Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (24)

Yesterday

Yesterday (2019)

Místo Eda Sheerana se měl ve filmu objevit původně frontman skupiny Coldplay Chris Martin. Kvůli Martinově nabitému kalendáři byla ale role nakonec nabídnuta Sheeranovi.

Doktor Strange

Doktor Strange (2016)

Ve filmu zazněla skladba "Interstellar Overdrive" od skupiny Pink Floyd. Měsíc před premiérou filmu si na koncertě Davida Gilmoura Benedict Cumberbatch (Stephen Strange) zopakoval roli lékaře, tentokrát během písně "Comfortably Numb", kde zpíval part, který v originále patří Rogeru Watersovi.

Dánská dívka

Dánská dívka (2015)

Manželství Wegenerových ve skutečnosti trvalo 26 let. Měli prý spíše otevřený vztah, který umožňoval Gerdě scházet se svými partnerkami. Po anulování manželství se jejich cesty rozešly. Lili zemřela ve věku 48 let po operaci (údajně poté, co její tělo odmítlo transplantovanou dělohu).

Spotlight

Spotlight (2015)

Když se Michael Keaton (Walter 'Robby' Robinson) poprvé setkal se skutečným Robinsonem a předvedl mu jeho imitaci, kterou si nacvičil na základě videonahrávek, tak se Robinson vyděsil a řekl mu: "Jak to, že o mně všechno víte? Vždyť jsme se právě potkali."

Marťan

Marťan (2015)

NASA čtyři dny před premiérou filmu oznámila objev tekoucí vody na Marsu. Režisér Ridley Scott prý o tomto objevu už pár měsíců věděl, ale na změny v ději filmu už bylo pozdě.

Hobit: Bitva pěti armád

Hobit: Bitva pěti armád (2014)

Mezi představiteli přeživších obyvatel Jezerního města se objevili i rodiče Leeho Pace (Thranduil), kteří přiletěli na Nový Zéland navštívit svého syna a po večeři se scenáristkou filmu Philippou Boyens velmi rádi přijali Jacksonovu nabídku zúčastnit se natáčení.

Přátelé

Přátelé (1994) (seriál)

Ačkoliv byl představitel Gunthera (James Michael Tyler) původní profesí barista, kávu v seriálu nikdy skutečně nepřipravoval, protože stroje nebyly zapojené kvůli přílišnému hluku, který vydávaly. Káva se tak připravovala v zákulisí.

Přátelé

Přátelé (1994) (seriál)

Bylo nepsaným pravidlem, že na slavnou oranžovou pohovku si mimo natáčení nesedal nikdo jiný než hlavní šestice přátel.

Přátelé

Přátelé (1994) (seriál)

Výhled z kavárny Central Perk se po natočení první série výrazně změnil. Kavárna se totiž přesunula do většího studia, kde byl prostor i pro přilehlou ulici.

Frank Turner: Live from Wembley

Frank Turner: Live from Wembley (2012) (koncert)

Koncert ve Wembley Areně byl Frankovým vystoupením s pořadovým číslem 1216. (Zdroj: public.tableausoftware.com)

Fargo

Fargo (1996)

Carter Burwell pro hlavní hudební téma filmu přepracoval melodii norské lidové písně "Den Bortkomne Sauen", v překladu "Ztracená ovce".

Nepřítel

Nepřítel (2013)

Javier Bardem odmítl hlavní roli, protože se pro ni prý nehodil. Christian Bale by tuto roli naopak rád přijal, ale termín natáčení kolidoval s jeho dalšími projekty.

Krvavá stopa

Krvavá stopa (2002)

Jeff Daniels složil píseň "Dirty Harry Blues", ve které mimo jiné popisuje telefonát s Clintem Eastwoodem, během kterého mu Eastwood nabídl roli v tomto filmu, a dále např. natáčení scény, kdy Terry McCaleb (Clint Eastwood) Jaspera (Jeff Daniels) zastřelí.

Hobit: Šmakova dračí poušť

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013)

Anglický zpěvák Ed Sheeran byl přizván k natočení titulkové písně díky Jacksonově dceři Katie. Při Sheeranově turné po Novém Zélandu představila Katie otci jeho hudbu a protože je Ed fanouškem filmů ze Středozemě, pozval jej Jackson, aby se přišel podívat na natáčení. Když se o několik měsíců později rozhodovalo o titulkové písni, vysvětlila Katie otci, proč by měl svěřit píseň právě Sheeranovi. Po Jacksonově e-mailu Sheeran za dva dny přiletěl do Wellingtonu a po zhlédnutí filmu ještě tentýž den nahrál právě složenou skladbu I See Fire.

Bling Ring: Jako VIPky

Bling Ring: Jako VIPky (2013)

Dům, který Rebecca (Katie Chang) s Marcem (Israel Broussard) vykradli jako první, se také objevil v seriálu Californication (od r. 2007), kde představoval sídlo Stua Beggse (Stephen Tobolowsky). Najdete ho na adrese 9361 Farralone Ave, Chatsworth, CA 91311.

Newsroom

Newsroom (2012) (seriál)

Po natočení druhé epizody druhé série si Aaron Sorkin uvědomil, že způsob, jakým se děj v těchto epizodách vyvíjel, by později působil problémy, a tak se tyto epizody se natáčely znovu. To je důvod, proč má druhá série o epizodu méně než série první.

Newsroom

Newsroom (2012) (seriál)

Budova AWM je ve skutečnosti mrakodrap Bank of America Tower, který byla v roce 2013 třetí nejvyšší budovou v New Yorku.

Reklama