Mr.Nigga

okres Olomouc

homepage

ICQ: 232-721-389

12 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 5
    • 8.2.2012  08:29
    Sherlock Holmes: Hra stínů (2011)

Stejně velkolepé jako první díl, perfektní herecké výkony, hudba a vizuální efekty. Občas jsem měl pocit, že jsou scény prokládány akcí zcela bezúčelně, ale ve výsledku se právě proto jedná o jeden velký nářez. Škoda tolika dějových zvratů, po čtvrtém mi už bylo všechno jedno.

• 21.11.2011  11:04
    Policajt v Beverly Hills III (1994)

Už druhý díl byl celkem slabota, ovšem trojka je vyloženě ostuda. Zápletka a chování postav jak ve filmu pro děti, ovšem na druhou stranu je prošpikován násilnostmi a střílením. Pro koho tedy je? Pro milovníky komedií nebo Eddieho Murphyho rozhodně ne, škoda.

• 6.9.2011  13:58
    Deset důvodů, proč tě nenávidím (TV seriál) (2009)

Průměrná teen komedie byla převtělena do seriálové podoby. Naštěstí s více charismatickými herci a třebaže je šíleně strojený a herci občas přehrávají.

• 7.8.2011  14:58
    Rambo III (1988)

Nejslabší díl série. Ničím nepřekvapí a ničím neohromí, příběhový paskvil. Na druhou stranu je pokladnicí vynikajících hlášek a efekty jsou na skvělé úrovní.

• 7.8.2011  14:55
    Rambo II (1985)

Přestože Rambo II nedosahuje takových kvalit jako jeho předchůdce First Blood, jedná se o vynikající akční film, který i po 26 letech nezestárl ani o trošku. Poctivé efekty a hudba společně s exotickým postředím dodávají tomto Bčku punc kvality. Příběhově jde sice o klasická klišé, ale to přece vůbec nevadí.

• 5.8.2011  22:58
    Rudé horko (1988)

Průměrná až podprůměrná komedie s hodně slabým scénářem a nemastnými-neslanými postavami. Ivan Danko je nejdrsnější Moskevský policajt, ale ve filmu se až na pár scén nijak "drsně" neprojeví, zato Belusciho postava je největší pako policejního sboru a kromě kecání tam být ani nemusel. Film je klišé nad klišé, rutinní přestřelky, honičky a celkově jako podle učebnice akčního béčka 80. let - tedy typ filmu, který miluji. Rudé horko se bohužel ani mně do vkusu příliš nestrefilo.

• 27.7.2011  10:31
    Záchranáři (2006)

Vcelku zajímavý film sráží na kolena celkem nepovedený závěr. Na jednu stranu se snaží dodat filmu hloubku, na druhou stranu je tak nevhodný a zbytečný, že jsem musel snížit hodnocení ze 4 na 3.

• 25.7.2011  19:00
    Mr. Brooks (2007)

Kevin Kostner se na první pohled na chladného zabijáka nehodí. To se ovšem nehodil ani Liam Neeson v Taken a jak dobře to dopadlo. On totiž Mr. Brooks není hloupý masový vrah. Je sice v jistém slova smyslu šílený, ale jako postava velice příjemný a zamilovatelný. Demi Moore svoji roli zvládla na výbornou a je jen škoda, že její parťák detektiv byl omezen jen na roli přicmrndávače. Obrátky v poslední části jsou vysoké, adrenalin stoupá a vyústění je kvalitní a neočekávatelné, avšak ne tak trapně neočekávatelně-neočekávatelné jako ve filmu Poslední loupež, nýbrž promyšlené a mrazivé.

• 25.7.2011  18:55
    Rocky IV (1985)

Parádní, ikdyž možná trochu přeceňovaná podívaná, v klasickém Rockyho stylu: správňák, co se snaží držet mimo, záporák přichází na scénu a samozřejmě to nemůže skončit jinak, než zdrcujícím vítězstvím. Čekal někdo, že Rocky prohraje? Počtvrté Rocky bojuje se silnějším protivníkem, počtvrté cvičí jako "člověk z lidu", čímž si snaží získat sympatie obyčejného člověka, zatímco jeho protivník má ty nejlepší stroje a tu nejhorší ideologii. No a samozřejmě konečný projev a stojící ovace obecenstva dávají té taškařině třešničku na dort. Alespoň pro Burta Younga mohli vymyslet originálnější roli, než jako opileckého budižkničemu, co každou chvíli valí hlášky jako: je blázen, neuděláš to, zabije tě. Takových kamarádů víc, a Rocky rusa dostal hned v prvním kole.

