Meryl Streep je Margaret Thatcher ... ačkoliv jsem tomu nechtěl vůbec věřit je dokonalá a je úžasné co se v kombinaci s Meryl a líčením a naučenými pohyby a mluvou dá udělat. Zaráží mě trochu pojetí filmu, který převážně probíhá v současnosti a ne v minulosti. Poslední půl hodina mi přijde nejlepší z celého filmu. Tolik těžkých rozhodnutí a neustoupit a kráčet hrdě čelem i za cenu lidských životů. To jsem byl opravdu překvapen jak moc mě závěr filmu dojal. M by si zasloužila lepší životopisný film ...
stopáž score delší než film což se jen tak nevidí, úžasná skoro tříhodinová podívaná, plná všech odstínů šedi a tajemstí které čeká 40 let na rozřešení ... kdo zabil nevinnou 16letou dívku a proč? Mocenských intrik, sexu,šílený rodinný vztahů a tetování neni nikdy dost ! :)
nesnáším boje, zápasy, mlácení a uzemňování soupeřů ... nicméně finální gradaci jsem emocionálně nezvládl ... příběh plný zkoušek mezilidských vztahů ...
to mělo být bizarní a děsivé a mělo nás to ponamenat? máma táta 4 synové a všichni šukají dědečka ... k tomu ho šuká i mňoukající medvěd ... jsem poznamenán a zdrcen ... už se na medvídky nebudu dívat tak hezky jako dříve :)
inteligentní a překvapující film, který vás vtahne do děje ani nebudete vědět jak. Dobrý příběh, milostná zápletka i thriller v jednom ... co více si přát...
další weird movie od Almodovara, už jen pomyšlením na akty ve filmu by se obyčejný divák měl zvedat a odcházet ze sálu ale nás nadšence tyto vize a proměny nepřekvapí, naopak těšíme se na ně a chceme stále víc :) Dojděte si pro dávku úchylnosti a perverzity, stojí to za to!
Chtěl jsem dát 3* ale musím dát 4* po dlouhém přemýšlení musim uznat že zápletka nic moc ale po vizuální a hudební naprosto dokonalé. A pokud je to pokračování prvního dílu tak je zápletka a děj adekvátní a vhodný.
Další skvělý film od Darrena Aronofského, který se mně osobně líbí víc než Wrestler, ale Requiem za sen u mě stále vítězí. Hudba klasicky od Clinta Mansella, která sice byla jako vždy nádherná ale bohužel bych ji čekal trochu vážnější O:-) svůj standard si Clint neudržel, příliš mnoho Tchaikovského než jeho vlastní tvorby což je škoda. Kamera jako vždy zaměřená na detail a bylo úžasné sledovat prostředí zrcadel bez kameramana v jejich odrazu do teď jsem z toho unešen. Interiéry jsou laděny do tmavého černobílého kontrastu. Jediná místnost, která je zbarvená je dětský pokojík hlavní aktérky - baletky, která se snaží tak usilovně být dokonalá až ji to škodí. Je ještě dítě a nepoznala sebe samu Proto má velký problém se uvolnit a nenechá za sebe mluvit vášeň a své city, které na úkor sebekotroly a přísné výchově její matky ani neměla možnost poznat. Pomalými kroky poznává jak vlastní sexualitu tak vlastní vnitřní sílu co je schopna udělat, aby vysněnou roli získala a udržela si ji. Obrovský stres boří jeji vlastní psychiku a ze sladké holčičky se stává dravá černá labutí královna, která je krmena strachem, bolestí, žárlivostí ale i obrovským bojem o uznání, které ostatní sokyně měly a ztratily nebo chtějí ji vzít.
Velmi dobrý seriál ... patří k mým nej... neztráci na kvalitě ... některé scény i některé reakce jsou přehnané, ale více skutečné... kdo se v dnešním světě chová podle pravidel a tak jak by měl. Zkratkovitost je normální. Posleních 10 minut je fantastických. Takové zakončení jsem nečekal
soundtrack by Abel Korzeniowski - můj nový Clint Mansell ale na něj nikdo nemá :-) film se mi velmi líbil ... musim se na něj podívat ještě jednou .... určitě jsem nepochytil vše na jediný zátah :-)
Zajimavá reportáž z Iránu, kde probíhala volba prezidenta, reakce lidí - opůrců a příznivců režimu a autentické záběry přímo z nepokojů v hlavním městě Teherán. Bohužel zpověď autorky, která prosí o pomoc mě už na podesáté co začíná brečet iritovala. Mojí představou by bylo podat fakta a v posledních dvou závěrech brečet a mlčet. Dle mého by to přidalo na serioznosti a emočním zaujetí diváka.
Železná lady (2011)
Muži, kteří nenávidí ženy (2011)
Warrior (2011)
Dědečku, jsi má femme fatale (2010)
Lovci hlav (2011)
Perfect Days - I ženy mají své dny (2011)
smál jsem se celé 2 hodiny ... a chápu že mé hodnocení je podjaté ... budete mi to muset jednou odpustit ...
Josefína Mutzenbacherová: ...jak to doopravdy bylo 1.díl (1976)
příjemný veselý večer :D dlouho jsem se tak nezasmál a zajímalo by mě kdo to daboval protože ti se museli potrhat smíchy :D
Kůže, kterou nosím (2011)
Drive (2011)
po dlouhé době film, který mě opravdu potěšil, určitě stojí za shlednutí
Nezapomeň na mě (2010)
Datum na tabuli, husí kůže... takový závěr jsem opravdu nečekal
TRON: Legacy 3D (2010)
Černá labuť (2010)
Saša (2010)
Nejveselejší film letošních Mezipater ;-)
Vykopni (2010)
Nesnáším fotbal ale to byl nejlepší zápas co jsem kdy viděl a uvidím!!!! Celý sál brečel smíchy
Excuse me, what's queever? (2008)
ten vtip je dokonalej :D
Toy Story 3: Příběh hraček (2010)
ani já si s hračkami již dlouho nehraju ale vlnu sentimentu to ve mně vzedmulo velkou
Román pro muže (2010)
Pomalý rozjezd, levné předvídatelné vtipy
Odpočívej v pokoji (TV seriál) (2001)
Princ z Persie: Písky času (2010)
Pokud si někdo pamatujete reklamu na Egypt - nic se mu nevyrovná, která byla v minulém roce v kinech tak nic více neuvidíte :)
Single Man (2009)
Mamas & Papas (2010)
smrt, skepse, deprese, bezmoc, bolest, láska, nevěra, recese .... 90%
Ajami (2009)
Tolik násilí a nenávisti v jednou filmu snad ani neni možné
Cuarto de Leo, El (2009)
Malé osobni dejavu
Baaria (2009)
Bravo - Be Italien ;-)
Ženy v pokušení (2010)
Uměleckou hodnotu zde nikdo hledat nemuže. Já se smál celé 2hodiny a film byl dle předpokladu úžasný ;-)
Kimčongílie (2009)
polovinu věcí jsem již věděl z internetu. Ano, komentáře a svědectví Severokorejců byla zajímavá a v ty jsem doufal nejvíce!
Last Train Home (2009)
Film při kterém zpytujete svědomí, když si stěžujete, že v pátek jezdí odpoledne narvané metro :((
Mugabe and the White African (2009)
Cele kino zatajilo dech a nejedno mužské oko nezůstalo suché
Green Days (2009)
Český lev 2009 (TV pořad) (2010)
Kupodivu nejlepší ročník za posledních 5 let až asi na 2 trapné chvíle se bavím velmi dobře