Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (188)

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Dlouho jsem se zdrahal se do Pernikoveho taty pustit. Pak to byla neskutecna jizda. Serial funguje na mnoha urovnich - vztahove, psychologicke, akcni, komedialni. Vse zcela konzistentne. Rozhodne se tento serial musi videt, a to do sameho finale.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Nedotknutelní naruby. Je k nevíře, že před nějakými padesáti lety platily na území USA rasové zákony, za které by se nemusela stydět ani Třetí říše. Samotný film je milý takovým tím 90sátkovým stylem. Jde o road movie o dvou lidech z jiných světů, kteří by měli ve skutečnosti patřit do toho druhého. Ale nejlepší film roku? Čisté čtyři hvězdy, což je dobrý důvod se na film podívat, ale podobných tu byla celá řada....

plakát

Lovci hlav (2011) 

Ve stejný den jsem přečetl knihu a shlédnul i film. Jo Nesboa mám jako spisovatele velice rád, proto mě překvapuje, že musím zařadit film do kategorie "lepší než kniha". Knihy by totiž měly být přehlednější a působit méně překombinovaně. Obojí se v tomto případě daří více filmu. Některé přehnané zvraty, které kniha obsahuje, režisér vypustil a je tomu jenom dobře.

plakát

Lásky čas (2013) 

Trochu pomalejší rozjezd, ale Richard Curtis to opět dokázal. Někdo to bude asi považovat za příliš sladké, ale takovéhle filmy mám rád a myslím, že jich nikdy nebude tak úplně dost.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Velmi působivý film, kterému nemám moc co vytknout. Pěkné završení trilogie. Rozhodně ale není nějakým milníkem v dějinách kinematografie.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Vlastně velmi, velmi špatné. Nefunguje totiž ani prostá akce, což celkem zamrzí. Pro mě jsou Bournové jen tři...

plakát

Ve stínu (2012) 

K dokonalosti by stačilo celkem málo, ale přeci jen to tam chybí. Osobně bych se přimluvil za pár scén navíc, obzvláště na konci, kde sice spousta lidí jistě např. ocení, že bylo vypuštěno "zbytečné" násilí, ale ten záměr nesmí být na plátně vidět. Stejně tak motivace Hakla k jeho finálnímu rozhodnutí. Nic to ale nemění na tom, že filmy tohoto žánru netočíme a je skvělé zjisti, že se nám to může povést. V žánru detektivka / noir jde o vydařené dílko i z celosvětového hlediska, a to je sakra co říct!

plakát

Saltová (2010) 

Točením takových kravin si Amerika opravdu zaslouží vymazat z mapy světa.

plakát

Seth (2010) (studentský film) 

Občas dobré dialogy, občas otřesné. Občas slušný herecký výkon, občas bych snad zahrál sám lépe. Prostě studentský krátký sci-fi film, který má k dokonalosti daleko, ale přesto se mu ve výsledku daří sdělit svou myšlenku.

plakát

Kdo hledá zlaté dno (1974) 

Nebylo to tak zlé. Ale je dopředu třeba vědět, na co se člověk zrovna dívá. Vystříhat pár záběrů Tatry, jiné těžké techniyk a přehrady, snad by to bylo i docela únosné.