• 25.7.2011  18:47
    Správná volba (2008)

Kdo od rodinné komedie na nudné večery čekal hloubku, ten ji od Swing Vote nedostane. Postava Buda Johnsona mi připomíná Earla z My name is Earl, s tím rozdílem, že se zde nedočkáte nuceného mravokárství, moralizování na každém kroku, filosofování o politice a podobné ptákoviny. Jedná se jednoduše o uvolněné téma o člověku, který během 10 dní vyzraje ze zkrachovalce na zkrachovalce-občana. Pokud postava dcerky neodlehčuje načaté téma dostatečně, určitě se o to postarají sami prezidenští kandidáti a jejich kroky k zajištění toho jediného a rozhodujícího hlasu. Který jej dostane? Snad se nedočkáme sequelu :)

• 25.7.2011  18:42
    Manažeři (2010)

Hospodářská krize dopadá tvrdě a množství lidí znenadání přichází o práci, aby společnost mohla vykazovat dobrý index a cenu akcií před věřiteli a akcionáři. Třebaže soucit s manažery pobírajícími roční částky, které jiní lidé nevydělají za celý život, se nemusí dostavit ihned a rychlost s jakou přichází o těžce vydřené nemovitosti je poněkud závratná, psychologie postav je na vynikající úrovni. A to se nejedná pouze o manažery, nýbř o každou postavu, která se ve filmu mihne. Herecky perfektně obsazené komorní drama s dobrou atmosférou, hudbou a celkově řemeslně umně zpracovaná není ničím převratná, nudit se ovšem nebudete ani na chvíli.

• 25.7.2011  18:30
    Co je šeptem... (2005)

Příjemná romantická komedie s dobrým obsazením. Celá zápletka nevybočuje z hollywoodských klišé, avšak jednu postavu je třeba vyzvednout: Shirley MacLaine zahrála babičku hlavní hrdinky přesvědčivě, ovšem to nic nemění na tom, že její postava tvoří černou skvrnu na jinak průměrném filmu. Tvůrci jí mohli napsat trochu méně otravnou roli. Kevin Costner exceluje, Mark Ruffalo hraje dobře, ale filmem se skoro jen mihne a myslím si, že jiný herec by se hodil více.

• 24.7.2011  13:05
    Rocky V (1990)

Pátý díl Rockyho série vybočuje ze zaběhnutých kolejí a nabízí originálnější příběh a tím se navrací spíše k prvnímu dílu. Rocky jako trenér dává smysl, přecejen není nejmladší a nezničitelný. Pro mě lepší, než čtyřka.

• 21.7.2011  16:09
    Pekelná ženská (2001)

Občas zajímavý a vtipný, herecky dobře obsazený, ale s velice plitkým příběhem a velkým množstvím hluchých míst.

• 18.7.2011  18:44
    Půl domu bez ženicha (1980)

Podprůměrná česká komedie se světlejšími chvilkami, kterou zachraňuje Menšík a občasný fórek. Scénář je otřesný, příběhově nicmoc a všechno zabíjí konec, který přišel už v polovině filmu.

• 18.7.2011  08:18
    Wipeout - Souboj národů (TV pořad) (2011)

Při natáčení Souboje národů se jaksi zapomnělo na klíčový prvek úspěchu originálního Wipeout, a tím byl humor. Ať už se jedná o různé eskapády soutěžících, rozhovory s nimi nebo perfektní komentáře moderátorů. V této československé mutaci chybí a ve výsledku je to strašná nuda, opakující se v každém díle. Proč se moderátoři chovají, jako by šlo o seriózní sportovní utkání a neustále plácají jak je kdo šikovný, bla bla bla? Snad aby někoho neurazili? Další věcí je, že se v předloze často mění tratě, celá trať a hlavně jednotlivé etapy. Zde je to pořád to stejné dokola, škoda

• 14.7.2011  14:08
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011)

Příjemné zakončení ságy, která začala jako zábava pro děti a postupně se vyvinula v temné dobrodružství. Velice dobré efekty a hudba, sem tam vtipná scéna a přestože se film nedrží otrocky knižní předlohy, změny jsou minimální a nerušivé. Emociálně trochu sušší, než předchozí díly a vykreslení vztahů mezi postavami na konci byla pro mě nedostatečné a šlo ruku v ruce s nedovyprávěnými klíčovými elementy příběhu, které v knize jsou. Jedná se však pouze o maličkosti, které nijak neubírají ze zažitku z filmu. Co ze zážitku ubírá je stupidní 3D, které zvlášť u rychlých a tmavých scén prostě nefunguje, český dabing a nevychovaní návětěvníci kin - to je ale úplně jiný příběh...

• 9.2.2011  17:31
    Stmívání (2008)

Překvapení desetiletí. Po velkém nechutenství z šílení z celé ságy mě celá trilogie (zatím) velice příjemně překvapila. Největším negativem pro mě osobně byl herecký výkon Roberta Pattisona. Romantický patos? V porovnání s celou řadou lépe hodnocených děl musím zcela jasně říct NE. Romantika říznutá s fantasy a líbí se mi to.

• 24.1.2011  19:48
    Dolanův cadillac (2009)

Naprostá slabota a zklamání. Díky dlouhé stopáži postrádá drive Kingova originálu, navíc přidává zbytečný balast okolo a přitom vynechává některé věci z knihy, které prohlubují příběh. King často u svých románů ze začátku nudí a má velice svižné vyvrcholení. To ovšem neplatí u krátkých příběhů ze kterého tento film vychází a přitom se chová stejně (první hodina nicmoc, konec velice dobrý). Herecké výkony nejsou vyloženě špatné, ale místy je cítit křeč a přehrávání a tím kazí jinak dobrou scénu.

