Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (66)

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Vsechno to mohlo byt dobry, kdyby ta pointa za neco stala. Respektive kdyby tam vubec nejaka pointa byla. Vystavet film na tom, ze se mozna priste dozvite, o co vlastne kraci, proste nejde. Mozna to funguje na patnactilety fanousky, ale do teto vekove kategorie bohuzel nespadam. Stejne jako byly pro mne Hunger Games dvojka pohroma, k pokracovani tohohle uz se nejspis nevratim. A pritom je to skoda, asi tak polovina filmu byla dobre zpracovana a napinava, nez to zacalo zavanet podvodem na divaka.

plakát

Interstellar (2014) 

Sice ohrane tema nekolikrat dokola (konec sveta, hledame novou planetu), ale tentokrat tak nejak jinak. Vic lidsky a emocne. O city a lidske chovani tu jde z meho pohledu predevsim. Dokonce me film v nekterych momentech dohnal k slzam, coz jsem ani necekala. Celkove jsem od filmu mnoho neocekavala (ono taky uznejte, ze z oficialniho popisu nic extra poznat nelze), a ackoli nejsem uplne fanda sci-fi zanru, z kina jsem odchazela nejen spokojena, ale dokonce nadsena. Matthew nezklamal, musela jsem na nem viset pohledem az do samotneho zaveru. Jeste chvili mi ten film bude vezet v mysli.

plakát

Rivalové (2013) 

Lepší životopisný film jsem dlouho neviděla. Víc už ani nechci psát, pro mě jeden z nejlepších filmů tohoto roku.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Už námět sám o sobě je tak absurdní, že je prostě jasné, že se nemůže jednat snad ani o béčkový film. Ale když jsem viděla trailer, málem jsem se udusila smíchy a přesvědčilo mě to o tom, že ten film musím vidět. A taky že jsem se bavila. Protože tak absurdní film, kdy je pod autem deset čísel vody a stejně v tom dokáže žralok plavat a útočit na auto zespoda a ještě to někdo může myslet vážně, se vám jen tak nepoštěstí vidět. :-) Prostě originální superpitomost. Tři hvězdičky proto, že se tady budu radši držet středu než dávat z recese pět hvězdiček. A na "odpad" jsem se u toho zase celkem nasmála. :-)

plakát

Let (2012) 

Začátek svižný, ale druhá polovina už byla až zbytečně zdlouhavá, i když bylo jasné, kam směřuje. Závěr to celkem dorovnal a celkově z toho vznikla docela slušná sonda do života jednoho pilota - alkoholika.

plakát

Hypnotizér (2012) 

Mně se filmové zpracování knihy líbilo moc. Nutno podotknout, že jsem četla všechny doposud do češtiny přeložené knihy od aut. dvojice Lars Kepler (tedy tři), takže už vím o Joonu Linnovi o něco více, proto chápu některé prodlevy v ději, které ostatním mohou připadat zbytečně natahované. S celkovým výsledkem jsem spokojená, hudba byla podmanivá, kamera výborná a typické severské naturalistické zobrazení problémů dnešní společnosti mne opět nenechalo chladnou. Nemůžu posoudit, zda se film bude líbit těm, kteří knihu nečetli, ale je mnohem srozumitelnější než filmová zpracování románů S. Larssona (když už to zde každý druhý porovnává). To v případě, že jste nečetli literární předlohu. Z komentářů zde se nemohu ubránit pocitu, že spousta lidí jaksi nechápe, že filmové zpracování neznamená doslovný přepis knihy a casting nikdy nebude odpovídat představám každého čtenáře (pozn. výběr představitele J. Bonda třeba více odpovídá knižní předloze a také se to spoustě lidí nezdá). Takže konec zbytečných komentářů. Myslím, že každý, kdo má rád severská dramata, schopnost jejich autorů zobrazit vše do detailu a naturalisticky či se rád podívá na dobrý krimi thriller, by neměl být zklamán.

plakát

Na sever od slunce (2012) 

Skvělý dokument o tom, čeho všeho je možné dosáhnout, vzdáme-li se pohodlí vlastního domova a vyrazíme za vyššími ideály daleko za severní polární kruh. Vlastně nepůsobí ani tolik jako dokument, ale spíše jako strhující příběh. Severský styl zpracování byl vždycky něčím výjimečný. Pro mě se jedná o jeden z nejvíce inspirativních filmařských počinů poslední doby.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

No ano, Tarantino. To znamená, že se musím v akčních scénách smát. Protože tyhle byly praštěné jako obvykle. Ovšem stejně tak zdařilé, o tom žádná. Nejlepší výkony Ch. Waltze a L. DiCapria. J. Foxx kupodivu nebyl tak výrazný - nebavil mne tolik. Možná pro to, že má na krku ty nejvíc přestřelený přestřelky. Nevadí, film je i přesto relativně vyrovnaný, i když v některých úsecích zpomaluje - jeho stopáž by se dala s klidem zkrátit. Závěr je ale tak perfektně reálně nereálný, že bych ho nikomu jinému než Tarantinovi nesežrala. Ale u něj se jedná o kvalitní diváckou podívanou.

plakát

Boží sousedé (2012) 

Silný snímek o tom, jak lze (ne)pochopit podstatu náboženství a jak relativně snadné je dostat se do řad extrémistů. Uvědomění si tohoto paradoxu hlavním protagonistou je stěžejním námětem příběhu a kupodivu vám bude hrdina sympatický, i když se na začátku filmu bez váhání uchyluje k násilí. Tenhle snímek, ač nízkorozpočtový, se velice povedl.

plakát

Halimina cesta (2012) 

Byla jsem trošku zklamaná, když jsem zjistila, že film se zakládá méně na skutečné události, než jsem si původně myslela. Každopádně se však jedná o solidní drama ukazující pravou problematickou tvář Balkánu. Z mého pohledu bych film doporučila každému koho problematika Balkánu zajímá. Měla bych pouze jedinou výtku - proč se uchylovat tolik k lacinému citovému vydírání? V kinosále koncem filmu nezůstalo snad jediné oko suché...