achaja

okres Praha
sudent a 100% cinefil

ICQ: 284124577

5 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2
    • 11.12.2011  22:50
    Z popelnice do lednice? (2011)

Kolik toho každý den vyhodíme? Řeknete si že to neni Vás případ, ale u nás to začíná a u obchodních řetězců, které vyhodí tunu pomerančů, protože se z chyby v logistice o něco opozdily, to končí. Jak se v dokumentu říká, opravdu jsme ztratili vztah k jídlu jako k něčemu co je životně důležité. Společnost zaměřená na spotřebu prvotřídního, nejlepšího a vždy čerstvého zboží vytváří celý tenhle problém. Film není jen o tom, jak se prolézají popelnice a hledají se "zbytky", ale o celém procesu zacházení s potravinami, neskutečných pravidel trhu a nesmyslných zákonech a regulacích. Určitě stojí za to se nad tímhle tématem zamyslet.

• 5.2.2011  13:37
    Biutiful (2010)

Osobně mi přijde že Iňarritu natočil poněkud jiný film, než na které jsme byli zvyklí dříve. Spoustu lidí tím asi lehce rozladil. Přesto je to velice slibné sociální drama. Postava Uxbala je hlavním nosníkem filmu a Bardem ji zvládá víc než dobře. Pohled na Barcelonu trochu z jiné stany než od Vicky a Christiny.

• 25.1.2011  22:27
    Králova řeč (2010)

V Británii se ještě točí skvělé filmy. Časová linka zasazená na konec jejich "světového předsednictví!, ukončeného právě druhou světovou válkou. To už tu bylo a nejednou. King´s Speech ale nabízí trochu jiný pohled, než jen obrázek Jiřího VI. jako postavy ze zaprášených učebnic dějepisu. Ukazuje nám přerod zakomplexované koktavého prince v muže, co má hlas díky. Díky skvělému Collinovi a hlavně Rushovi jsem viděla historii ožívat svým vlastním životem. Jediné co bych filmu vytkla, a to jsou pouze mé osobní problémy, je nepřirozeně krotká Helen, která hrála skvěle, jen si jí prostě nemůžu představit v takovéhle roli. A poslední disharmonický ton je věkový rozdíl mezi bratry - mladší Colin je o 7 let starší (byla jsem to kontrolovat) než Guy Pearce a to jsem prostě z hlavy dostat nemohla:) Ale právě ladění orchestru před začátkem konzertu nám vytváří z něčeho starého, disharmonického, něco nového, krásného.

• 16.1.2011  12:11
    Jasná hvězda (2009)

Tak se opět setkáváme Jane a zase Ti musím za tvůj film poděkovat. Tvé filmy jsou zcela jiné než ty ostatní. Jsi žena s velkým Ž, ta co opravdu chápe a rozumí. Milostný příběh je věcí tak intimní, že nejsou potřeba velké dějové zvraty, nenadále dědictví od neznámých příbuzných, zrady, intriky a šťastné či nešťastné náhody. Tyhle telenovely nevyprávějí příběhy nás obyčejných lidí. Většina ldských lásek je tichých a nenápadných, ale ať se nikdo neopovažuje říct, že menších nebo méně důležitých. Tento film je příběhem dvou lidí, co si k sobě najdou cestu. Ta cesta je strmá až se po ní nedá jít. Ale není to právě o tom, že kráčíme, i když není kam? Srovnávat s filmy jako Piáno nejde. Piáno byl strhující film s výraznější dějovou linkou, kterou většina lidí pro uznání filmu potřebuje. Přesto je pro mě Bright Star film hodný Jane Campion. Pro mě důležitý pocit, který ve mě film vyvolá, změnu chci cítit uvnitř sebe, ne na plátně. Bright Star si ale nezaslouží být v modrých barvách, měla by zářit jasně - červenou.

