Prvý krát nechápem, ako sa moje hodnotenie môže natoľko líšiť od CSFD hodnotenia. Ten film nemal žiadny spád, dokopy sa tam nič nestalo a postavy mi boli ukradnuté. Násilie úplne samoúčelné (scéna vo výťahu), keďže o motiváciách hlavného hrdinu nevieme vôbec nič. Za to, že sa to tvári poeticky a intelektuálne tomu nebudem dávať vysoké hodnotenie. Tento film je úplne suchý a pozerať ako Gosling ticho chodí a správa sa ako retardovaný mi dokázal spríjemniť len vydarený soundtrack. Jedna hviezda je zaň a druhá za Bryana Cranstona, ktorý tam ako jediný pôsobil reálne a sympaticky.
Chybou filmu je, že je to na anglickú gangsterku strašne málo svieže, čiže nečakajte žiadnu filmovú zábavu, alebo aspoň skvelý dej ako pri filmoch od Ritchieho. Nápady tam určite sú, ale celé sa to tvári zbytočne vážne a scény s Keirov film neskutočne spomaľujú. Aspoň ten koniec to zachraňuje, inak by London Boulevard vyšumel z hlavy hneď po pozretí.
Stará mama je kurva, vnučka má ku kurve blízko a mama je jediná čo verí v nejakú duševnú lásku. Nakoniec sa však aj z nej stáva kurva podľa vzoru jej mamy. Krásne posolstvo sála z tohoto filmu :)
Prečo sa to tvári tak seriózne, to nepochopím. Keby to skôr podali formou Takeshi's Castle, bola by to oveľa väčšia sranda. A keď sa objaví ten trápny a totálne neschopný kokot Kramár, ktorý akurát znehodnocuje výkony ostatných, tak musím prepnúť. Respektíve, nabudúce ani nezapnúť...
Ústredná dvojica je sympatická, film vtipný a čo je hlavné - síce je to teenegerská komédia o strate panictva, ale konečne to kráča vlastnou cestou a nie je to 2000-ca kópia Prcičiek. Napriek tomu mi tam chýbalo niečo, čím by sa film zaradil do nadpriemeru... Slovo "fuck" bolo použité 186 krát.
Pre mňa osobne kultový film, ktorý som videl hneď niekoľkokrát a snáď každá scéna a rozhovor mi zostali v hlave. Je to spontánny, zábavný a britsky originálny film s hercami, ktorý sú tak presvedčivý, že to snáď ani nehrajú. Netreba to brať len ako film o drogách a sfetovanej mládeži, ale hlavne ako výpoveď o láske k hudbe, rave obdobiu v 90. rokoch a o tom, že víkendy si občas treba poriadne užiť, aspoň kým sme mladí :) Slovo "fuck" bolo použité 174 krát.
Fight klub je spojením dokonalého audiovizuálu, dokonalého príbehu a dokonalej atmosféry. A záverečná scéna sprevádzaná skladbou "Where is my mind" od Pixies je len dokonalou čerešňou na torte.
Ľutujem, že som tento seriál začal pozerať. OBSAHUJE SPOILERY: Prvé tri série považujem za vynikajúci dramaticko-mysteriózny počin, kde dej na seba nadväzuje a človek by ani nepomyslel na to, že celý príbeh by mali tvorcovia nepremyslený. Štvrtá séria, kde sa dej na ostrove stáva flashbackom je trochu chaos, ale stále je to vysoko pozerateľné. Piata séria prechádza z mysteriózneho seriálu na úplné sci-fi, aby sa to v šiestej sérii premenilo na čistokrvné fantasy s nejakými nesmrteľnými čarodejníkmi, zázračnou vodou, magickým svetlom a záhadným štupľom v jaskyni. Už som len čakal, kedy z džungle vybehne Gandalf... Ale čo ma zaráža najviac, že dvojhodinové finále seriálu totálne pochovalo všetko, čo sme videli predtým, že všetky úmrtia postáv boli zbytočné, že vlastne žiadna zo záhadných postáv nič nevedela, že všetky záhady sú nepodstatné, lebo na ne neexistuje odpoveď. A posledných 10 minút, to je čisté WTF, ktoré považujem za najdebilnejší a najlacnejší záver všetkých čias.
Tupý televízny film s tupými charaktermi a tupým príbehom, aký môžu vysielať len na STV pre tzv. ženy domáce. Navyše nemám rád Jane "doktorku Quinnovú" Seymour, takže najvyššie možné hodnotenie môže byť z mojej strany len 1 hviezda.
Od začiatku toho vidíme veľa, čím sa stráca strach z neznámeho. Nepotrebujem na každom kroku vidieť duchov a efekty, aby som sa bál. Tvorcovia sa mohli viac inšpirovať kruhom (aj keď je inšpirácia už tak očividná), kde na navodenie atmosféry stačil občas nečakaný záber. Pulz hrôzy je proste nefungujúci horor.
