Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (4)

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Všude jsem slyšela, jak je to úžasný seriál, takže má očekávání byla velká. Po prvním díle jsem byla trochu rozpačitá, ale říkala jsem si, že se to třeba teprve rozjede. Ale ani pak mě seriál úplně nechytl. Není to špatné, koukat se na to dá, není to však nic, co by mě naprosto pohltilo. Jeden díl má hodinu, ale mám ten dojem, že by se děj vešel tak do 30 minut, některé scény jsou zbytečně dlouhé a celé se to dost vleče. Celkově moc nevím, co si o tom příběhu mám myslet, místy to působí jako červená knihovna, místy je to zase dost brutální, několik scén bylo vážně nechutných. Jediné, co musím opravdu pochválit, je výprava, hudba a celková atmosféra, hezky se na to dívá (pokud tam zrovna není nějaká krvavá scéna). Možná ještě zkusím pár dílů, abych seriál nehodnotila předčasně, ale zatím je to teda spíše zklamání. Neurazí, nenadchne. Takový průměr. Rozhodně jsem čekala víc.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Moderní Sherlock Holmes, ve kterém nechybí napětí ani humor. Získal si mě hned v prvních minutách a ani po 3 sériích neměním svůj názor – je to geniální seriál se skvělým hereckým obsazením, jedinečný svým zpracováním. Nikdy mě žádný seriál nedostal tolik jako Sherlock.

plakát

SpongeBob v kalhotách (1999) (seriál) 

Seriál mého dětství... SpongeBoba jsem si jako malá jednoduše zamilovala a dodnes mám tento animák moc ráda, je originální, nápaditý, občas sice trochu šílený, ale vždy plný humoru, který pobaví nejen děti. A SpongeBob sám se svým pozitivním myšlením a nadšením je hrdinou, kterého si musí oblíbit snad každý. (Ale uznávám, nejsem objektivní, už od 6 let jsem skalní fanoušek :D).

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Když se objevila informace, že se chystá speciál, ve kterém bude moderní Sherlock výjimečně v 19. století, trochu jsem se toho obávala – bude něco takového vůbec fungovat? A jak tento díl vlastně zapadne do celé série, když se bude odehrávat v minulosti? Přesto jsem se samozřejmě jako správný fanoušek hodně těšila a po dlouhé době mi dokonce Česká televize udělala radost, i když na dabing jsem si musela dost zvykat, titulky by byly lepší. Celých 90 minut jsem však nespustila oči z obrazovky, Sherlock mě jako vždy naprosto pohltil. A ačkoliv chápu určité rozpaky, protože ne všem musel tento díl sednout, mně se to líbilo. Je to speciál, vědělo se, že se bude odehrávat v jiné době, takže bylo jasné, že to bude jiné... Přesto mě však nadchlo, jak se to tvůrcům podařilo zakomponovat do celé série a nalákat fanoušky na 4. řadu. Je to takový "prolog", upoutávka na další sérii, ale velmi povedená. Možná už přestávám být objektivní, protože mě Sherlock prostě baví pokaždé, ale zklamané komentáře mě docela překvapují, protože si nemyslím, že by byl tento díl nějak víc "překombinovaný" než 3. série. Asi jsem na stejné vlně jako tvůrci, protože mě právě ta "ulítlost" stále ohromně baví. 90 %