• 12.1.2011  00:21
    Smutky slečny Austenové (TV film) (2008)

Jsou filmy, kdy vás mrazí, kdy prožíváte všechny ambice, naděje i zoufalství s hlavní hrdinkou do té míry, že chápete její pocity, že víte jak se zachová. Miss Austen Regrets je pohled na jednu z nejvlivnějších žen britské literatury tak jak jí neznáme. Jako opak svých knih se šťastnými konci. S lidmi kteří nakonec udělají ta správná rozhodnutí a žijí šťastně až na věky. Dokáže ale být někdo šťastný až na věky? Těmto idealistickým vizím házíme na oltář všechny docela dobré věci a čekáme na ty úžasné. Divíme se, že nepřicházejí a pokud ano, jsou to opravdu ty nejlepší, nečeká na nás ještě něco lepšího? A pak litujeme a přemýšlíme o správnosti svého jednání... a následcích. "Every woman has regrets. So we read about your heroines and feel young again. And in love. And full of hope. As if we can make that choice again."

• 12.1.2011  00:08
    Sparkhouse (TV film) (2002)

Sparkhouse nejlze zařadit mezi průměrnou produkci, navíc průměrnou televizní produkci (v češtině to zní pomalu jak nadávka). Je to vyjímečné dílo, v Británii popupolární, sociální drama. Ne každý Brit(ka) si nakonec vezme pana Darcyho a ne všechna rozhodnutí bývají v životě správná, i když se to ostatním zdá. Strhující směs citů, zoufalství a lidskosti, která mě osobně oslovila, že dávám i tu pátou hvězdičku.

• 24.12.2010  22:57
    Černá labuť (2010)

Jsou chvíle, kdy mě mrzí, že tolik filmů má 5 hvězdiček. Protože tenhle by si v porovnání s nimi zasloužil 6/5... Když herečka vystuduje s vyznamenáním psychoogii na Harwardu, je to znát.

• 21.11.2010  23:56
    Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

Většinou když jdu na film s téměř nulovým očekáváním, bývám mile překvapená. Bohužel se to ale nestalo při tohmle filmu. S knižním Harrym jsme vyrůstala a opravdu jsem si knižní postavy oblíbila. A to byla má největší chyba. Pro někoho kdo si scénu od scény vybavuje knížku, vypadá film jak neduživý příbuzný. Scény, kterým by se podle mě mělo dát prostoru byly osekány na kost nebo rovnou vynechány. Naopak scény, které nebyly pro film nebo jakési povznesení filmu nutné, byly rozváděny až do detailů(které snad ani v knize nebyly zmiňovány). Nebýt Ronova představitele Ruperta Grinta, myslela bych si, že hlavním hrdinům je stále 12 let. Daniel Radcliff (Harry) podle mě prostě opravdu neumí hrát. Vždy když se pokusí vyjádřit nějaké emoce, vypadá to, jako by měl zácpu. Je to smutné, ale při těhle scénách jsem se v kině opravdu bavila. Nechci tím křivdit ostatním hercům, kteří ve filmu hráli, a kterých si vážím - Heleny Bonham Carter, Alana Rickmana a spousty dalších. Jen si říkám jestli opravdu jsem jediná, které je Harry doslova protivný. A opět, Yates kopíruje knihu bez jakékoliv dávky vlastních nápadů a to si podle mě Harry nezaslouží. Ještě víc si vážim Cuarónovy verze (Vězeň z Azkabanu), která byla jako jediná svá.

• 30.8.2010  01:50
    Sex ve městě 2 (2010)

Tak tohle je opravdu něco. Na začátku jen slabý podprůměr, ale v co se to vyvinulo později? Já osobně mam občas ráda dobré...nebo alespoň průměrné romantické filmy. Ta chvilka, kdy opravdu nemusím na nic myslet. Tento film mi způsobil duševní újmu. Od vypnutí ho zachránilo jen to, že jsem ženská zvědavá a chtěla jsem vědět, jestli to může být i horší.. a bylo. Na vymóděné, vyretušované a afektované hlavní představitelky jsem ještě připravená byla... Myslela jsem, že snahou seriálu a snad i prvního filmu je zachytit 4 typy žen, se kterými by se každá z nás mohla ztotožnit. Honosný výlet do Emirátů tedy měl představovat odhození falešných iluzí o tom, že tohle se může stát i vám, nebo to bylo jen to, že severoamerická kultura se považuje za "normální" a tedy nadřazenou všem ostatním. Nákup na arabském trhu v posledních modelech z newyorkských módních mol mě už dorazil. Staříci zde mluví anglicky a opět se uplatňuje zažitá představa, že pokud američanka mluví jednoduše a pomalu, porozumí jí kdokoliv na této planetě, možná i na jiné... Aneb cenná lekce kulturního relativismu...Hawk

