Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (53)

plakát

Temný případ - Série 2 (2015) (série) 

Stejně jako ostatní jsem ze začátku váhala. Děj nešlapal tak jak u jedničky, spousta herců, roztříštěnost, kdo je kdo, kdo chce co. Co to má vše společného?... Ale od druhé půlky naprostá změna. V jedničce se mi moc líbil kontrast mezi společensky přijatelným a prolhaným Harrelsonem a outsiderem, vyhnancem, zato správňáckým (more or less) McConaugheyem. Ve dvojce máte trojku looserů plus jednoho Vaughna. Je to jiný příběh, jiná dynamika, jiný způsob vyprávění. Je to uplně jiný seriál, který má s jedničkou společnou jen tu nutkanou potřebu vetřít se do nitra hrdinů, pořádně je nechat povařit ve vlastní šťávě a zjistit co se v nich vlastně skrývá. Druhá série od druhé půlky jede, vše do sebe zapadne, dojde vám, k čemu byly ty 4 díly a už se jen vezete na jízdě mezi černou a šedou, protože pro bílou v téhle sérii není místo. A to mě na tom setsakra baví. Závěr se mi líbil ještě více než závěr jedničky, díky právě rozehrané hře s osudem, zlem a ano, i s dobrem, které se objevuje tam, kde už nic jiného nezbývá.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Tak všichni rádoby estétové, to jako fakt? 57% za tohle? Nevim kolik z vás zabrousí do vod, kde se filmy modrají, ale většina z nich má uplně jinou úroveň. Řekněte mi v čem byl lepší Thor? Efekty perfektní, 3D konečně natočené jak má 3D vypadat a děj k pousmání. Pustit tohle před Vánocemi, dojímáte se, jak je to krásný film.

plakát

Mnoho povyku pro nic (2012) 

Rozhodně lepší čtyřka. Shakespearovská angličtina v 21. století je určitě pořádný oříšek a Jossu Whedonovi se ho podařilo rozlousknout. Filmu nechybí hravost a lehkost, se kterou se přenáší přes záludnosti adaptace s moderním prostředím. Don Pedro, Leonato a samozřejmě Benedick a Beatrice mě přesvědčili že aktuálně a moderně jde mluvit i citováním Shakespeara.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Dr. House počátku 20. století v té horší části New Yorku, doba kdy chirurgie a řezničina měla stejné výsledky v počtu přeživších. Jak píše KevSpa, Clive Owen se pro tuhle roli narodil a pokud mi ještě někdo řekne, že knírky nikomu nesluší, pučim si baseballovou pálku od pana Clearyho. 100% Sex, drogy a chirurgie! Ať si jdou True Detectives se svou promakanou úvodní znělkou někam, tenhle seriál vám prostě vmete do tváře že začíná, tak koukejte sledovat.

plakát

Tajnosti (2007) 

Stejně jak Jane Campion "vychytává" mou ženskou duši, podařilo se to tntokráte i Alici Nellis. Nina Simone, Iva Bittová a jeden den v životě ženy tápající, zmatené, zamotané ve všednodenosti a v tom, jak si občas ulehčíme nějakou tou lží a tajností. A když takhle tajíme všem oklo, dlouho a co nejhůř, sobě, tak nám nezbývá nic jiného než přestat utíkat a začít své problémy řešit.

plakát

Piano (1993) 

První seznámeni s Jane Campion a hned její nejlepší film. Spousta diváků má problémy s dlouhými scénami, prý jednoduchým dějem a klasickým motivem "normálnosti", ale Jane ví proč to dělá. Každý detail zapadá, každá scéna sedí přesně jak poklička na hrnec. Aneb kdo vidí vidí, kdo nevidí a neuvidí. Potvrdilo se mi že člověk musí být naladěň na vlnu (teď nemyslím jednorázově, ale celoživotně) na které natáčí Campion, jinak ho to nechytne. Pro mě osobně její filmy rozvibrovávají něco ve mě, srdcovní záležitost.

plakát

Bellflower (2011) 

Tak u tohohle filmu to je buď ano nebo ne. To co zvládl režisér a hlavní hrdina v jedné osobě je skvělý výkon. Je to film na koleni, ale kolikrát vidíte film s xnásobně velkým rozpočtem který který vypadá ,mnohem hůř. A co se týká děje. Ano, kluk potká holku, kluk ztratí holku. Bylo to tu tisíckrát, ale pro mě je tenhle film jiný. Ach ty emoce, syrovost, ideály, všechno to vytváří něco neuvěřitelného. Prosím víc takových filmů.

plakát

Slova (2012) 

Možná je to tim že jsem předtim viděla film naprosto perfektní, ale děj je děravý jak svědomí hlavních hrdinů. Jeden námět a o tom celý film? Vim že to nezní zas tak špatně, ale snažit se divákum něco takového vnutit jak 5hvězdičkový art film se zamyšlením nad smyslem věcí a vůbec? Ano, na konci sice každý s IQ menšim 50ti asi nedošel k tomu co obě linky spojuje, ale to mi z toho skvělý film nedělá. A že se jedná o film ve filmu, přesněji knihu v knize něčího filmu, za to se hvězdičky nedávaj, teda ano, ale jen v případě Inception, protože tam k tomu byl ještě děj.

plakát

Blade Runner (1982) 

Filmový bože, děkuju za možnost sledovat ryzí film, kdy z perfektní předlohy vzejde perfektní film. Spojení Dicka a Scotta dopadlo jak už žádné po něm. Vizuálně úchvatné, herecké obsazení taktéž, obsah? Filosofická báseň o pravém "lidství" (ano na to si většinou musíte pustit director´s cut). Na téma duše strojů/robotů se toho napsalo už dost a natočilo taktéž, a tenhle film bych označila za průkopníka. Pure art, 100% a jeden z nejlepších filmů všech dob.

plakát

40 let panic (2005) 

63%? To si tenhle film nezaslouží. 40 letý panic Steve Carell je neurotický, divný, uzavřený, konzervativní pracovník elektra. Má rád své počítačové hry a postavičky z komixů (takový zastydlý geek). Kolegové se mu rozhodnou pomoct a spouští se divoká jízda na hraně dobrého vkusu zakončená nalezením pravé lásky:) Pro mě osobně ohromná sranda. 80%