Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (12)

plakát

Náhradníci (2009) 

Po Já, robot další film zabývající se problematikou robotů a jejich nahrazení člověka. Trochu jinak. Trochu zmatené. Trochu fádní. Vzdyť ono už pomalu není co vymyslet. Buď se vzbouří stroje nebo se vzbouří lidi! Stejná písnička. Ale koukatelné, díky Brucovi, který lehce omládl, když si nechal udělat bujnou blonďatou kštici, i celkem dobrý film.

plakát

Kdo hledá zlaté dno (1974) odpad!

Kdo má rád náklaďáky a bagry bude v sedmém nebi. Nevím proč jsem film vůbec zhlédl celý. Snad z nějakého pobláznění! Kdo chce promarnit hodinu a půl svého života ať zapne své televizní přímače a velmi pohodlně se usadí, protože to bude velmi dlouhá hodina a půl!

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Síla street artu, skvěle provedeného, který ne, že provokuje, ale když ho vidíte, říkáte si "hrubé!". Škoda, že se dokument více zaměřuje na Thierryho než na Banksy, podle mě největší hvězdu streetartu. Všichni umělci, ale tak trochu pomohli ke světové slávě kameramana, který točil jen aby točil - "hrubé!" Ikdyby se film zestával jen z fotek či Thierryho záběrů, bylo by to stejně "hrubé!" Lehce progres umělců, pár osobních neshod, pár policajtů, hodně barev, tisíce plechovek spreje, kilometry papíru a pár lidí co přenesli umění ven na ulice - "hrubé!"

plakát

Možnosti dialogu (1983) 

Věci se vytvářejí a věci zanikají, přesně jako náš život! Čekáte co bude dál. Je to tak prosté, až je to dokonalé!

plakát

Quantum of Solace (2008) 

Protože Bond neřekne: "Jsem Bond, James Bond" - hvězdička dolů. Protože neřekne: "Protřepat, nemíchat" - hvězdička dolů. Ale jinak kvalitní Bond jak ho známe (i neznáme).

plakát

Bastardi (2010) 

Hodně rozporuplný film. Na jednu stranu se mi líbil humor (přesnějí řečeno zával sprostých slov), ale na druhou stranu se film jaksi nehodí do naší země ani doby! Vraždy, polovraždy, znásilnění, krádeže atd, které nikdo nevyšetřuje. Kostrbaté podání velmi málo konkurující Gymplu.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) odpad!

Měl jsem možnost shlédnout jeden celý díl, a řeknu vám, že tak uhozoné konverzace jsem opravdu nečekal! Zápletka rádoby veliká, leč nulová je podporována stovkami klišé. Takže zasloužený odpad!

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Pro mě kultovní česká záležitost. Opravdu krásné a vyjímečné scifi pokoukáníčko! Herecké výkony, hlavně u Edity Brychtové, slabší, ale to nic nemění na tom, že u toho filmu se budete bavit jako už žádného jiného. Geniální spojení dvou světů (televizního a reálného) je něco, co tu ještě v takové pobodě nebylo. Natož u nás! Člověk v tom lehce cití cimrmanovské ducha, ať už jde o hru se slovy nebo o uplně nové adaptace všeobecně známých věcí, jako jsou například filmové titulky u jednoho z pokrevních bratrů. Dokonalost!

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Prison Break po Pittsburghsku! Rusell nám trošku zestárl,ale přesně do role sedl! Usedlý můž s klidnou prací, uvržen do nástrah života. Hodinku je to dobrý film, ale pak. Změna. Pak je to vyjímečný film. Chvílemi jsem chtěl vstoupit do děje a pomoc. Skvělý snímek, který by zasloužil mnoho ocenění!

plakát

Světová invaze (2011) 

Film na který se vyplatí jít do kina. Není však myšlen biograf na vesnici za 30,-Kč ale pořádné multikino s plátnem jako stodola a zvukem, který vám utrhne uši! Pouze na něm dokážete ocenit stovky, ba i tisíce efektů, které tvoří 80% filmu. Příběh jsem moc nehledal, ikdyž o něj taky zavadíte a popravdě se mi líbil. Trocha patriotsví, rodičovské a bratrské lásky, napětí v podobě sporu s velitelem, to vše je hezky zakomponováno mezi výbuchy aut, domů a důležitých emzáků. Dojem mi trochu kazil fakt, že jsem celý film přemýšlel „Kde sakra hrála ta herečka?!“ a až po vykouknutí ze sálu mě trklo „Já, robot.“