• 22.2.2010  21:39
    Naruto: Shippūden (TV seriál) (2007)

Lepší než Naruto? Samozřejmě! Už mě trošku štvalo, jak byl Naruto vždy za neschopného packala... Ne že by z něj z počátku byl jasný hokage, ale( nespoileruju:D). Anime nestačilo, šla sem na mangu a teď už jen nadšeně očekávam kdy přijde každý nový díl.

• 6.11.2009  23:20
    500 dní se Summer (2009)

Své původní hodnocení jsem donucena zvednout o hvězdičku.... O film jsem totiž dlouhou dobu po shlédnutí nucena stále přemýšlet. A to že si na něj vzpomenu docela často svědčí o tom že na mě zanechal stopu. Možná s tím má souvislost skvělý soundtrack, který jsem si opravdu zamilovala. Navíc představitelku hlavní role moc nemusím a přesto mi ten film přijde úchvatný... to už taky něco znamená. Dohromady jeden z nejlepších filmů, co sem tento rok viděla.

• 7.7.2009  00:51
    Sedmý kruh (2009)

Příběh vychází ze skutečné události - sebevraždy dvou mladých chlapců. Režisér se snaží svým filmem přijít na to, co je k sebevraždě dovedlo. Jaký měli důvod zabít se. Vše začíná náprosto normálním dětským příběhem a končí strhujícím dramatem. Do jejich života vstupuje chlapec Sebastyén, který ovlivní osudy všech. Dokáže neuvěřitelné věci a děti k němu vzhlížejí. Rozvrací jejich dogmatické vnímání světa - jejich církví vštípené chápání celého náboženství. Podle něj má každý právo nakládat se svým životem tak, jak sám chce. Děti zavrhují výklad kněze Gábora a ztotožňují se s mladým Sebastyénem. Rozbíhá se kolotoč dětských úvah, které jsou neuvěřitelně dospělé. Dochází k přehodnocování názorů na smrt, vraždu i vlastní život. Jeden z mých nejvýraznějších filmových zážitků na 44.ročníku MFFKV.

• 7.7.2009  00:42
    Černej Dynamit (2009)

Málokdy se mi stane, že když od filmu čekám hodně, jsem i přesto nadšená. A tenhle film mě dostal. Hustota hlášek je neuvěřitelná. Množství hlášek je neuvěřitelné. Smála jsem se od začátku do konce a spousta lidí okolo mě by to mohla potvrdit. Takhle jsem se opravdu dlouho nepobavila. Děkuju

• 26.6.2009  10:12
    Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)

Výborně! Slovanský fantasy je můj jednoznačný favorit. Je to naše mytologie, naše příšery. Dominantní germánský jazyk do nás nalévá dominantní germánskou mytologie. Každý jiný film je pro mě zázrak. Ano, ději filmu by se dalo kdeco vytknout. Poměrná část filmu byla lehce předvídatelná, ale o to v něm nešlo. Volkodav není film, který by se hodil do artových kin a mezi takzvané "vyšší" filmy. Všichni si tu tak trochu hrajeme na filmové kritiky, to ale neznamená, že naše hodnocení musí být závislé na obecných předpokladech kvalitního filmu a odsouvat vlastní názory za názory obecné. To by jsme byli už jen "zaprdlí" američtí akademici. Takže já děkuji Lebedevovi za skvělý film a konečně pořádného chlapa v hlavní roli.

