Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (560)

plakát

Il Boemo (2022) 

Nevím, díky čemu u mě snímek narazil. Hodně jsem se těšila (asi možný důvod), hodně jsem čekala (ještě možnější důvod) a ve výsledku jsem jen na konci seděla a představovala si to královské éňo v nočníku. Absolutně nechápu, proč má film 140 minut, když zásadní prostřih by jej osvěžil a udělal z něj něco koukatelného. Smekám před Dykem a italštinou, tenhle tah režiséra se mi hodně líbil, stejně jako kostýmy. To byl skvost za skvostem....ale ve výsledku je to bohužel na takový noblesní tyjátr málo.

plakát

Slovo (2022) 

Slovo doslova o ničem..... až se pozítří vzbudím, tak vlastně ani nebudu vědět, o čem film byl.... Bez barvy, bez chuti, bez zápachu - 1 hvězda za skvělého Fingera. Ten chlap je fakt dobrej.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Člověk nemusí být skalní fanda Queen, aby si tuhle gurmánskou specialitu oblíbil a zamiloval. Vše v absolutním topu. Pro mě, fandu Queen, naprosto ultimátní hodnocení a poklona filmařům za skvěle odvedenou práci, kdy jsem v kině místy opravdu věřila, že na plátně hrají Freddie, Brian, Rog, Deacy i Bob Geldof.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Nevím, jestli bych měla vůbec film hodnotit, neboť mé hodnocení je velmi silně ovlivněno faktem, že jsem celé 4 roky nebyla v kině na něčem, co není animované a cílovka nemá 3+. Na film jsem se moc těšila strašně dlouho.... a celkově v zásadě nezklamal. Nečekala jsem epický historický velkofilm ve Vláčilově stylu.... s takovou zahraniční koprodukcí bylo jasné, že to bude hodně "holyvůdstajl". Výprava, lokace, kamera, herci (česká angličtina mi teda trhala uši, ale budiž), hudba - všechno super. Ale jako furt tam je jakási pachuť, že to není vončo.... scéna s vozovou hradbou trošku naivní, jak můžou zpívat "ktož jsú boží bojovníci", když je to husitský chorál a Žižka se odehrává v době předhusitské, kdy Hus s kázáním teprve začínal.... ale to jsou detaily. Trošku mi vadilo občas nějaké to klišé, občas trochu nuda, občas zmatené pobíhání po lese od nikud nikam... Normálně bych dala za 3, ale díky tomu, že poslední film pro dospěláky v kině jsem viděla Bohemian rhapsody před 4 lety, tak tu jednu hvězdu ráda přidám. Opravdu jsem totiž z kina odcházela s příjemným zážitkem.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Když jsme pořídili tu úžasnou vymoženost zvanou Netflix, začala se pochopitelně řešit otázka, čím začít? Čím si rozšířit naše kulturní obzory a doplnit ty zásadní mezery v přehledu nově vznikajících seriálů. Ano, pochopitelně - první volba byla tahle pecka. No a možná právě proto, že tohle je přece ta pecka, tak očekávání u mě bylo velké.... a o to větší bylo zklamání. Jako Profesor a Raquel, tam to funguje se vší parádou. Komisařka mi sedla a zamilovala jsem si její postavu od prvního záběru tužky vjíždějící do vlasů (taky jsem dřív nosila do práce takový drdol s tužkou:-). O to větší fail pro mě byl ten zásadní myšlenkový zvrat na konci 2. série, kdy zcela zásadová matka malého dítěte prostě řekne "jo, tak v klidu, jdu do toho." I Berlín se mi hodně líbil - byť Narcis s velkým N, samolibý až běda, ale ten herec si to užíval a prodal to za plnou cenu. Kdo mě teda neuvěřitelně točil, byl ten drzý smrad Tokio. A s každým dílem mé antipatie vůči ní rostly a rostly, až jsme se dostali ke 3. sérii a to jsem řekla stačí, tohle nedávám.  To napětí v prvních 2 sérkách funguje úžasně, opravdu skončí díl a už potřebujete pouštět další. Jo ano, jsou tam logické chyby - odkazují na ně už uživatelé přede mnou - jako např. objem a váha peněz - jak to jako dostat ven jen tak tunelem? Kde vzali ty čajové svíčky z Ikea na pohřební obřad - to je asi běžný inventář tiskárny cenin:-) apod., ale funguje to a mávnete nad tím rukou.... ale pak začne 3. sérka, blbka Tokio si řekne, že se nudí a všechno jde do kopru... Takže za mě 3 hvězdy za první 2 sérky a šmitec.

plakát

Vlastníci (2019) 