Na slovenské pomery celkom slušne natočený film. Ale suchý, veľmi suchý. Tóno je divná postava, ktorá málo hovorí a keď niekto niečo hovorí jemu, tak sa radšej otočí a odíte. A tak končí väčšina scén, ktoré tým pádom nemajú pointu a zostávajú otvorené. Tóno sa proste nasral a išiel preč. Keď som sa konečne začal s hlavným hrdinom stotožňovať, zrazu bol koniec filmu. V skratke: Pokoj v Duši je pekne natočená a depresívna reklama na domácu pálenku a cigarety neistej značky
Fargo je celkom zaujímavý film, ale určite nie na plných 5 hviezdičiek. To by musel byť trochu menej chladný a trochu viac napínavý. Ou, yeaaah? Ou Yeaah! (používanie tohto výrazu pobavilo, najmä pri rozhovore policajtky s prostitúkami :)
Trailer pobaví a zakomponovanie filmu Nation's Pride do filmu Inglourious Basterds je ešte vtipnejšie. Najviac sa smejem na tom, že má Frederick Zoller pri zabíjaní 300 nepriateľských vojakov čas na to, aby si do dreva vyrezával krásny, až ukážkový hákový kríž :-)
Od Spalovača mrtvol som očakával, že v ňom uvidím postavu Karla Kopfrkingla, ktorá sa zo vzorného otca postupne mení na sadistickú beštiu veriacu v nacistické ideály. Lenže Kopfrkingl už od začiatku viac menej pôsobí ako psychopat a vy len čakáte, kedy nastanú okolnosti, ktoré umožnia jeho vnútornej povahe vyplávať na povrh. Atmosféra filmu je vskutku hororová a jeho technická stránka je mimoriadne nadčasová. Stále mi však niečo nedovoľuje dať plný počet hviezdičiek. "Zinuško, když máme tak vzácnou návštěvu, nezahraješ na klavír? Třeba Mahlerovy písně o mrtvých dětech. Nebo něco úsměvnějšího! Saint-Saenův Tanec kostlivcův!"
Ornella Muti tu ako sexy disco smažka vyzerá super. Kto by jej tipoval taký vek... Ale to je vo filme plnom buzerantov, trancu a nadržanej kozy to jediné, na čo sa dá pozerať.
Divný film plný kecov a bez náznaku hororového napätia. Napriek tomu sa to dá dopozerať, hlavne kvôli feťákovi, ktorého hrá Jason Mewes a minimálne dvom pekným herečkám. Film poukazuje na to, že nie každý sériový vrah musí mať pokazené detstvo, alebo nejakú traumu. Chce si len zabiť pár ľudí, aby dokázal, že je aspoň v niečom talentovaný...
Veľmi nevyvážené. Pri prvej časti som bol sklamaný a hovoril som si, že to ani nemalo vzniknúť. Po skončení posledného tretieho dielu som však chcel viac a prišlo mi ľúto, že viac častí už nie je. Tie štyri hviezdičky si Back to Earth určite zaslúži. P.S.: Myslím si, že ak by tunajší hodnotitelia videli tieto nové časti len v českom dabingu, bolo by tu hodnotenie minimálne o 10% vyššie. Darmo, zvyk je železná košela :)
Je Batman a Robim hviezdne obsadená a nepochopená paródia, alebo je to veľmi zle napísaný a natočený film? Odpoveď bude zrejme niekde na hranici týchto dvoch možností.
Toto nie je príbeh Johna Connora! Neviem kam sa podeľ ten sympatický charakter z dvojky a trojky, ale v najnovšom pokračovaní Terminátora je John Connor večne zamračený "vojak", ktorý stále vykrikuje, alebo šepká do vysielačky. Toto je príbeh Marcusa Wrighta! Úplne nová postava, napoly stroj, napoly človek, avšak oproti Connorovi je omnoho ľudskejší a vo filme mu naozaj fandíte. Absolútne by mi neprekážalo, keby bol tento film len jeho príbehom a nebolo by to pokračovaním Terminátora - len by bol dej zasadený do podobnej apokalyptickej vízie budúcnosti. Pretože tá bola zobrazená dokonalo, len sa mi akosi k Terminátorovi nehodila. Akčná a zvuková zložka bola super a keby sa toto sci-fi nevolalo Terminator Salvation, uvažoval by som nad plným počtom hviezdičiek.
Jedna hviezdička za to, že sa od tejto debility nedajú odtrhnúť oči a druhá za to, že to tvorcovia očividne nemyslia vážne. Po opici, keď mi môj mozog absolútne nefunguje, je táto fantasy verzia strážcov celkom "fajn" - vtedy chápem, že deťom, ktoré zatiaľ veľmi nerozmýšľajú, sa to môže páčiť.