• 26.5.2009  13:59
    Prolomit vlny (1996)

S hodnocením tohoto filmu jsem musela čekat dva dny. Dva dny jsem neměla odvahu si film rozebrat. Anotace filmu i komentáře ostatních uživatelů mě totiž nepřipravily na to, co jsem zažila. Filmem jsem hluce otřesena. Teď to ale nemyslím špatně. Slova jako příběh o víře a sebeobětování zde musíme brát v jejich nejryzejší formě. Míra jakou se Emily Watson obětovala je tak velká, že to slabší povahy včetně mě nevydrží. Film není nijak podbízivý a přesto upoutá. Krajina zde dotváří rámec příběhu, ale nijak na sebe nestrhává pozornost na jeho úkor. Nemalou zásluhu na tom mají Emily Watson, a Stellan Skarsgård. Ohrané klišé - hlavní hrdinové ve filmu zazářili...konkrétně v tomto filmu to bylo ale víc. Nebylo to jako pozorovat film, ale pozorovat jejich život. Takto moc mě zasáhl snad už jen film Requiem for a dream.

• 23.4.2009  11:06
    Princezna Fantaghiró (TV film) (1990)

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek v dětství, na to se nezapomíná...

• 11.2.2009  23:10
    Výtah (2008)

Film, který se skoro celý odehrává ve výtahu může být buď hodně dobrý, nebo hodně blbý.. V případě Elevatoru se přikláním k té první variantě. Dva madí herci utáhnou celý film a vy se při těch 85 minutách nebudete vůbec nudit. Na Elevator si vzpomenu pokaždé, když jedu výtahem a nějak divně cukne..... a navíc si každý divák z filmu odnese jedno velice užitečné a ve filmu často zvolávané slovíčko, které se mu při návštěve Rumunska může třeba hodit....ažutor(foneticky) znamená pomoc...

• 31.12.2008  11:35
    Austrálie (2008)

Dávám 4 hvězdičky, ale slabší. Film má pro mě spustu kladů: Baze Luhrmanna, Hugha Jacksona, australskou přírodu....Ale na mě to dohromady nějak moc nefungovalo. Možná jsem jen neměla náladu,ale poměrně dost záběrů mi přišlo vykalkulovaných...a místy až moc. Kamarádka se kterou jsem v kině byla asi moc nadšená nebyla, když jsem se u půlky scén smála... Další věc co mě zamrzela byl černonočerný hlavní záporák David Wenham. Ani s lupou by jste na něm nenašli jedinou kladnou věc. A celé to bylo až moc přeslazené...

• 31.10.2008  15:32
    Mighty Boosh, The (TV seriál) (2004)

Tento seriál mě naprosto dostal. Svou nekonvenčností, nápadama, písnčkama a humorem. Ale asi uplně nejvíc mě baví herci. Jsou VŠICHNi skvělí! Kdo neviděl a podívá se jen na jeden, dva díly....nepochopí. I já jsem si nejdřív řikala, kdo na se tohle může koukat.......

• 7.8.2008  22:42
    Temný rytíř (2008)

Tenhle film je bezpochyby filmem roku. Neznám nikoho, kdo by o něm neslyšel. Celý svět se zabývá tím, jestli Ledger dostane za svou roli Oscara ( to by opravdu měl!). Na filmu si ale přece jen vybral daň Hollywood. Tohle opravdu neni nízkorozpočtový klubový film.. ale asi je to tak dobře.... Batman by bez triků rozhodně nepůsobil tak, jak by měl. Pár scén bylo typicky amerických... například když hraje dojímavá hudba a někdo má dojímavý proslov a všichni ho dojímavě sledují. Tenhle film má chyby, ale je jich málo a líbí se mi i, že dobro i zlo nejsou naprosté protiklady. Tenhle film si prostě užijete a Heath Ledger je FANTASTICKÝ! Tak honem do kina... tomuhle filmu velké plátno sluší.

• 29.7.2008  21:51
    Červencová slavnost (1995)

Asi jsem měla dobrou náladu, ale tenhle film se mi líbil. Mezi moje slabosti patří viktoriánská Anglie. Mám ráda filmy podle knih Batese. Přesto se mi závěr nezdál uplně košér... Stejně sem si ale film užila a pokud nemáte večer co dělat, shlédnutím tohohle filmu si ho nepokazíte.

