Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Kdybych filmy přirovnal k oblíbeným nerostům Andyho Dufresnea, tak Vykoupení z věznice Shawshank je třpytící se diamant v zemi plné křemenů, živců, slíd, vápenců a zkamenělého koňského trusu, broušený tou nejlepší režií a leštěný těmi nejlepšími hereckými výkony. Bezchybné... Dokonalé...

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Opravdu mimořádný snímek. Vrchol veškeré kinematografie. Tolkien stvořil asi nejdobrodružnější a nejlepší příběh v historii, který Jackson převedl do dokonalé filmové podoby. Film je dojemný, napínavý, vtipný a zároveň obrovsky silný, plus po technické stránce skvěle zvládnutý. Čím víc Pána prstenů, tím lépe, proto doporučuji prodlouženou verzi.

Drž hubu!

Drž hubu! (2003)

Drž hubu! je pro mě dokonalá klasika, kterou si můžu pustit prakticky za jakékoli nálady a situace. Kombinace francouzského humoru, skvělých výkonů Gérarda Depardieu i Jeana Rena a poutavého, strastiplného a akčního příběhu dává vzniknout nejlepší komedii, co znám. Humor tohoto filmu mně přijde neuvěřitelně vtipný, příjemný a skvěle mi sedne. Některé hlášky se už nyní stávají legendárními. Film je pro mě tak příjemným zážitkem, až mě mrzí, že má jen necelou hodinu a půl.