Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (29)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Při vylodění na pláži se vojáci schovávají za protitankové překážky zvané rozsocháče – vynález Československé armády, používané na opevnění tvrzí na hranicích státu –, které byly německou armádou postupně rozkradeny pro její potřebu.

Avengers: Age of Ultron

Avengers: Age of Ultron (2015)

Na začátku, když Avengers jedou v automobilech a bojují s nepřáteli, přeskakují protitankovou překážku nazývanou rozsocháč. Jedná se o vynález z Československa, používaný v linii opevnění na hranicích.

Zítřek nikdy neumírá

Zítřek nikdy neumírá (1997)

Při seskoku má James Bond (Pierce Brosnan) na zádech jednu malou kyslíkovou lahev, po dopadu do moře má ale regulérní dýchací soupravu (se dvěmi lahvemi).

Kalamita

Kalamita (1980)

V úvodní scéně, kdy Honza (Bolek Polívka) jede ve vlaku a nakukuje z chodbičky, ve směru do vagónu lze spatřit v odraze ve skle dveří ruku kameramana, držícího kameru.

Star Trek

Star Trek (2009)

Když se Spock (Zachary Quinto) snaží zachránit svoji matku s otcem ze své rodné planety těsně před zhroucením, v transportéru poklekne a přesně tak se objeví na planetě, ale ke konci filmu, kdy navede svoji raketu proti lodi Nera (Eric Bana), je z lodi "vyjmut" v sedě, avšak na lodi Enterprise se objevuje ve stoje.

Konfident

Konfident (2011)

Když Adam (Jiří Mádl) odposlouchává ve voze Praga V3S, používá radiostanici R-111, která používala automatické mechanické paměti s předvolbou.

My z konce světa

My z konce světa (1975) (seriál)

Horská chata, kde se odehrává hlavní děj, se nachází v Peci pod Sněžkou v části Severka č.p. 74. Naproti tomu interiéry se točily v hostivařských ateliérech. Filmovalo se také v Jánských lázních, Trutnově, Brně a Praze. Hájenka hajného Rýdvala (Josef Vinklář) je ve skutečnosti v zatáčce, po dlouhou dobu byla neobývaná, dnes je z ní penzion a autobus na tomto místě končil jen ve filmu, ve skutečnosti silnice pokračuje dál na Pomezní Boudy.

Jumper

Jumper (2008)

V závěru filmu je během rvačky Griffina (Jamie Bell) a Davida (Hayden Christensen) v Čečensku pod sloupy vysokého napětí možné zahlédnout Pragu V3S.

Útěk z MS-1

Útěk z MS-1 (2012)

Při útěku ve větracích tunelech s dcerou prezidenta má Snow (Guy Pearce) baterku připevněnou na rameni na pravé straně, zatímco v následujícím záběru na straně levé.

Red 2

Red 2 (2013)

Při střelbě, kdy Han Cho Bai (Byung Hun Lee) střílí z rotačního kulometu umístěného v dodávce po Frankovi (Bruce Willis) a Marvinovi (John Malkovich), je v záběru na prázdné nábojnice vidět, že se jedná o slepé náboje.

Reklama