• 9.7.2008  18:47
    Pusinky (2007)

Zajímavý příběh, který mezi všemi českými filmy vyniká. Jeden z mála českých filmů, který zobrazuje svět takový jaký opravdu je... cesta do Holandska se komplikuje, protože dívky opouští dětská léta a čeká je vystřízlivění a dospělost. Život není vždy takový jak si ho představují. Jejich vzájemné vztahy dobrých kamarádek získávají v krizových situacích velké trhliny. Aneb dobrý film může vzniknout i u dnes a u nás.

• 4.7.2008  20:45
    Mazací hlava (1977)

Po shlédnutí jsem byla úplně zmatená... Jedním jsem si ale jistá, tenhle film hluboce zapůsobí na každého. Zda jde o pokus šokovat, nebo něco jiného moje vlastní hlava neumí posoudit.

• 7.4.2008  22:50
    300: Bitva u Thermopyl (2006)

Tenhle film je můj osobní vizuální fetiš...a nikdo mě ani kvůli trochu slabšímu děj nedonutí sundat tu pátou hvězdičku!

• 7.3.2008  09:05
    Jmenuju se Earl (TV seriál) (2005)

Když jsem poprvé zahlédla Earla, zděsila jsem se. Tenhle houmles hraje hlavního hrdinu? No to teda bude seriál. A pak se to stalo, Earl začal krčit rameny, Joy vrhat hrůzostrašné pohledy, Krabák říkat Hi Earl! , Randy nevinně žasnout a Catalina se svůdně kroutit....a stalo se to, tenhle seriál mě lapil do svých sítí...

• 3.9.2007  17:53
    Poslední samuraj (2003)

Tenhle film byl pro mě zklamáním... podle nadšených recenzí a doporučení sem se těšila na něco mimořádného... i kdybych překousla Toma Cruise, kterého opravdu nemusim, jeho špatný herecký výkon a spoustu dalších věcí... velice mě zklamal přístup k samurajům. Ken Watanabe byl podle mě vylíčen jako člověk, který se neustále snaží zabít, ale statečný a skvělý Cruise mu v tom vždy hrdinně zabrání.

• 3.8.2007  13:42
    Kult hákového kříže (1998)

Timhle filmem se Edward Norton vyšvihnul mezi mé oblíbené herce. Dechberoucí film, dechberoucí děj a dechberoucí konec. Tenhle film mě prostě dostal.

• 8.7.2007  22:42
    Galaxy Quest (1999)

Moje nejoblíbenější komedie. Možná taky proto, že se považuji za fanouška sci-fi, i když ne zrovna Star treku...Vím, jak vypadají čeští fanoušci, ale s těmi americkými šílenci se to nedá srovnávat. Proto je mi tato skvělá parodie ještě bližší. Alan Rickman patří k mým nejoblíbenějším hercům a v této roli doslova exceluje. Proto říkám jenom: Při Grabtharově kladivu, při synech Vorvena, ty budeš pomstěn příteli!

• 23.5.2007  08:41
    Naruto (TV seriál) (2002)

Nejdřív mě to nechytlo. Co na tom všichni vidí... no dá se oukat, ale.... a pak nastaly dva krušné týdny, během kterých (díkybohu za zkouškový období) jsem celého Naruta shlédla - jen ještě jeden díl a opravdu se už jdu učit - tak ještě jeden. Naruto má skvělý příběh, propracované postavy - jejich životní příběh, postupně, po dávkách podávaný. Fillery jsou zlo, s tim opravdu souhlasím.... ale mangové anime je prostě skvělé.) Neříkám že Naruto nemá chyby - tohle je pouze mé osobní hodnocení na základě toho, e jako Naruto, mě opravdu dlouho nic nechytlo:D

• 17.5.2007  07:55
    Dračí prsten (TV seriál) (1994)

Tahle pohádka se mi moc líbila když jsem byla malá... takže to je ta * navíc

<< předchozí 1 2