Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Love Between Fairy and Devil (2022) (seriál) 

S recenzí od Amadeo lze víceméně souhlasit, ale je záhodno podotknout, že se jedná o žánr xianxia (čili příběh obsahující božstva, kouzla a nadpřirozeno). Osobně bych vyzdvihla komediální hodnotu seriálu, kdy se podařilo, aby záměrně vtipné scény byly opravdu vtipné. Také nelze opomenout výborný soundtrack obsahující skvělý kousek (opět) od Liu Yuninga.

plakát

Gravitace (2013) 

Jak vidno, jdu opět proti proudu a neshoduji se s většinou, která je z tohodle fimu nadšená. Upřímně mne Sandra rozčilovala snad od první minuty a nepřestala do poslední. V podstatě od začátku dělala jednu hloupost za druhou a připadalo mi, že snad ani nemá žádný výcvik ( teď mám namysli její postavu). Stokrát se tam mohla už zachránit, kdyby přemýšlela hlavou a nepanikařila a ve chvíli kdy se konečně vzpamatovala a udělala něco správně, tak už jsem neměla nervy na to jí ani fandit. Vážně... jakou jinou poentu ten film měl než "musíme lépe vycvičit kosmonauty a takový blbky do vesmíru nepouštět"?? A v jednu chvíli ten clash country hudby a dojemného score ve mně vyvolal nutkání jít vypnout rádio.

plakát

Politická hra (2012) (seriál) 

Sebastian Stan. To je asi tak téměř vše, co k tomu řeknu. Podal výborný výkon a životní osud a neštastná láska jeho postavy mě vážne vzala za srdce.

plakát

Hostitel (2013) 

Já teda nebudu až takovej drsnej kritik jako někteří tady. Dávám tři * za dobrou hudbu a některé momenty, které mě dokonce i pohnuly. Samozřejmě facepalmy jsem si neodpustila docela často a nemůžu říct, že to bylo extra kvalitní. Ale nejspíš jelikož jsem čekala od autorky Twilightu něco mnohem... mnohem horšího, tak mě to i mile překvapilo. Navíc na Saoirse se vážně moc hezky kouká...

plakát

Půlnoční běh (1988) 

"To se tam u vás všichni jmenujou Alonso Mosely?" "Mám otázku. Ty brejle máte erární nebo si je všichni kupujete stejný?" Miluju tenhle film a moje maminka taky a když máme chuť na dobrou komendii, co nikdy nezklame, tak si tenhle film pustíme. A možná právě to kouzlo 80tých let tomu dodává ještě lepší šmrnc. A taky to přináší vzpomínky na to, že vážně byly doby, kdy se mohlo kouřit vážně všude.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Film byl výborný a ještě technicky lepší než první. Je důkazem toho, že lze knižní předlohu zpracovat dobře a věrně. A ti samozvaní kritici, co se tu ohánějí nedostatkem akce a nízkým počtem hvězdiček, by asi měli opět pochopit jedno. Tohle není akční film. Tohle je hlavně a především zobrazení neuvěřitelně zkažené a nechutné společnosti, života pod totalitním režimem a otroctví, ale hlavně smrti která je tu jako na běžícím pásu. Ten jež kritizuje tenhle film za málo akce a smrti, by se měl zamyslet sám nad sebou a zaslouží si mé opovržení jako téměř všichni obyvatelé Capitolu.

plakát

Červená světla (2012) 

Překvapilo mě to, hodně mě to překvapilo. Nečekala jsem, že to bude tak dobré a rozuzlení jsem předvídala až těsně před koncem. Mělo to skvělou atmosféru a jedné, co bych tomu snad chtěla vytknout je, že příliš nebyla rozebrána hlavní postava Toma. Jelikož do půlky filmu je hlavní postavou vlastně doktorka a po její smrti to přejde na Toma. Ovšem i s tímhle malým nedostatkem to bylo naprosto super. A Cillianův výkon mi opět vzal dech. Myslím, že se na film rozhodně podívám ještě jednou.

plakát

Obitajemyj ostrov. Schvatka (2009) 

Především bych chtěla podotknout jak je smutné, že tenhle film i jeho první díl prakticky nikdo z českého publika nepochopil. A možná je na vině nejpíš to, že nikdo nečetl předlohu a není schopen tak vidět i základní jádro toho proč ten film je takový jaký je. Většinovým publikem je vnímán jako "ruský pokus o americké sci-fi" a přitom je to naprostý opak. Je to naprosto perfektní zpracování už tak úžasné literární předlohy a herecké obsazení je také naprosto perfektní. Je neuvěřitelná škoda, že nikdo nevidí jak perfektní je hlavní hrdina a jak skvěle zapadá do svého knižního popisu. Je přesně takový jaký má být člověk budoucnosti být v tom světě, ve kterém se celý dej odehrává - zářivý, dokonalý, nadřazený, přátelský, dobrý, nezná zlé úmysly a jeho tělesné schopnosti jsou již nadřazené a geneticky vyšlechtěné k odolnosti vůči nemocem i zraněním. Paradoxně pouhý model a v podstatě neherec perfektně ztvárnil Maxima. A nemluvě o dokonale zvládnuté podobě společnosti na planetě Massarakš, která je jako vždy odrazem naší reálné v přítomnosti. A poenta celého příběhu je tak ironická a vlastně vtipná, že převrací celý děj na úplně jiný význam. Tohle není žádný akční sci-fi film, i když jsou i tyhle prvky skvěle zvládnuté, ale je to podnět k zamyšlení a přehodnocení vlastních činů a motivů. Ale samozřejmě, že se od široké veřejnosti nedá očekávat, že tohle pochopí. Ovšem jsem ráda, že Rusko koupilo veškerá práva na filmy podle předloh Strugatských a nikdy se tak z nich nestanou americké bijáky postrádající tu specifickou atmosféru a humor. Rusko je nadanou filmovou velmocí, která chytře ponechává své filmy i jen pro ruské publikum.

plakát

Temné stíny (2012) 

Očekávání, které vůbec nebylo splněno. Čekala jsem na tenhle film snad od jeho ohlášení, což bylo cca tři 2-3 roky před jeho uvedením do kin. Těšila jsem se konečně znovu na typického Burtona, který mi už posledních pár filmů dost scházel. Ale zřejmě se takového už nikdy nedočkám. Odzvonilo Ospalým dírám a Batmanům, ta atmosféra a scénografie se nevrátí. Chápu, že bylo nutné dodržet předlohu a musel se držet i různých vizuálních aspektů... ale bylo nutné z Johnnyho upíra dělat promiskuitního pokrytce? Navíc k mému rozladění nejspíš i hraje roli má alergie na Evu Green, která ať dělá cokoli bude působit vždy nesympaticky, i když i to by se dalo brát jako její charisma. Jen Depp, i přes to že to je jeho už tisící role pod Burtonovou taktovkou, tak stále dokazuje že je skvělým hercem bez zabředávání do manýr jako někteří jiní profláklí herci jeho formátu.