Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (143)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Nikdy bych nevěřil, že dvoumetrový, naturalizovaný žabožrout v barevném provedení mocca kávy zahuštěné do půllitru vojenským globinem, sebevědomím náctiletého hiphopera ve vrcholící pubertě a chováním řeznického psa mě dokáže dvě hodiny bavit, aniž bych v průběhu nezačal přemýšlet o užitečnosti regulovaného odstřelu a rozšířením členské základny dělnické strany. Je pravda, že v několika málo momentech mi jeho "vytříbený jemnocit" v přístupu ke všemu a ke všem mírně zvedl mandle, nicméně sranda musí být i kdyby babinu věšeli, takže veskrze jsem se řezal na pohovce a tiše učůrával do trenek.

plakát

Jump street 21 (2012) 

Channing mi vždycky připadal tak trochu jako přiteplená kopie Toma Hardyho, kterou jsem v ostatních jeho filmech co jsem měl možnost vidět vesměs protrpěl, čímž jsem -i díky mému předpokladu, že jde tvůrcům jen o pokus vyždímat z průměrného seriálu někde z přelomu 80. a 90.let nějaký cash- nečekal od tohohle snímku nic víc než tuctový průměr na zabití večera. Chyba lávky. Takže prvně mě velmi kladně překvapil slovenský dabing, který používal slovník jako z cikánské školky, takže jsem zejména z počátku často mezi hlasitým smíchem čuměl jak puk a nechápal, co že si to dovolí JOJ-ka pustit do éteru v osm večer (=klobouk dolů). Dále ale naprosto nechápu, že se na scénáři podílel Michael Bacall, který stojí za megapičovinou Scott Pilgrim proti zbytku světa, poněvadž počet kulervoucích scén a hlášek v JS 21 by u zmíněného filmu nevyčerpal, ikdyby měl stopáž všech dílů Ordinace v růžové zahradě dohromady.. Mno, abych to zkrátil a neudělal z téhle pseudorecenze novelu; totální překvápko, perfektní hlody, které místy sjíždějí až do parodie (viz. například scéna zmíněná v komentáři Superpera) a ve výsledku jedna z nej buddy komedii za poslední roky. Btw. ta hvězda dolů je za trošku té hluchoty v celkové stopáži a pár klasických trapnovtipů. Jinak ale setsakramentsky silných 80.

plakát

Kriminálka Anděl (2008) (seriál) 

Konečně někdo dostal krutopřísné vyšetřovací komando z God bless USA i do českých luhů a hájí. Už tak hutnou atmosféru (srovnatelnou se zjištěním absence toaletního papíru až po dokončení potřeby), lemovanou ultramoderními efekty přecházení jednotlivých obrazů/scén šroubovanými v programu na vytváření fotoprezentací, podtrhují herecké výkony v čele s panem Stropnickým, který je charakterní herec asi jako je Macura akademický architekt.

plakát

Vylomeniny (2013) (pořad) odpad!

Za "dvacet" se dá čuráka ze sebe dělat s daleko větší grácií; třeba účinkováním v reklamě na persil.

plakát

Occamova břitva (2012) (TV film) 

No scénář dejme tomu, některé věci přitažené za vlasy aku-vrtačkou ale koukatelné je to do konce (kterému však na rozdíl od jiných podobně koncipovaných filmů otevřený závěr dvakrát nesluší). Půl hvězdy za herecký výkon Sokola a charisma Norberta Lichého, který by si už nějakou tu hlavní roli zasloužil.

plakát

Osm statečných (2006) 

Jednohubka s příjemným obsazením a imho ideální kompromis na filmový večer s přítelkyní. Tedy za předpokladu, že Vaše drahá polovička nespí v tričku Krabathor a její protinávrh na romantickou audiovizuální předehru není chuťovka poněkud z jiného soudku. Jo a asi poprve (a snad i naposled) jsem se málem posral z tuleně..

plakát

Vybíjená (2004) 

Jednoznačně nejlepší filmový počin Chucka Norrise.

plakát

Soul Kitchen (2009) 

Outsiderská komedie beru, ale proč tam dali nejvíc prostoru chlápkovi, který vypadá jako stojan na gyros to mi hlava dvakrát nebere. Dějová linka se odvíjí předvidateně ale docela vpohodě a sletí to celkem rychle, avšak co třetí "humorná" situační vsuvka je buď vyhrabaná z koše autora série Holky to chtěj taky, nebo mejlově konzultována s Karlem Janákem. Za tři - a to hlavně zásluhou té černovlasé kočeny a dobré hudbě.

plakát

Taxík (2008) (pořad) 

Pořad, jehož úroveň stojí a padá na tom, kdo zrovna sedí za volantem. Zatímco Aleš Háma mile překvapil a ukázal se jako na nic si nehrající sympaťák a s přehledem a pohodově utáhne tu svou půlhoďku, tak na druhé straně je Mátonoha, který je vtipný asi jako žvýkačka zamotaná ve vlastním pubickém ochlupení.

plakát

Johnny Mnemonic (1995) 

Ale hovno, dobre to bylo. Jako uhrovatého fakana mě na to vytáhla segra, aby měla alibi a čas svému tehdejšímu štramákovi v přilehlé cukrárně u limonády a větrníku zhruba dvě hoďky pod stolem šahat na ptáka. Aktuálně: ségra v cirkvi bratrské, typek pořád buší šichty na slévárnách a ja bych stejně jako onehdá ve dvanácti rád uskutečnil tekutý transfér s Dinou Meyers .. co se týče filmu je to solidní béčko se specifickou hi-tech a zároveň postapokalyptickou atmosférou a hodně dobře sesbíraným vedlejším/cameo obsazením. btw z toho prstenu jsem dva dny nesral