Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Královna jihu (2016) (seriál) 

Čtvrtá série je TOP, je to natočené tak, že se na to můžou dívat i holky. Teresa je moc sympatická a další postavy, které si oblíbíte jsou Pote, George, Kelly Anne, Boaz a Oksana :) Je to sranda a nejde nepustit hned další díl. Čtvrtá série se fakt povedla :)

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

we are trapped, that was the message of the film... we are restricted by rules (that someone made up for us) and we need to find out why and WHO PUT US HERE? that was the philosophical question and now we are supposed to THINK... yeah we cannot stay here forever!!! then we better use this time living in this world to figure out why we are placed somewhere where we do not belong (he said we do not belong here) we need to do something like Thomas did, not to settle down like the rest of them... because nothing is gonna stay the same... then there is no sense in settling... we are on the way and we can just stop somewhere for relax but still we have to continue... is not that right? what do you think?

plakát

Hříšná láska (2001) (seriál) 

Asi nejkoukatelnější telenovela. Když opomenu klasické natahování a zbytečné rozhovory, je to docela vtipně zpracované. Velmi jsem se u toho pobavila a nasmála xD

plakát

Gangsteři (2010) 

Partička gangsterů působí především stylově a vyhlazeně. Film sice stíhá podat příběh napínavě i s luxusem, ale nijak dlouhodobě vás nezasáhne. Parta nedrží moc pohromadě. Ovšem dívá se na něj dobře, v akčních scénách se klade důraz na efekt.

plakát

Imaginárium Dr. Parnasse (2009) 

Snově a roztomile divný snímek se dá chápat také jako pocta Heathu Ledgerovi, který v průběhu natáčení zemřel. Gilliam situaci vyřešil netradičně dosazením trojkombinace Depp, Law, Farrel, ale v jeho nápadité fantasy zemi za zrcadlem to přece není problém. Příběh se odvíjí v neukázněném a různě se měnícím tempu a scény vynikají svou nesmyslností, hravostí, někdy také vtipem.

plakát

Avatar (2009) 

Na filmu je nejkrásnější to, že autor si opravdu pohrál s prostředím a vizuálními efekty. Sice je to na úkor děje, který se snaží naivně zlepšit svět, ale i tak je to nádherná podívaná s důrazem na detaily. Kontrastu využil, když ztvárnil postavy silně propojené s přírodou a ekosytémem a dělníky oddaně a bezobsažně pracující pro peníze. Film nás zavede do vzdáleného fantazijního světa, ve kterém budeme chtít zůstat. Možná působí jako výchovná pohádka, ale neuškodí uvědomit si co jsme vlastně vytvořili na naší planetě a jak se k ní chováme.

plakát

Oskar (1967) 

Klasická bláznvá francouzská komedie. Louis de Funès zase předvedl, že je prvotřídní bavič. Typická zápletka záměny kufrů je zde podaná s maximální porcí humoru a zábavy. Ani na chvilku ze nedostanete z veselé nálady. Film dokonale plní svůj účel, nechá vás svézt se na situační komice v moderním obydlí bohatého podnikatele. Komedie ukazuje, že i příběh typu jevištní veselohry se dá úspěšně přenést do filmu.

plakát

Melancholie (2011) 

To, že je film svým pojetím velmi originální nemusím ani zmiňovat, pro mě byla v tomhle filmu poutavá spíše atmosféra každého okamžiku, než samotný děj. Mohla sem se nechat pohltit extrémně zpomalenými záběry, sledovat mou oblíbenou herečku Kirsten Dunst snažící se zvládat situaci a opovrhující životem ve druhé části. Její výkon mě natolik zaujal, až jsem skoro začala ignorovat ostatní herce. Abych nemluvila jen o ní, musím ještě vyzdvihnout režisérovu schopnost donutit diváky zamýšlet se nad způsobem natočení filmu i nad jeho tématem.. Ne každému se tento film bude líbit. Trier tímto dává najevo, jak škaredý je náš svět a že my si zvolíme, jakým způsobem ho budeme brát.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Tady nemůžu hodnotit objektivně, je to můj nejoblíbenější seriál, nejspíš díky skvělému obsazení, tajemnému prostředí, rozsáhlé minulosti postav a složitým zápletkám. Dramatické a vizuální zpracování mi víc než vyhovuje, hudba dobře zvolená. Postavy se vyvíjejí a mě baví sledovat jak. Každý díl mi toho tolik dá. Mužské obsazení je krásné a sexy. U každého dílu se pobavím, ale přenese do mě i napětí.