Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené seriály (9)

Přátelé

Přátelé (1994)

NEJLEPŠÍ SERIÁL, CO KDY BYL NATOČEN. Seriál, na který se můžu dívat znovu a znovu. Tomu se říká dokonalost. Nevynechala jsem absolutně žádný díl. Nemohla bych říct, který díl je nejlepší, protože jsou nejlepší všechny, nemohla bych říct, které scénky jsou nejlepší, protože jsou nejlepší všechny a nemohla bych říct, která postava je nejlepší, protože nejlepší jsou všechny. Nejlepší seriálový humor vůbec, velkou zásluhu na tom mají neskutečně přirození herci, kteří nepřehrávají na rozdíl od většiny dalších televizních sitcomů, ne, žádný sitcom Přátelům nesahá ani po kotníky, žádný si totiž nedokázal udržet stejnou úroveň po celých deset let.

12 opic

12 opic (2015)

Tohle je jeden z těch seriálů, který bohužel trpí tím, že první série není ničím výjimečná a tvůrci se zde teprve hledali, řada diváků tak bohužel seriálu nedá další šanci a je to hrozná škoda. 12 Monkeys je však s každou další sérií lepší a lepší a pokud mu dáte šanci, tak dostane velice komplexní, zábavný, epický, originální a chytrý příběh o cestování v čase. A taky jedno z nejlepších seriálových finále vůbec a za tím si stojím. S čistým svědomím 12 Monkeys doporučuji všem, nevzdávejte to v první sérii, opravdu si to nakonec hodně užijete.

Chirurgové

Chirurgové (2005)

Chirurgové jsou už tak trochu mou srdeční záležitostí. Nemohu dát jinak než 5 hvězd. První tři série jsou u mě absolutně bezkonkurenční. Tolik emocí v jednom seriálu se jen tak nevidí a proto ten seriál miluji. Stále mě zajímají osudy všech postav a jsem zvědavá, kam se seriál ještě dostane. Neznám seriál, který by si udržel takovou vysokou kvalitu tak dlouhou dobu. Rozhodně jeden z nejlepších seriálu z nemocničního prostředí.

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Gilmorova děvčata, jo tak to je tak trochu moje srdcovka. Mám všechny díly na DVD a kdykoliv se na všechny díly podívám ráda znovu. Úžasná oddychovka u které mi je prostě dobře. Skvělé dialogy, které vždy pobaví, skvělé postavy v městečku Stars Hollow, po chvíli se člověk cítí, jako by s nimi doopravdy žil. Úplně nejraději jsem se na Gilmorky dívala se svou mamkou (jednoznačně její nejoblíbenější seriál), obě jsme se tak nějak v tomto seriálu viděly. U posledního dílu mi ukápla slza, že už to končí. Bylo to nádherných a zábavných 7 let. Na Gilmorova děvčata nedám dopustit.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po první sérii: Tak i já neodolala tomuto fenoménu, který mi byl ze všech stran doporučován a tak mám novou závislost. Přitom první dva díly jsem ještě tak ohromená jako většina tady nebyla. Jen jsem to brala jako vysoký televizní nadprůměr. Jenže postupně mě seriál pohlcoval víc a víc a poslední čtyři díly už jsem sledovala doslova se zatajeným dechem. Nečetla jsem knižní předlohu, takže pro mě všechny ty zvraty byly místy opravdu šokující. Také už jsem pochopila, že oblíbit si nějakou postavu nemá cenu, jelikož člověk nikdy neví, zda se dožije další epizody. Po technické stránce jde o něco na televizním poli zcela nevídaného, HBO znovu potvrdilo, že hravě strčí do kapsy jakoukoliv jinou televizní produkci. Postav je v seriálu opravdu hodně, každá má ale svůj důležitý prostor a vývoj, divák se vůbec neztrácí. Právě to prokreslení jednotlivých postav se mi hodně líbí, k tomu dopomáhají výborně napsané dialogy. A to úžasné herecké obsazení už je jen třešničkou na dortu. Nemůžu nezmínit Petera Dinklagea, který si každou scénu, ve které se objeví, krade pro sebe. A teď hurá do druhé série.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Nejlepší seriál, který momentálně běží na televizních obrazovkách. Totálně mě to pohltilo a po konci každého dílu se nemůžu dočkat dalšího týdne. Perfektně napsané, každá epizoda nepostrádá napětí a překvapivé zvraty. Claire Danes předvádí jeden velký herecký koncert, její postava je napsaná stejně tak úžasně, jako je zahraná, její nemoc celému seriálu dodává zajímavý prvek. Ve druhé sérii scénáristé ještě přidali na plyn a to co předvádí je prostě wow, už to nejsou jen překvapivé zvraty, ale v každé epizodě se objeví zvrat přímo šokující, nemám nejmenší potuchy, co se bude dít dál. Jestli někoho zklamala poslední epizoda první série, kdy se scénáristé zastavili těsně před cílem jednoho z nejodvážnějších kroků, tak tady mu to zcela vynahrazují. Právě jsem dokoukala poslední díl druhé série a oficiálně patří mezi to vůbec nejlepší, co jsem kdy v televizi viděla. 1. série: 90%, 2. série: 100%, 3. série: 100%, 4.série: 90%, 5. série: 80%

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

Kdyby měl seriál jen jednu sérii, tak s jistotou bych napsala, že se jedná o jeden z nejlepších seriálu, co jsem kdy viděla. První série je na poli seriálové tvorby něco nevídaného a nezapomenutelného. Bohužel toto téma se prostě dál rozvíjet nedalo. Druhá série sice ještě byla dobrá, protože stále těžila z té první, ovšem třetí série, to už byl úlet. Až mi bylo líto, kam se tak skvělý seriál může dostat. Ve čtvrté sérii zase tvůrci chtěli otočit o 180° a posunout celý seriál úplně někam jinam, ale tak úplně jim to nevešlo. Rozhodně ale byla lepší než ta třetí, sice logicky úplně někde mimo, člověk u ní fakt nesměl přemýšlet, ale nebudu lhát, každý týden jsem na nový díl netrpělivě čekala. Musím dát plné hodnocení, hlavně za tu úžasnou první sérii, kterou si kdykoliv pustím znovu. A těm co seriál neviděli, můžu vzkázat jen toto, pusťte si první řadu, na ty ostatní se klidně vykašlete, ale tu první vidět musíte.

Ovládací panel
178. nej uživatel Česko
123 bodů