Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Oblíbení skladatelé (10)

Hans Zimmer

Rozhodně jeden z nejlepších hudebních skladatelů. Ať už jedná o rychlou akční hudbu nebo o velkolepou válečnou synfonii, vždy se jedná díky Hansovi o lahodu pro uši a občas i pro srdce. (držitel 1 Oscara)

John Williams

Indy, E.T., Čelisti, Jurský park a spousty dalších. Jen díky němu jsme mohli zaslechnout jedny z nejelpších hudebních melodií všech dob. Legendární osobnost. (Držitel 5 Oscarů)

Ennio Morricone

Proslavil se především westernovou hudbou pro opusy Sergia Leoneho a možná právě díky němu se tyto filmy staly legendami. 

John Powell

Nejen Paul Greengrass dal příběhům Jasona Bournea ten správný drive ale i skaldatel John Powell dokázal film řádně "rozpohybovat".

Harry Gregson-Williams

Jeden z party akčních skladatelů. Nepřináší mnoho nového ale některé skladby mají opravdový říz.

James Horner

Ne vždy se mu zadaří a občas vykrádá sám sebe ale velkolepé symfonie ze Statečného srdce nebo Titanicu jsou díky němu nezapomenutelné. (Držitel 1 Oscara)

James Newton Howard

Ať už to jsou africké rytmy v Krvavém diamantu, pomalá hudba vylidněného New Yorku v Já, legenda nebo spolupráce s Hansem Zimmerem na novodobých Batmanech v Howardově podání je vždycky co poslouchat.

John Murphy

Ačkoliv nepatří mezi nejvýznamnější skaldatele filmové hudby, nedokážu zapomenout na jeho úžasné melodie v Sunshine nebo 28 týdnů poté. Nikdo neskombinuje klavír s elektrickou kytarou, tak jako John.

Jon Brion

Autor, který vykouzlil spoustu úžasných skladeb z nichž ty pro Magnolii nebo Věčný svit neposkvrněné mysli jsou vskutku nezapomenutelné.

Jerry Goldsmith

Naprostá legenda mezi hudebími skaldateli ať už se jedná o skladby pro dobrodružné, tak i sci-fi filmy. (Držitel 1 Oscara)