Líbí se mi ... dávám 92%

• 4.6.2011  22:55
    Scooby Doo! Prokletí nestvůry z jezera (TV film) (2010)

Hodně moc špatný pokus o převedení Scoobyho k kreslené do hrané podoby. Zaplakal jsem nad zoufalým dabingem, ze kterého mne ještě teď třeští hlava. A sám Scooby Doo to nezachrání.

• 4.6.2011  21:55
    Mumie: Hrob Dračího císaře (2008)

Maria Bello má své kouzlo, ale na Rachel prostě zdaleka nemá. A ani ostřílený Fraser a moje oblíbená Michelle Yeoh nepomohli zvednout "prestiž" tohoto guláše akčních sekvencí s "mnoha" vtipnými momenty.

• 19.4.2011  21:43
    Na vlásku (2010)

Chameleon a Maximus si zaslouží Oskara. To mi nikdo nevymluví. Jinak animovaný zážitek pro chvíle odpočinku. Nenáročné, vtipné, půvabně roztomilé a zvukomalebné. Od animáků lze očekávat mnohé, ale vážně musí vždycky přijít s něčím novým? Já si myslím, že nemusí. Pohádky od toho nejsou a je jedno, jestli je dělá Pixar nebo DreamWork nebo Disney ...

• 17.4.2011  23:00
    Ponyo z útesu nad mořem (2008)

Je to Miyazaki, není to Miyazaki ... Gake no ue no Ponyo bylo mnou asi natolik očekávaným dalším "celovečerákem", že mne to asi nakonec zklamalo ... zápletka měla své kouzlo, příběh je opět hodně orientován na přírodu a vztah člověka k ní ... ale ... něco tomu na plný počet chybělo, bohužel. Tak 75% ...

• 17.4.2011  19:12
    Pokojný bojovník (2006)

"To cesta, cesta nám přináší štěstí, ne cíl" a "Žádný okamžik není obyčejný" - po tomhle filmu mám chuť s tím svým životem něco udělat, protože nic nezůstává stejné, brát se s humorem je velkou silou a ... však to znáte ... Mile jsem se nechal překvapit. Děkuji.

• 17.4.2011  19:05
    Když si Chuck bral Larryho (2007)

Některé momenty byly vážně vtipné a i když se jednalo o prvoplánové situačky, měly něco do sebe. Každopádně, jako hromada podobného materiálu, i zde jsou zbytečné trapné scénky, při kterých je lepší přepnout na jiný kanál, a mentorující postavy, které apelují na svědomí všech ... amerických diváků. Bůh chraň Ameriku! :)))

• 13.3.2011  13:23
    Venkovský učitel (2007)

V průběhu filmu jsem měl dojem, že mi nefungují reproduktory, protože se nic nedělo, nikdo nic neříkal, probíhaly pouze výměny nicneříkajících pohledů ... chyběly smysluplné dialogy, emoce byly emočně vygradované do něčeho, co ve mě vzbuzovalo místo lítosti chuť někoho zabít a Pavel Liška mě stejně jako v jiných představeních a filmových rolích nepřesvědčil o tom, že umí hrát ... natož, že umí hrát dobře.

• 17.2.2011  22:52
    Kletba Měsíčního údolí (2008)

Kletba Měsíčního údolí je zároveň i kletbou pro milovníka fantasy. Zoufale utahané dialogy, nesmyslné pasáže, kdy máte sami chuť Marušku zabít a nechcete to nechal na amatérech z lesa. Herecké obsazení bylo příjemné, ale ani oni nemohli utáhnout na svých bedrech nudný scénář, kterému chybí správné napětí. Několik vtipných momentů přesto nedokázalo zlepšit celkový dojem ze snímku.

• 17.2.2011  10:12
    Star Trek (2009)

jedním slovem - zážitek, kde mi 122 minut uteklo jako nic.

• 30.1.2011  21:23
    Upírův pomocník (2009)

Pokud vezmu v potaz námět, který jsem v literární podobě měl možnost číst do 7 dílu, byl v tomto filmovém zpracování natolik pozměněn, že bych to charakterizoval "vzali si jména a cíl a zbytek byl pouze výmyslem scénáristů, jak to asi mohlo proběhnout". Film byl pro mne velkým zklamáním, především postavou pana Sudda, který neměl šmrnc bytosti, se kterou nechcete být ani v jednom městě, natož v jednom autě, dále samotným Darrenem atd. Některé postavy, které nemají v původní předloze mnoho prostoru, protože nejsou pro děj samotný podstatní, zde mají velké role a je jim zcela zbytečně věnován čas, který je odebrán u podstatných jevů a vysvětlení charakterů postav. Upírův pomocník je navíc kompilací téměř tří dílů knižní předlohy. Co bude příště?

• 29.12.2010  23:34
    TRON: Legacy 3D (2010)

Nenadchne, ale taky neurazí. Olivia Wilde byla roztomilá. Musím uznat, že dozrála z role "třináctky" z dr. House. Původním filmem nedotčen, přesto tam pro mne, coby nováčka, bylo dostatek informací, abych pochopil, oč tam jde. Proč se však některé postavy chovají, jak se chovají, možná neví ani oni.

• 24.7.2010  02:25
    Twister se vrací (TV film) (1998)

Pokračováním špatného filmu může vzniknout co? Ještě horší film. I v tomto případě autoři nezklamali ...

