Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (51)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Tento film jsem zhlédl až po shlédnutí žebříčku top filmů uplynulého roku, takže jsem netušil v čem je hlavní zápletka, kromě toho, že mladý hlavní hrdina, má za svého nejlepšího přítele imaginárního Adolfa Hitlera. Úvod filmu mě naprosto dostal a usadil do křesla takovým způsobem, že jsem se provinile smál absurditě hitlerovského Německa. Tábor Hitlerovi mládeže s Kapitánem Klenzerdofem, zkráceně Kapitánem K, mi zřejmě dokonale nastínil co mě čeká. Vzhledem k tomu, že jsem neviděl žádné upoutávky, byl jsem překvapen i zvraty v ději. Nepochybně se nedá upřít filmu humor, ale také nás čekají velmi silné momenty, které ve mě zůstali i pár dní po shlédnutí. Roman Griffin Davis odvedl moc dobrou práci a dějové linky Sama Roxwella, kterému je po boku jeho věrný poboční Freddie Finkel jsou pro mě nezapomenutelné, stejně jako ty části, kde má prostor Scarlett Johanson, která mě vzala za srdce. Nebudu vyzrazovat spoilery, ale tento film je pro mě opravdu filmem roku, i přestože mi závěrečná scéna po silně emotivním konci, zdála ne moc uvěřitelná. Film nám přesto přináší silné poselství o zvrácenosti a absurdnosti doby a také nám přináší svědectví o tom, že i přestože bylo nacistické Německo poraženo, tato ideologie stále přetrvává. Ovšem díky tomu, že o ni budeme nadále mluvit a dělat si z ní legraci, což se tomuto filmu daří, s ní budeme i nejlépe bojovat a lidé si uvědomí, jak hloupá je.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) odpad!

J.J. Abhrams totálně završil zničení Star Wars. Popírá kánon Star Wars, vykrádá fráze z Návratu Jediho, z Dartha Vadera udělal pitomce, který byl vlastně k ničemu, když zahodil Palpatina do propasti v Hvězdi smrti, když jeho scénář tvrdí, že Palpatin vlastně předvídal, že ho Vader zradí. Tento film ani nenavazuje na velmi slabé předchozí díly. Snoke byl klon ! To jako vážně ? Poté dialog.. “klonování, tajemství které znali pouze Sithové” Ten kdo psal scénář asi neviděl ani jeden film SW, že ?? Klony útočí, tímto pádem totálně maže. Republiková armáda klonů, asi neexistuje že ? Rytíři z Renu nedostali žádný prostor, kdo jsou a co umí ?? Nevíme, asi si budeme muset najít odpověď někde v knize. Tak proč tam byli ? Finální bitva je totální nelogická hovadina. Deset tisíc lodí ?? Vážně ? Kde vzali materiál, kde vzali posádku ?? A to se ani nebudu vyjadřovat k naprosto hloupým schopnostem, které Abhrams přidal Jediům. Vážně teď umí Rey i levitovat ? Tak proč se Palpatin nechal hodit do propasti a nelevitoval také ? Pomocí síly teleportovat věci ? Už vykrádáme Star Trek ? Pomocí síly už umíme i uzdravovat umírající ? Proč sakra nezachránili Qui Gona v první epizodě ? Vždyť Obivan měl výcvik v chrámu Jedi už od dětství, narozdíl od Rey. S takovými hovadinami bych mohl pokračovat do nekonečna. V tom filmu snad není ani jedna logická scéna, která dává nějaký smysl. Ne, toto je naprostý nelogický odpad, který ničí naprostý kánon, které nám přinesla původní trilogie !! Na tento film se budu snažit zapomenout a nehodlám ho ani akceptovat ve světě Star Wars. Tento film je naprosto zlý sen, ze kterého jsem se chtěl každou nastávající scénou probudit. Naprosto nelogická snůška fekálií, která byla naspaná asi pětiletým dítětem z pomocné školy.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Quentin Tarantino a jeho další dobrý film. Žádné novátorství z toho nečiší. Dialogy, kamera a prostřihy scén mi připomínají Tarantinovu ranou tvorbu, jako jsou Pulp fiction či Gauneři, s daleko méně násilím a krví, než jsme u něj zvyklí. Musím souhlasit s prohlášením Quentina, který se sám nechal slyšet, že tento film natáčel pro sebe a pro lidi, kteří rádi vzpomínají na dobu Hollywoodu, z jeho dětství. “Přijďte u užijte si vzpomínání na další zlatou éru Hollywoodu se mnou” , a tak by to mělo být. Nesouhlasím ovšem úplně s některými recenzemi, které tvrdí, že jde o nejlepší Tarantinův film. S tím já nesouhlasím. Tarantino natočil a zpracoval daleko lepší příběhy, které ve Vás zůstanou delší dobu než Once upon in Hollywood. Každopádně Tarantino dodržel to, co od něj jako od režiséra a scénáristy očekáváme. Svěží, kvalitní, hlášky a excelentními hereckými výkony a ještě lepší muzikou nabitý film. Quentin Tarantino stále zůstává režisérem, kvůli kterému se člověk těší do kina

Poslední hodnocení (429)

Králíček Jojo (2019)

01.05.2021

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

08.07.2020

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019)

odpad! 16.02.2020

Nabarvené ptáče (2019)

15.09.2019

Vanilkové nebe (2001)

04.06.2018

Vrtěti ženou (2011)

04.02.2018

Star Wars: Poslední z Jediů (2017)

07.01.2018

Star Wars: Síla se probouzí (2015)

24.10.2017

La La Land (2016)

24.10.2017

Reklama