Střih, závěrečné titulky jedou, hudba hraje a my sedíme s otevřeou hubou a hledíme. Absolutní pecka a za poslední dobu opravdu jeden z těch nejlepších českých filmů, který jsem viděla. Konverzačka s atmosférou jako blázen, studie postav a charakterů, herci hrajou jak z partesu.... Nemám co vytknout.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Vzhledem k tomu, že naše starší ratolest je jen o něco málo mladší než Čeněk, tak coby svědomitá čerstvá těhule jsem kdysi dávno v roce 2014 začala sjíždět internety, abych nasála všechny těhotenské vědomosti a uplně náhodou jsem narazila na boží cynický a ironický blog, u kterého jsem se za těhotenské břicho popadala. Z blogu se stala stránka na FB, po čase jedna knížka, druhá, třetí, knížky pro děti a všechno plné úžasně cynického a ironického humoru, který u nás doma milujeme. Takže za to veliké díky, Dominiku - stále mě každý tvůj příspěvěk na FB baví. Byl to hit, pochopitelně, bylo jasné, že příjde film. Do něho se tedy režisér a scénárista snažil ten humor namontovat a nafiltrovat, ale někde se něco pokazilo a vzniklo něco, co nemůžu ani pojmenovat.... Často jsem se během sledování divila, proč mi daná pasáž připadá jak snový výjev z Vratných lahví - světla, kamera, hudba....jo, on je Haluza fanda Svěráka....hm... Občas nějaká hláška, doslovná citace z knihy/blogu, střih nějak se tvářící Mádl, jinak se šklebící Mádl, Mádl za debila, co neumí v době návodů na internetu zapnout pračku (tvl my podle internetu rekonstruujeme barák, děláme sádrokartony a on neumí zapnout pračku!?), opět střih na šklebícího se Mádla....Ne, tohle zpracování mi opravdu nesedlo. 2 hvězdy za Mádla a Rambu, které mám moc ráda, funguje jim to spolu a opravdu si je zaslouží. A taky za pár scén, které nás opravdu pobavily - zejména ale proto, že vychází vyloženě z reality (např. 1. Čeňkovy prázdniny u babičky - to bylo jak přes kopírák u nás:-D )

plakát

Koruna (2016) (seriál) 

Jsem milovnice historie, ale nepatřím mezi fanoušky kultu britské královské rodiny. Ale tohle je naprostá seriálová lahoda - opravdu se vší parádou, leskem a pozlátkem na královské úrovni. Děkuji, velký zážitek, nemůžu se dočkat prvního dílu 5. série. Víc se nemá cenu rozepisovat, v podstatě vše tu bylo řečeno již přede mnou:-)

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Ano, už i naše domácnost si pořídila ten výdobytek moderní doby za 180 Kč měsíčně (říká manžel:-) zvaný Netflix....a toho dne nás prakticky viděli naposled, protože sjíždíme seriály jeden za druhým. A narazili jsme na tuhle šílenost. Jak to stručně vystihnout - řekla bych: "velký špatný" :-D Ať si pustíte jakýkoliv díl, můžete si být na tuty jistí, že se tam něco strašně po...e a vždycky si řeknete, že větší výs.r už to být nemůže a následující díl vás vyvede z omylu. Jako v produkci Netflixu se musí točit peněz jak sraček, pač všechno od lokací, kamery, režije, scénáře, herců, hudby (ty kráso, ten minimalismus má koule!) je fakt na velmi vysoké úrovni. Ale bohužel nemůžu tomu vysolit plný počet, protože můj dojem z celého seriálu totálně zkazila poslední série, kdy už je to tahání kočky za ocas - moc na sílu, moc do extrému, už prostě všeho moc.

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Vážený čtenáři, vzhledem k tomu, že autorka patří mezi ten typ lidí, kteří přečtou i "hajzlpapír", tak se jí kdysi dávno do rukou dostala i série o sourozencích Bridgertonových. A neboť jde knihy typu klasické červené knihovny, byla více než velmi překvapena, když pochopila, že ten slovutný a opěvovaný seriál Netflixu Bridgerton, je podle této knižní předlohy. Autorka, co by milovnice historie a historických snímků, byla nadšena z práce kostymérů i prostor, ve kterých se natáčelo. Čtenář si určitě všimne, že tam se penězi nešetřilo. Zda se šetřilo na poli scénáristů nemůže autorka říci, ale určitě se v této stránce šetřilo vtipem, protože ten se oproti knižní předloze někam vytratil. Odhlédněme prosím od historické korektnosti a smiřme se s tím, že žijeme v dobách politické korektnosti - proto část vysoce postavené anglické šlechty musí být tmavé pleti. Můžeme už pouze čekat, který vévoda vystoupí s žádostí o oslovování ve 3. osobě. Atmosféra však umocněná výbornou hudbou autorku ovanula, tudíž si ocenění nepochybně zaslouží. Seriál nijak ze škatulky červené knihovny nevybočuje, je navíc okořeněn o spoustu scén "mládeži nepřístupno", tudíž - pokud si, milý čtenáři, chcete večer odpočinout u něčeho nenáročného a "dopřát si trochu erotiky jako zdravý projev ženské sexuality" (aby autorka citovala klasiku:-), Bridgertonovi jsou dobrá volba. Autorka je do budoucna velmi zvědavá, zda se filmové verze dočká příběh Colina a Eloise, které se ji s Daphne a Anthonym líbily nejvíc. Vaše lady Rousse