Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (110)

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Dylan Moran je génius... o tom žádná... a prostředí bookshopu zaplněné cigaretovým kouřem a odérem vína k němu sedí stejně jako původně bílý - dnes černý oblek. Některé díly jsou naprosto nezapomenutelné: The Entertainer, Elephant and the Hen například. Jiné jsou sice slabší, ale žádný z nich přesto nezklame.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Jak tento seriál sleduji dál a dál, nepřestávám se divit, že se autorům daří vymýšlet stále lepší věci. Zatímco Přátelé byli vcelku jednoduchý seriál s jasnými postavami, HIMYM jde dál a přidává střihové hříčky, natočené představy atd. a tak ve finále umožňuje, abyste se do postav mohli dokonce i vžít... nejen poslouchat o jejich geniálních životních příhodách.

plakát

Speed Racer (2008) 

Děj 0, překvapení 0, tak proč nakonec tři hvězdy? Možná se mi líbila ta spousta počítačových triků. Možná jsem chtěl být spravedlivý a uznat, že některým dětem se naivní příběh zamlouvá a že kousek takového dítěte je i ve mně. No nakonec musíte tak jako tak ocenit "sweet and speed" stylizaci tohoto filmařského kousku, do které skvěle zapadají všichni herci. Speed Racer je pohádka za spoustu peněz, přeplněná nápady, jenž jakobych odněkud znal.

plakát

Odplata (1999) 

Filmu rozhodně nechybí vtip a ubýhá velmi svižně. Ačkoli Mela Gibsona zas tak nemusím, příjemně mě překvapil. Nemá tu sice žádné zásadní scény, ale role tvrďáka mu sedí jako ulitá. Na obě hlavní herečky se dá koukat a svoje úlohy zvládly s přehledem. Snímek graduje až do téměř Tarantinovského konce - monolog hlavního hrdiny v závěru je pak třešničkou na chutném akčním dortu. Kdo má rád trochu střílení spojenou s humorem a lehce noir atmosférou, neměl by si Payback nechat ujít.

plakát

Království nebeské (2005) 

No, Bloom sice působí vcelku studeně až neherecky, ale vzhledem k atmosféře doby to docela sedí. I když si to trochu protiřečí s přehnaně moderním chováním všech ostatních postav. Občas to vypadá, jako kdyby kladní hrdinové prošli kurzem zaměřeným proti rasové a náboženské nesnášenlivosti někde na moderní západní universitě.

plakát

Miami Vice (2006) 

Mann v režii nezklamal. Pokusy s digitální kamerou mě sice učarovaly, zato mě příliš neoslovil děj, který má být postavený (snad) na nějakém známém seriálu. Pohodový relax, ale nic víc.

plakát

Zbouchnutá (2007) 

Překvapivě kvalitní komedie, které nechybí přirozenost. Jinde se v tomto žánru setkáme s absolutně nesmyslnými situacemi a humor stojí na něčem, co se prostě nestává. Tady jsem vnímal děj jako něco, co odráželo nějaký skutečný příběh... i když se jednalo pouze o velmi chytře napsaný fiktivní scénář.

plakát

Distrikt! (2004) 

Nesmál sem se, zpracování mě odpuzovalo a ze zajímavého prostředí nedokázali autoři vytěžit kvalitní děj. Šílenost, která nemá obdoby, ode mě dostane hvězdičku jen a pouze za jakousi originalitu. Jinak šlo o jeden z mála filmů, kdy jsem chtěl utéct z kina.

plakát

Soukromá válka pana Wilsona (2007) 

Film nepojednává o nějakém extrémně zajímavém tématu a v paměti našince asi neutkví. Ovšem musím ocenit vcelku kvalitní zpracování i hercké výkony. Pokud patříte mezi menšinu lidí vyžívajících se v politice v USA nebo ve válkách v Afghánistánu, pak vám tento pohled na jedinečnou událost moderní historie rozhodně nesmí ujít.

plakát

Mlha (2007) 

V hororech se příliš nevyžívám, přesto mě The Mist příjemně překvapil. Myšlenka tajemné mlhy, konce světa a falešného proroka, který náhle má až příliš blízko ke skutečnosti - to mě dostalo. Jak se stává situace temnější a temnější, začínají lidé jednat jinak a propadají téměř až do hysterie. Geniálně vystiženo! Podle mě by se takto skutečně reální lidé chovali. A konec? Silný.