Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (222)

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Snad jenom jednu hvězdičku za opět originální pasti, ale tohle nemělo s původním příběhem saw nic společného a dle mého názoru nemělo ani vzniknout!

plakát

Saw X (2023) 

POZOR SPOILER Musím přiznat, že když jsem viděl oficiální potvrzení pokračování mé milované série s informací, že děj bude vsazen mezi 1. a 2. díl, byl jsem lehce znepokojen. Nicméně po návštěvě kina přiznávám, že jsem nakonec spokojen. Film je určitě kvalitnější než jeho dva předchůdci (zejména strašný SPIRAL). Stopáž téměř 120 minut je na poměry saw dlouhá, a proto je rozjezd velmi pomalý. Naštěstí to zachraňuje, jak už je zvykem charisma Tobina Bella alias life coache jigsawa (tato scéne mne velmi pobavila). Po této trochu zdlouhavé první polovině se přesouváme již ke klasice s pastmi, která je však také pojata trochu jinak. Pasti jsou však správně brutální, někdy až moc a oběti opět ukazují vůli žít (zejména první dvě oběti dle mého měly své zkoušky přežít což mě ve výsledku trochu mrzí, ale budiž). Sledujeme také vztah Johna a Amandy z trochu jiného a příjemnějšího pohledu než tomu bylo v saw III. Samotný konec je opět ve stylu saw šokující, ale pro protřelého fanouška poměrně předvídatelný. P.S.: asi bych dal jen 3***, protože logické nesrovnalosti zde samozřejmě jsou (ale ve kterém saw nejsou, že?), nicméně za post credit scénu (smál jsem se ještě dlouho po snímku, skalní fandové vědí) a za vcelku překvapivě povedené "pokračování" této série dám nakonec solidních 80%.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Jen tak tak 4 hvězdy za první sérii a úvodní znělku. Podle mě velice přeceňovaný seriál o dětech a strašidlech. Třetí sérii jsem ani nedokoukal.

plakát

Kořist (2019) 

Slušná oddechovka s několika momenty napětí. Škoda až příliš nelogických kiksů.

plakát

Slunovrat (2019) odpad!

Otřesný film s otřesně vysokým hodnocením, který mi sebral skoro 3 hodiny života. Pro Ariho Astera bych měl spoustu nehezkých výrazů. Ani za to porno nedám hvězdu. Film neměl nikdy vzniknout.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Ač tuto tématiku nemusím, tak super film, místy až drsně realistický, se skvělými hereckými výkony.

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Mnoho skalních fanoušků nebude souhlasit, ale za mě jednoznačně nejlepší star wars. I AM THE SENATE. Úžasné herecké výkony Iana McDiarmida a Ewana McGregora.

plakát

Monstrum (2008) 

Velice zajímavé! Nebránil bych se prequelu/ následníkovi. Ale možná, že se to k takovému filmu ani nehodí.

plakát

My (2019) 

Popravdě ani nevím jak tenhle film hodnotit. Ani dobré ani špatné. Peele vsází na velice podobné karty jako u "get out", ale přijde mi ,že se v tom občas sám ztrácí. Každopádně zajímavý netradiční thriller.

plakát

V pasti (2018) 

Film s pro mě zábavnou a zajímavou tématikou. Palec nahoru.