• 24.7.2010  02:24
    Twister (1996)

Krásná tornáda, která bohužel nesmetla hlavní hrdiny a ani všechny filmové kopie někam hodně daleko ...

• 24.7.2010  01:47
    Dopisy pro Julii (2010)

Jasně, bylo to prvoplánové. Už z upoutávky se dalo dokonale vyčíst, jak to skončí ... ale Itálie měla své romantické kouzlo a ústřední dvojice Vanessa Redgrave a Franco Nero byli pár k pohledání a Amanda se svým slzavým údolím a Christopher Egan s nesmělým úsměvem a naprosto příšerným stylem běhu byli k sežrání :) Čistě pro mou romantickou duši bych klidně napsal Julii a nebo i Rómeovi :)

• 14.4.2010  03:20
    Souboj Titánů (2010)

Předem: Díky ČSFD za možnost vidět tenhle snímek s předstihem, v 3D a zdarma. :) Filmové ukázky navnadily diváka, respektive mě, natolik, že jsem se těšil na všechnu tu akci, která dospěje ke svému zdárnému cíli, jak jsme byli zvyklí. To, že původní předloha byla už tak dost upravená a odchylovala se v různostech od báje, bylo postupem času překlenuto pro epickou souslednost. Jak říkal Jára Cimrman: Přeskoč! Přelez! A můžeš i podlézt, ale pak se zase narovnej! Obávám se, že Leterrier a jeho scénáristé to podlezli, prolezli a zůstali tak. V konečném důsledku zahubili i tu nejzákladnější premisu tohoto příběhu. A za to bych jim trhal končetiny prst po prstu. I když uznávám, že Gemma Arterton byla hot, hot, hot! A snad i věta směřovaná na Persea ve zbrojírně: "Tu tady nech!" měla dát tušit, že můžeme dát "pápá" příběhu a vrháme se do vnímání antického hrdiny očima moderního "popcornového" nadšence.

• 7.4.2010  23:39
    Nezapomeň na mě (2010)

91% a neptejte se mě, proč ... nebyl bych objektivní, ale musím říct, že při zpětném prohlížení fotek mne mrazí na zádech a slzy se mi derou do očí. Tohle není romantika, i když by se mohlo zdát, že ano ... Prostě se to dostalo pod kůži a bude se držet ... dlouho ...

• 23.2.2010  00:46
    Mary a Max (2009)

Nevím, co k Mary a Maxovi dodat ... získalo si mne to už svou animací, následně příběhem a nakonec jsem stejně musel upustit pár slz. Děkuji za krásný snímek :)

• 22.2.2010  00:27
    Číslo 9 (2009)

Jednu chvíli jsem měl dojem, že sleduji Animatrix. Nic jsem od tohoto animáku nečekal. Ostatně to nedělám nikdy, protože zklamání z pohádky bývá větší než zklamání ze srdcedrásajícího dramatu. A mile mne překvapila jistým způsobem nápaditá a místy předpokládatelná dějová linie. A netvrďte mi, že vás Dvojčata, bláznivý 6 nebo sympatická 7 prostě nedostali. A robotické potvory vytvořené "Mozkem" měly grády :)

• 17.1.2010  23:08
    Království (TV seriál) (1994)

Království je "seriál" a přitom film s naprosto bláznivou skupinou lidí na naprosto normálním místě, jako je nemocnice s naprosto šílenými situacemi. Budete se bát, budete se smát a budete mít pocit, že sami chcete odhalit všechna tajemství, které tamní sklepení i pokoje ukrývají.

• 19.12.2009  23:59
    Vzhůru do oblak (2009)

Nemám rád dabing. Hluboce se mi příčí ... ale tady jsem prostě (i vlivem osudu) nenašel chybu ... a skvěle jsem se bavil. I pár slz ukáplo. Díky Pixare!

• 13.12.2009  11:19
    Raven (2009)

Už jenom podle upoutávky. Upíří tématika vyšťavená do poslední kapky "krve".

• 12.12.2009  23:37
    Zombieland (2009)

Upoutávka slibovala hordy krvežíznivých zombie. Kde jsou ty časy, kdy chodící mrtvola byla pomalá, rozvláčná a hnilobná. S dobou, která spěchá, jdou i tihle "lidožrouti". Utíkají, jsou velmi dotěrní a vynalézaví. A hlavně jim děsně tečou "sliny". Každopádně tahle podívaná slibovala kromě toho všeho i lidský, morbidní humor. A nezklamala. Přiznám se, že už dlouho jsem se nepobavil a B.M. a jeho nepovedený smysl pro kanadské žerty byl velmi povedený. Ani si při tom povídání, vzpomínání, hledání bájné tyčinky a vysvětlování pravidel pro přežití nevybavuji, že bych se nudil. Díky. Díky vám:)

• 12.12.2009  23:25
    Antikrist (2009)

Znovu bych to vidět nemohl. Prostě bych to nevydržel. Přesto mne k tomuto snímku něco velmi táhne. Viděl jsem i to, co jsem vidět nemusel, přesto jsem shlédl něco, co ve mě rozhodně zanechalo dojmy, pocity, zamyšlení. Nevím, jak to napsat, ale bylo to brutálně krásné či krásně brutální. Ta symbolika přírody mrazila.

<< předchozí 1 2 3 4 6 9 11