Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Kmotr 1, 2, 3

Kmotr 1, 2, 3 (1992)

Řekl bych, že psát tady nějaké zdlouhavé komentáře o výjimečnosti těchto 3 filmu je jednoduše zbytečné. Jedním slovem tedy fantazie.

Zjizvená tvář

Zjizvená tvář (1983)

Tento film už dlouhodobě zdobí mých Top 10, Snad jedna z nejznámějších rolí Al Pacina, kterou, jako vždy zahrál naprosto bezkonkurenčně. Je zbytečné psát zde něco dalšího o tom, jak skvělý film to je, protože když se řekne Al Pacino, tak se vám vybaví 2 jména: Tony Montana a Michael Corleone což mluví samo za sebe,jak kultovní film to je.

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Hned na začátku musím říct, že jsem velký milovník "Mafiánských" filmů a zbožňuji Joa Pesciho, takže už to dělá pro mě z tohoto filmu úžasnou záležitost. Když se navíc, ale přidají vynikající R. De Niro a R. Liotta, tak jde obliba tohoto snímku ještě výš. Celkově z filmu jsem byl nadšen, nenašel bych jedinou chybu. Jednoznačně Scorseseho nejlepší film.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jedním slovem fantazie, to co se povedlo F. Darabontovi natočit ani jinak nazvat nelze. Tento film jsem viděl snad 5x a pevně věřím, že ho v budoucnu ještě několikrát uvidím, protože špičkové herecké výkony ve spojení s úžasným příběhem, který vás vtáhne od začátku do konce, navíc podbarvený výbornou hudbou dělají z tohoto filmu něco víc. Myslím že 5* je málo.

Tenká červená linie

Tenká červená linie (1998)

Jednoznačně můj nejoblíbenější film s motivy 2. Světové Války. Herecké výkony jsou zde naprosto fantastické( především Nick Nolte ve scéně, kdy telefonuje). Vynikající hudba H. Zimmera, která je doprovázena proslovy James Caviezel, mě opravdu velmi vtáhla do fimu a vůbec mi ani nevadila délka filmu. Skvěle strávených 170 minut s tímto, až filozofickým filmem.

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Tak mám za sebou zase jeden filmový orgasmus . Po skončení Temného rytíře jsem okamžitě nedočkavě vyhlížel 3 díl této trilogie a i díky mému cestování se to protáhlo až do včerejška. A díky bohu, to čekání naprosto stálo za to. Z mého pohledu naprosto geniální, doslova jsem hltal každou vteřinu filmu. Opravdu bych asi nenašel co filmu vytknout (možná po druhém zhlédnutí), takhle nějak bych si představoval kombinaci famózní hudby, skvělého scénáře, exkluzivních hereckých výkonů (Tom Hardy opravdu stoupá v mých očích stále výše :-) ) a v poslední řadě samozřejmě výborné režie od Nolana.

Americký sniper

Americký sniper (2014)

Na film jsem šel s obrovským očekáváním a všechna se mi splnila do puntíku. Dostal jsem emoce, dostal jsem napětí, akci, nějak tak vše co od filmu čekám. Nabouchaný Bradley Cooper předvedl fantastický výkon. Jsem převelice zvědavý, jak budu hodnotit, až dočtu knihu. Opět se mi prokázalo, proč je Clint Eastwood mým velkým oblíbencem.