Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (141)

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) 

Viděno v rámci Dne filmů Martina Pohla v ústeckém Hraničáři. Film je plný hoven, chcanek, blitek, oplzlých hnusů a nechutností a o tom to je. Ale hlavně je plný skvělého svérázného humoru, který v českých filmech moc chybí. Věřím, že by řada hlášek mohla i zlidovět. 5*

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

Velmi dobré filmařské zpracování, ale vykreslení Jeffa Dahmera mi přišlo příliš smířlivé. Seriál z něj udělal postavu, která mohla být ledaskomu sympatická...Mám dojem, že by se o podobných bytostech vůbec nic natáčet nemělo, nebo by to mělo být striktně dokumentární.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Nepřistupovat k tomu jako k hranému dokumentu se vyplatilo. Je to prostě historický film opírající se jen velmi zlehka o skutečné události. Mělo to švunk, akci, nenudilo to. Jistě by se půl miliardy dalo utratit lépe, ale když si ty peníze Jákl sehnal, proč se zlobit? Líbilo se mi to, byť na to za pár měsíců zapomenu.

plakát

The Gray Man (2022) 

Nezáživná sračka, v které se mimo jiné dozvíte, že největší jezdecká socha na světě (Žižka) je v Baku a že Praha má tři miliony obyvatel.

plakát

Kde bydlí pavouci (2017) (TV film) 

Laskavý dokument vykreslující pavouky v asi nejpříznivějším světle, co jsem kdy viděl.

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Když zemřela Vlasta Chramostová, rozhodl jsem se uctít ji shlédnutím tohoto filmu. Viděl jsem jej už před lety, ale teprve teď jsem ho začal vnímat v jiném světle. Všímal jsem si nuancí, které mi dříve unikaly. V pravdě jde opravdu o mistrovské dílo. To, co mě na filmu nejvíce dostalo, je scéna, kterou prozradím jen jediným slovem: "tatínku.." Spolu s Liškovou hudbou mi to vehnalo slzy do očí. Je to film, který patří k vrcholům nejen československé kinematografie!

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Nemyslím si, že by zrovna tohle byl ten nejlepší seriál na světě, i když popravdě toho autorům mnoho vytknout nelze. Co mi ale přišlo přece jen trošku američtější, než by odpovídalo reálnému předobrazu, byla závěrečná řeč Legasova o lžích Sovětského svazu. Tady mi ten morální apel nějak neseděl, byť samozřejmě svůj účel, abych se zajíkal dojetím, skoro splnil.

plakát

Hale and Pace (1988) (seriál) 

Mám rád anglický humor, tenhle seriál je ale velmi nevyvážený. Na jednu stranu si tvůrci mnohdy opravdu s divákem nebývale pohráli a je to pak opravdu velká bžunda, na druhou stranu je spousta scének tak příšerně trapných, že se vám příčí smát se i tomu, jaká je to blbost. 3*

plakát

Naši sousedé Jamadovi (1999) 

Běžné události v běžné japonské rodině, která se vlastně vůbec neliší od rodiny české. To samo by stačilo nanejvýš na tři hvězdy, jenže to vtipné pojetí, proložené mnoha haiku a navíc jen zdánlivě jednoduchá animace (stačí sledovat pohyby a gesta postav a zjistíte, že je to vlastně geniální), mě nutí přidat další dvě. Opravdu to stojí za zhlédnutí.

plakát

Tátova volha (2018) 

Nenáročný oddechový film. Dle mého názoru nejlepší hláška filmu: "No jo, ale už drž hubu!" se sice mezi ty klasické nezařadí, byl to ale jediný moment, kdy jsem se opravdu z plných plic zasmál. 3*