• 23.1.2011  17:52
    Piraňa 3D (2010)

Parádní Bčko, které stojí na solidních základech žánru: perfektní gore efekty a spousta slečen v mini plavečkách.

• 18.9.2010  23:44
    2001: Vesmírná odysea (1968)

Nádherný sci-fi orchestr s nečekaně dlouhými předehrami, kdy člověk začne pochybovat, zda se kouká na správný film. Perfektní kamera, střih, hudba, zvuky, efekty a kulisy na svou dobu vskutku velkolepé. Ani dnes nepůsobí zastarale, spíše svěže v záplavě digitálních nedodělků a levných splácanin. Při sledování jsem měl pocit naprostého souznění s filmem a jeho tvůrcem. Jakoby změna i toho nejmenšího detailu narušila křehkou harmonii ostatních prvků a film by nepůsobil tak jak působil.

• 3.8.2010  11:06
    Kniha přežití (2010)

Opravdu bych chtěl dát Book of Eli vyšší hodnocení, zvlášť kvůli krásné vizuální stránce... problém je v příšerném ději a zápletce, kterou srážejí i výkony herců - zvlášť v některých situacích mi přišlo, že parodují sami sebe. Další věcí je pointa, která prostě chybí - o co se snaží hlavní hrdina, proč je to správné (nebo špatné) a jaký význam má úspěšné dokončení mise? Když zapojím fantazii, něco se mlhavě vynoří na povrch, ale je to tak slabé a hloupé, že to snad tvůrci nemohli myslet vážně. Vizuální orgie bez přemýšlení - bomba; kvalitní film - ani náhodou.

• 5.7.2010  18:39
    Doom (2005)

Je škoda, že scénáristé Doom-u se nesnaží rozvinout zápletku původní hry (teleportace mezi měsíci Phobos a Deimos planety Mars, která se zvrhla a umožnila stvůrám pekelným vniknout na základnu) nebo jejího pokračování (stvůry pekelné se dostanou na Zemi) a namísto toho jako inspiraci volili co se zdá jako zápletka z původního Fallout (snaha o stvoření super vojáka genetickými pokusy, která vyústí v Super Mutanty). Tím pádem neselhává jen jako film i když akční Bčko je to ucházející, ale i jako adaptace, což je docela škoda. Fanoušci hry se s filmem neztotožní, ostatním to může být jedno...

• 22.4.2010  22:12
    Legenda (1985)

Skvělé masky, výprava a hudba bohužel nestačí zaplnit prázdný kráter ve scénáři a nahradit děj. Šílená nuda od začátku až do konce

• 10.4.2010  22:43
    Nemilosrdná spravedlnost (1991)

Tato Bčková bomba mě bavila jako malé dítě a baví mě dodnes. Seagal jak ho známe a milujeme :-)

• 4.4.2010  22:54
    Bathory (2008)

Laciná televizní podívaná... akorát že extrémně drahá a ani v televizi se na to nedá koukat

• 27.3.2010  00:53
    30 dní dlouhá noc (2007)

Pěkně vizuálně zpracovaný horor se špatnou režií, hereckými výkony a hlavně stavbou děje. Postavy se chovají divně, ze začátku chybí špetka napětí a jde se rovnou na věc. To by u hororu nemuselo přímo vadit, ale když film není ani strašidelný, je to chyba. K tomu ještě pitomé dialogy a nezvládnuté pojetí času - kdyby se neukázalo co je za den, příběhově to vypadá, že se vše odehrává za dva dny maximálně. V akčních scénách mi chyběla hudba k podkreslení dramatičnosti, působily proto trochu ospale. Střih často nedává smysl - jednu chvíli šílená honička, střih, záběr jak jde postava v poklidu a po upírech ani vidu, ani slechu... srovnání s Úsvitem mrtvých je nasnadě, protože jde o podobný druh hororu, ale bohužel mu nesahá ani po kotníky

• 26.3.2010  12:19
    Blues Brothers 2000 (1998)

Recyklát prvního dílu se slabšími vtipy a hloupým scénářem.

• 7.2.2010  15:11
    Exterminátor (1990)

Totální nářez kalibru ráže B se skvělou písničkou v závěrečných titulcích :o) Filmy jako je tento, kde je šílená vize budoucnosti dotažena do absurdna, nezestárnou nikdy už proto, jak strašně hloupé byli i v době vydání. Pro maximální efekt je nutno vidět s dabingem.

• 7.2.2010  12:05
    Cesta (2009)

vizuálně pěkně zpracované, ale ušla mi pointa. Předlohu jsem nečetl, takže mi možná něco uniklo, ale působí to na mě jako pilotní film nějakého seriálu.

<< předchozí 1 2 3 4 5