Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 611)

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

V oblacích kouře z cigaret se událo hodně silného. Tvůrci si toho naložili, ale přiblížení realitě zvládli dle mého mínění světově. PS Zde hejtovaná určitá pomalost děje je odměřená precizně - byly to přece úmorné dva roky. Klobouček za Petra Uhlíka a Petra Lněničku, Který je pro mě překvapením roku.

plakát

Death Race 2000 (1975) 

Předloha pro hru Carmageddon. A ještě nenabušený Sylvester Stallone.

plakát

Ozark - Season 4 (2022) (série) 

Neskončili silným finále třetí řady. Museli to vytahovat z paty. Ze starých čajových sáčků zalili druháka vlažnou vodou. A za těch finálních deset minut, za ty nejsem zrovna dvakrát rád.

plakát

Amy (2015) 

Poněkud tendenční dokument, skladbou nepřímo odsuzující bulvární upíry a evidentního hajzlíka, kterého Amy bezmezně milovala a pro něj i kvůli němu vlastně složila ty nejúžasnější skladby. Také nezapomínejme na tatínka - hamižného impresária. Nicméně, jen to zatím nejlepší dokument o Amy Winehouse, Užasná, nadčasová skladatelka a naprosto jedinečná zpěvačka s božským talentem, nadpozemským zpěvem a duší, která pamatuje věky. Zároveň, ale i stále křehká holka, která příživníky a příšerný tlak „slávy“ prostě neměla šanci zvládnout. A zpívat bolestné příběhy pořád znovu a znovu, na stále stadiónovatějších koncertech, kdy posluchači vlastně ani nechtějí nové věci... Její osud v mnohém připomíná Kurta Cobaina.    PS Dokument překvapuje vynikajícím zvukem a střihem. Velice potěšilo, že se Asif Kapadia zcela vyvaroval „mluvících hlav“ a celý film postavil na autentických záběrech, komentářích blízkých osob a skvělé hudbě.

plakát

Čtvrtá hvězda (2014) (seriál) 

Po deseti letech dá vám 4.* - Dejvičáci to prostě s trapností umí. Trojanův záporák je na světový film, tak, jako Krobot vždy.

plakát

Deštivý den v New Yorku (2019) 

Nevím zda úmyslně, zaplněno většinou přehrávajícími postavami z nejstarších Allenových filmů, včetně autora samého. V dialozích z herců bez přemýšlení padají jeho stand-upové hlášky a trefná moudra. Kamera, kostýmy, lokace, hra s barvami a odstíny, střih, to vše je prostě skvělé, ale tak nějak až moc. Přijde mi to trpce bizarní. Jako by chtěl Woody Allen, s možnostmi, které má k dispozici dnes, natočit svůj film z před padesáti lety. Podobné pocity jsem měl u jeho novějších filmů vícekrát, ovšem Deštivý den v New Yorku je esence. Mám tvorbu Woody Allena natolik rád, že vůbec nevím, jaké dát hodnocení.

plakát

The Clovehitch Killer (2018) 

Horor, ani náhodou. Pokud se za něj nebere americká směsice modlářství, skautských zásad a pokrytectví, v klasickém: "Nevěř tomu co vidíš. Není to vůbec tak, jak to vypadá."

plakát

Kobra (1986) 

Je to prostě žánr, a řežba dle osmdesátek (!). Jistě, petrolíni ze zkříženými sekyrami (The Wall hadra) a Stallone v tak tmavých brýlích, že mu v akci chybí jen Dlouhý a Široký. To ale vůbec nevadí. Sly si napsal "drsného Harryho" podle Ramba, a po těch letech, kdy jsem to viděl jako kluk, a později, a teď, tak si říkám, že možná příště změním na plnou palbu :) ....PS a ty hlášky: "Odpálím bombu" - "Jo, Já tady nenakupuju". "Není to dobrý pro tvý zdraví" - "Co?" - "Já". A ta hlavní, která spojuje s Přáním smrti: "Ty jsi nemoc. A já jsem lék". ....PPS tak jo - pět ;)