Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (105)

plakát

12 hrdinů (2018) 

Když už tam s Thorem neúřadovali ostatní Avengers, měli mu alespoň nechat to kladivo. Jako smrtelně vážně myšlený film Horse Soldiers rozhodně nefungují, určitě ne s jejich formou, která nemilosrdně paralyzuje obsah. Chyběl tam opravdu hlavně Iron Man a jeho džouky. Dvě hodiny dlouhý, ale aspoň velice zručně natočený výkřik "THIS IS AMERICA". Podruhé se nepodívám, dávám necelé tři hvězdy.

plakát

7 životů (2017) 

Pozor, spoilery! Sedm životů, sedm sester a víc než sedm průserů hned v jednom filmu. V poslední době mezi filmaři oblíbené ústřední téma přelidňující se planety zasazené do kontextu nedaleké budoucnosti a kvalitní myšlenky. Všechno klape dobře, dokud těch sedm frajerek, z nichž každá 6 dní v týdnu žije v domácím vězení, zmasakrují ve svém bytě skupinu vycvičených agentů. To, co mělo našlápnuto na solidní psychologický sci-fi thriller, se od této chvíle stalo úsměvnou přehlídkou nesmyslnosti. Postavám chyběla jakákoli kresba charakteru a mezi nikým nefungovala vůbec žádná chemie. Všechno se dělo jen tak. Závěrečná scéna, která to vše měla jakoby vysvětlit a posunout na úroveň, kterou jsem od filmu očekával, byla prostě výsměch. Velká škoda!

plakát

La La Land (2016) 

Dokonalá symbióza obsahu a formy. Dynamický způsob vyprávění tak nějak chrání křehounké poselství snímku opřené o bezvadný soundtrack a perfektní herecké výkony. Kdo byl někdy zamilovaný, jeho duše zůstane ještě dlouho po shlédnutí paralyzovaná hromadou smíšených pocitů. Nemám více slov :) Krásný filmový muzikál.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

Když z ničeho nic v první minutě filmu přiskočí na plátno týpek s beďary i na kozách, hned v druhé zakomplexovaná panička se štěrbinou na první pohled tak úzkou, že by s ní měl problém i kdejaký zdejší pseudo-alfasamec a hned ve třetí spolu tyto anomálie moderní společnosti navazují za vlasy přitažený vztah, nevěští to nic dobrého. Ve stínu nesmyslnosti a prázdnoty, jež se táhne od první vteřiny snímku, "pokračuje" celý zbytek stopáže. "Pokračuje" = samoúčelnost každé následující scény a prázdnota každé nově se objevující postavy trumfne vždy tu předchozí, zkráceně zákon Taylor-Johnson. To radši měli přihodit pár míčů a nechat to režírovat Angelinu Jolie. Knižní předlohu jsem (ostatně jako žádnou jinou jakožto správný nevzdělanec a ignorant) nečetl, ale pokud knížka nebyla lepší, tak paní Jamesová zřejmě narazila na krabičku s nápisem "Anální sonda od firmy Honda", její obsah si rvala do svého oblíbeného ucha a na svých pocitech postavila román. Suma sumárum, film špatný asi stejně jako překlad jeho názvu do češtiny - buď jsem úplně pitomej, a nebo tato amfibolie do češtiny přeložit správně nelze, nicméně "šeď" je ze všech možných překladů asi ta nejhorší varianta. Konec konců - still a better love story than Twilight a já si jdu spravit chuť Srbským filmem.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Lasse Hallström je tak obratný vypravěč, že mu ani při zachování stejného tempa tolik prostého vyprávění od začátku až do konce filmu nedochází dech, dokonce i bez ždímání a zbytečného tlačení na pilu. A vlastně asi není divu. Někdo dokázal skutečně překročit stín svého vlastního ega, jeho příběh zaujmout prostě musí. Jak jinak, člověk to nebyl :)

plakát

Muž z oceli (2013) 

Až na pár přestřelených momentů a otravný chrup hlavního hrdiny dost slušná epická popkornovka. Bez delšího rozjímání 4 hvězdy, jinak by to dopadlo asi hůře.

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Piráti z Karibiku, pamatuji-li si vůbec jméno toho filmu správně, jsou mi prostě (a bůh ví čí je to vina) značně nesympatičtí, takže tam to Deppovo herecké a Verbinskiho režijní harlem-šejkování nemohu ani náhodou docenit. Proto (vycházejíce z reálií, kterých je mi o Osamělém jezdci známo) je pro mě tento film ideální alternativou a když přihlédnu ještě k faktu, že nejsem zrovna znalec westernovek, tak mi nevadí ani často kritizovaná recyklace nejen pana kapitána z Pirátů, ale rovněž právě westernových filmů. Nemějte mi to za zlé, ale opravdu nechápu zdejší hodnocení (asi proto, že jsem tak trochu neználek v těchto zřejmě senzitivních vodách) a film mě i přes občas nevyvážené tempo a pár hluchých pasáží neuvěřitelně bavil. Pro mě osobně se zkrátka jedná o dost možná nepřekonatelnou žánrovku a tak při vzpomínce na ty mraky skvělé akce přikořeněné perfektně načasovanými gagy neváhám a dávám 5 hvězd.

plakát

Království lesních strážců (2013) 

Hvězdička navíc za gagy šneků, i když si nejsem zcela jist, zda byly opravdu tak dobré... Jinak podprůměr ve všech ohledech... Spíše zklamání.

plakát

Srbský film (2010) 

Kvůli závěru filmu snižuji hodnocení z 5 na 4 hvězdy. Neskrývám však, že i odpad by se tento počin zasloužil.