Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbení herci (10)

Tom Hanks

Kde mě nejvíce oslovil je zcela jasné, je to film Road to Perdition, kde ztvárnil roli mafiána Michaela Sullivana pracujícího pro mafiánského bosse Johna Rooneyho (Paul Newman). Dále pak u mě vedou filmy jako Zelená Míle, Trosečník, Šifra mistra Leonarda, Forrest Gump a další. Sedí mu nejspíš jakákoli role, na kterou si vzpomenu. Za to, co v hereckém odvětví dokázal (a ještě určitě dokáže), má u mě velký obdiv.

Russell Crowe

Zdá se, že tomuto chlapíkovi nejvíc sednou historické postavy. Master and Commander mě oslovil nejvíce, samozřejmě pak také ve filmu Gladiátor. Posléze i jako rváč a boxer ve filmu Těžká váha. A samozřejmě také v roli hodného manžela a otce Johna Brennana ve filmu Tři dny ke svobodě, kde se snaží dostat manželku z vězení (když byla neprávem obviněna z vraždy).

Nicolas Cage

Poprvé mě oslovil a zároveň jsem si jej i oblíbil ve filmu Skála, v roli agenta FBI (nebo spíše biochemika Dr. Stanleyho Goodspeeda), jenž má za úkol zneškodnit naváděné rakety se smrtícím plynem. Nakonec se stal mým velkým oblíbencem po shlédnutí jeho mistrovských kousků ve filmech Con Air, Obchodník se smrtí a Next.

Robert Carlyle

Můj největší oblíbenec v rolích padouchů (28 týdnů poté, Dravci), oceňuji i jeho roli v seriálu Stargate Universe, kde se ujal role pološíleného vědce jménem Dr. Nicholas Rush. Také dokonale ztvárnil fašistického vůdce ve filmu Hitler - Vzestup zla.

Tom Cruise

S tímto jménem mám spjaty hlavně díla Válka světů, Poslední samuraj a Valkýru. Avšak parádní výkon podal i jako nájemný zabiják ve filmu Collateral.

Will Smith

Famózní herecké výkony dle mého podal ve filmech Den nezávislosti (jako pilot letounu a následně mimozemské kosmické lodi) a Já Legenda (jako doktor Neville). Líbí se mi i jeho novější role právníka (Bena Thomase) ve filmu Sedm životů.

Arnold Schwarzenegger

Co si budu nalhávat... prostě a jednoduše můj oblíbený herec z dětství. Barbar Conan, Comando, Likvidátor a hlavně Predátor. Na tyhle filmy mám vzpomínky, které se nikdy nevytratí a rád si je připomínám tím, že si ty filmy znovu pouštím. Zároveň Predátor je doteď jeden z mých nejoblíbenějších filmů a Arnie to tam parádně válcuje.

Mel Gibson

Mad Gibson. :-) Pro mě podal nejlepší herecký výkon ve filmu Statečné srdce. Další jeho výkony, kde mě hodně oslovil je Bounty, Údolí stínů a Patriot. Skvělou hereckou dvojku tvořil s Joaquinem Phoenixem ve filmu Znamení.

Paul Newman

"Hodný" mafiánský boss John Rooney v mé oblíbené gangsterce Road to Perdition. Navíc je to chlap s neskutečným charisma.

Guy Pearce

Stroj času, to je pro mě jednoznačně film, kde podal famózní herecký výkon. Nejinak tomu je i v podání kapitána Boyda v Dravcích a také mě potěšil svou účastí ve filmu Králova řeč.