Mucha ma samozrejme dostala najviac keď som bol malý a k smrteľnému vystrašeniu mi stačilo hocijaké béčko s nejakou lacnou príšerou. Lenže tento film si dokážem pozrieť aj v súčasnosti a jeho atmosféra, depresívnosť a ľútosť nad hlavným hrdinom na mňa doliehajú stále rovnako. Navyše mi ani nevadia staršie efekty a dneš už trošku smiešnejšie pôsobiace masky. Jedna hviezdička však musí ísť dole, pretože napriek tomu že je to film kvalitný, dnes ma už narozdiel od iných starších hororov vystrašiť nedokáže.
Úroveň jednotlivých častí závisí len od pozvaných hostí, preto je táto talk-show na veľmi kolísavej úrovni. Pôvodne som dal len dve hviezdičky, ale proti Marcinovi nič nemám a pri pár dieloch som sa dobre zasmial, tak si to tú tretiu hviezdičku zaslúži.
Začiatok fajn, stred filmu občas začínal nudiť a koniec bola úplná šialenosť. Práve onen koniec ma svojou úchylnou rozprávkovosťou dosť sklamal. Inak byť komparzistom v tomto filme muselo byť zaujímavé, najmä kvôli tomu záverečnému odviazanému "mejdanu".
Jediná poviedka, čo za niečo stála je tá od Rodrigueza, ktorá ma neskutočne pobavila - skvele napísané, skvele natočené. Kričanie Tima Rotha, že pod matracmi je "mrtvá coura" je nezabudnuteľné. Keby boli takéto aj ostatné časti, Štyri izby by mali odo mňa jasnú päťku. Sklamal ma aj Tarantino, čo sa stalo vôbec prvý krát - jeho poviedka mi proste prišla nudná a celý čas sa kecalo o tom istom, potešil len jej rýchly záver. A prvé dve poviedky, to je čistý odpad a nezachráni to ani inde skvelý Tim Roth, ktorý sa v nich tvári ako totálny kokot (pardon za výraz, ale aj v oných poviedkach musíte pretrpieť nadávky).
Nezabudnuteľná atmosféra, to áno, ale už úvodných 10 minút s ozvenami je riadne psycho pri ktorom som premýšľal, či to vypnúť, alebo si ďalej "vychutnávať" slovenské umenie. Nechce sa mi veľmi rozpisovať, tak len moje dva poznatky k filmu: Herci strašne prehrávajú a Studenková bola vtedy ešte pekná.
Drive (2011)
Půlnoční polibek (2007)
Celkom milý a úprimný snímok. Najviac ma pobavila čiernohumorná scéna vyhrážania sa bývalého cez telefón :)
Londýnský gangster (2010)
Zita na krku (TV seriál) (2011)
odpad!Otrasne zahraté, vtipy bez pointy, škaredý smiech v pozadí je tam počas každého hlúpeho zaksichtenia hercov.... Proste nenormálna debilita pri ktorej sa cítim každú jednu sekundu pozerania trápne. Tvorcovia by sa mali hanbiť, pretože toto je aj na slovenské pomery nevídaný odpad a vyprodukovať niečo také chce poriadnu dávku antitalentu...
Ženy v pokušení (2010)
Wipeout - Souboj národů (TV pořad) (2011)
Superbad (2007)
Human Traffic (1999)
Klub rváčů (1999)
Ztraceni (TV seriál) (2004)
Manželství z rozumu (TV film) (1998)
Puls (2006)
Jack Frost 2: Pomsta zmutovaného vraždícího sněhuláka (video film) (2000)
odpad!Snehové monštrá sú stvárnené plyšákmi, namiesto snehu je tu pena, herci vyzerajú nesympaticky a dementne, kamera a celkový vizuál je horší ako v telenovelách. Možno bol úmysel natočiť to zle a smiešne. Ale podarilo sa im to natočil iba zle...
Pokoj v duši (2009)
Fargo (1996)
Pýcha národa (2009)
Spalovač mrtvol (1968)
Pouze pro zvané (2004)
Tie shi (2002)
odpad!Toto by si mal pozrieť každý, kto chce vidieť ako vyzerá totálne zlý film. Nechápem, kde to Markíza vyhrabala - je to natočené ako lacné porno, ale pri tom je to akčný film. Pôsobí to tak ako by to natočil nejaký neschopný amatérsky svadobný kameraman. Ani sa poriadne nedá opísať, aké je to strašné. Najukážkovejší odpad!
R.S.V.P. (2002)
Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (TV seriál) (2009)
Batman a Robin (1997)
Terminator Salvation (2009)
Power Rangers Mystic Force (TV seriál) (2006)
Moucha (1986)
Chodili sme spolu (TV pořad) (2008)
Parfém: Příběh vraha (2006)
V obležení nepřítele (TV film) (2005)
odpad!Úžasné efekty, sympatický herci, skvelý scenár, áčková réžia.... Ale nie, len srandujem.
Čtyři pokoje (1995)
Horali (TV film) (1974)