Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Posel budoucnosti

Posel budoucnosti (1997)

Napsat komentář k Pošťákovi mi dalo opravdu mnoho přemáhání. Jednak proto, že vlastně nevím čím začít a také proto, že jsem se bál popsat můj nejoblíbenější film tak, abych byl opravdu spokojen s výsledkem. Padla tu spousta kritiky na kýčovitost a "američnost" snímku, to nehodlám nikomu vyvracet. Člověk jako já, s oblibou Kevina Costnera, postapokalyptického světa a světa Falloutu, si jednoduše Pošťáka zamiluje právě pro všechno to, co ostatní kritizují. Film vypráví o tom, že lidstvo přes svou zkaženost je schopno se sjednotit a společnými silami bojovat proti zlu a vyhrát - jenže nedělá to typickým sladce-hollywoodským způsobem, to jen z části. Pošťáka jsem viděl stokrát a vždy se mi líbil jako při prvním shlédnutí a nikdy jsem nepřeskočil ani jednu část. Pro mě je to stále nejlepší film, co jsem kdy viděl a asi se to už nezmění.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Pulp Fiction je jedním z nejpřeceňovanějších snímků v historii kinematografie a trpí jakousi umělou "kultovností" rozšiřovanou poslední(cca 5 let zpátky) dobou. Proto jsem byl při prvním shlédnutí patřičně zklamán. Jednoduše když vás ze všech stran bombardují skvělá hodnocení, nic není schopno splnit očekávání, co si vyrobíte v hlavě. Spousta lidí jej hodnotí tak kladně prostě proto, že to tak dělají všichni a nezáleží na tom, jestli se jim opravdu líbil nebo ne a to je podle mě špatně. Pulp Fiction je geniálně natočený snímek s netradiční kompozicí příběhu, hvězdným hereckým obsazením a prošpikován brilantními dialogy - proto, pokud se vám nelíbil napoprvé, dejte mu i druhou šanci a vnímejte i srdcem, nejen rozumem a bude se vám líbit víc než cokoliv z tohoto stolení.

Vodní svět

Vodní svět (1995)

Není tajemstvím, že mám rád Kevina Costnera a jeho vize postapokalyptického světa. Je sice pravda, že "Vodní svět" mi přímo nepadl do noty tak, jako vyprahlé pouště a zalesněná údolí Pošťáka, ovšem ve výsledu jsem se i tak královsky bavil a plnými doušky vychutnával dobrodružství jednoho mutanta, ženštiny a děcka s mapou na zádech.

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

Znáte ten druh filmů po jejichž shlédnutí cítíte potřebu si jít šlehnout? Tento je definitivně jedním z nich P.S. Doporučuji přečíst si i knihu nebo klidně všechny, co Hunter S. Thompson napsal

60 sekund

60 sekund (2000)

Nenáročný film s oddychovým scénářem, spoustou krásných bouráků a Nicolasem Cagem. Co víc si přát k zabití nudného večera?