Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (363)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jako režisér a scénárista je Denis Villeneuve takovým Kwisatzem Haderachem filmového vesmíru Duny. Vidí spoustu možností, které vedou ke zkáze a musí vybrat tu jedinou, která vede ke slávě. Ale není to cesta Atreidů, ale cesta Harkonnenů. Všechny změny bych mu odpustil, ale během debaty mezi Jessicou a Paulem po zjištění, že Jessica je baronova vlastní dcera, jsem pochopil, že tohle není moje cesta. Jistě, výsledek je stejný, fremeni vytáhnou do války se zbytkem známého vesmíru, ale okolnosti vypadají jinak. Jediné, za co jsem Villeneuovi vděčný, jsou změny u Chani, ta holka potřebovala napravit osud, stejně jako třeba Arthur ve filmu Stopařův průvodce po Galaxii. Ale co, počkáme pár let na Spasitele Duny, tam se teprve ukáže, jak dobrý filmař Denis skutečně je; Batmana mám taky nejradši od Nolana. Vítejte ve Villeneuvově Duně.

plakát

Manželé Stodolovi (2023) 

Vynikající a odpudivé, jen srovnání reálného Stodoly s jeho hereckým protagonistou mi úplně nesedlo, Jan Hájek působí přece jen o dost inteligentnějším dojmem než originál.

plakát

Aloha (2015) 

Pro dvě scény beze slov Bradley-Krasinsky a Bradley-Russellová to stálo za to vidět, jinak poměrně zmatené.

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Je to docela ptákovina, ale kvůli kozlům, Gemmě, Aaronovi a Rhysovi aspoň průměr. Ne nepodobné Lize výjimečných.

plakát

Konference ve Wannsee (2001) (TV film) 

Vynikající konverzační drama, které jsem si po letech znovu připomněl díky probíhajícímu výročí atentátu na Heydricha. Pobavila malá rolička mladého Toma Hiddlestona.

plakát

Toman (2018) 

Ne tak zábavné jako Ztratili jsme Stalina, ale historicky věrnější, o dost lepší než Milada a o hodně lepší než Masaryk.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

v podstatě za tři, zvedá to jen interakce tří Spidermanů, Defoeův Green Goblin a závěrečné dospění Petera Parkera. Stále zůstává mým nejoblíbenějším Far From Home.

plakát

Dexter - Nová krev (2021) (série) 

Ano. Koncem má vše končit, to splněno bylo, návrat oblíbených postav, super role pro Clancy Browna, se kterým se kdysi setkala moje kamarádka a nemohla si vynachválit, jak je v civilu skromný a fajn, příjemný návrat Julie Jones z Wind River. Trochu uspěchaný závěrečný díl, ale za mě je moc dobře, že devátá série vznikla a dostane čestné místo vedle prvních pěti sezón. A nejpříjemnější smrt pro Pana Sériového vraha, jakou si mohl přát, fyzicky i duševně.

plakát

Šarlatán (2020) 

Výborný příběh, skvělé výkony, i když některé figurky okolo soudního procesu mě jenom rozesmály, místo abych se soustředil na děj. Ale vymyslet si neexistující hrdelní proces namísto obyčejné hospodářské kriminality je prostě kontraproduktivní a nutí mě zamyslet se nad neustálým přepisováním historie z pohledu vítězů. Dělali to v dějinách všichni, tak proč ne tento film, že? Napište tam upřímně, že je to pohádka, přejmenujte hlavního hrdinu a nedělejte ze mě idiota.

Ovládací panel
6 bodů