Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Horor

Obsahy (6)

Respekt

Respekt (1992)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat.

Bořiči mýtů

Bořiči mýtů (2003) (pořad)

Myslíte si, že když spadne chleba na zem namazanou stranou, že to není náhoda? Nebo že Vás může krabička s ubrousky položená pod zadním oknem automobilu při srážce zabít? To jsou jenom dva z mnoha případů různých pověr, předsudků i domnělých pravd, které se snaží duo bývalých expertů na filmové triky vyvrátit či potvrdit. Každý z dílů obsahuje rozuzlení tří více či méně známých mýtů v podání Adama Savage a Jamieho Hynemana. Tito dva pánové a jejich tým provádí pokusy do té doby, až si jsou jisti, zda může být mýtus "zbořen" nebo ne, což je častokrát hodně napínavé a zábavné.

Akta X: Chci uvěřit

Akta X: Chci uvěřit (2008)

Bývalý agent FBI Fox Mulder (David Duchovny) je prostřednictvím jeho bývalé kolegyně Dany Scullyové (Gillian Anderson) požádán, aby pomohl při pátrání po nezvěstné agentce FBI Monice Bannanové. Po krátkém váhání souhlasí, ale chce, aby se s ním na případu podílela i Scullyová. Ta už ovšem pracuje jako doktorka v katolické nemocnici a zrovna se snaží vyléčit komplikované onemocnění dvanáctiletého chlapce. O tom, že by znovu „běhala za přízraky“, nechce ani slyšet. Nicméně nakonec se přece jenom snaží Mulderovi aspoň trochu pomoci. Jedinou a zdá se nesouvisející stopou v případu je mužská ruka ve sněhu, kterou agentům pomůže najít bývalý kněz s jasnovideckými vizemi. A to je důvod, proč FBI povolala právě agenta Muldera, který dříve s různými jasnovidci spolupracoval a má bohaté zkušenosti s paranormálními jevy díky práci na projektu Akta X. Z dalších nálezů různých částí lidských těl a zjištěných nových souvislostí vyvstává otázka – jde tentokrát „jen“ o černý obchod s lidskými orgány nebo o něco mnohem horšího?

Akta X - Úvod

Akta X - Úvod (1993) (epizoda)

V lese, ve státě Oregon, našli mrtvé tělo mladé dívky. Příčinu smrti se nepodařilo zjistit, pitva nic neprokázala. Ve spodní části zad však dívka má dvě neznámá červená znaménka. Na případu začne pracovat zvláštní agent FBI – Fox Mulder (David Duchovny), který má na starosti vyšetřování tzv. Akt X – dosud neobjasněných případů, ve kterých figurují zprávy o pozorování nadpřirozených jevů. A to spolu s nově přeřazenou agentkou Danou Scullyovou (Gillian Anderson), která má za úkol mu asistovat. Vystudovaný psycholog Mulder je přesvědčen, že dívku unesli mimozemské bytosti. Doktorka medicíny Scullyová ovšem nechce o létajících talířích ani slyšet a diví se, že Mulder něčemu takovému věří. Snaží se najít racionální vysvětlení, jenže – co je podivný šedý prach na místě činu, tělísko z neidentifikovatelného materiálu v těle starší oběti a proč se během pár vteřin posunula ručička Mulderových hodinek o celých devět minut?

Město ztracených dětí

Město ztracených dětí (1995)

Dobrodružné fantasy, které jde napříč více žánry (sci-fi, pohádka, drama, komedie nebo dokonce horor), si zakládá hlavně na vizuálním stylu, který je specialitou tohoto režisérského dua. Hlavním rysem filmu je ponuré středověké město navozující depresivní atmosféru a bizarní scény a postavy.

Vše se točí kolem šíleného Kranka, který trpí neschopností snít, a proto využívá malých dětí, aby z nich nasával jejich fantazii. Jeho uměle vytvořený „rodinný“ kruh dále tvoří trpasličí žena, migrénou trpící mozek v akváriu a šest naklonovaných stvořitelů-narkoleptiků (Dominique Pinon). Bizarnost nechybí ani dalším postavám, např. Chobotnici (siamské dvojče) nebo sektě kyklopů s extrémně citlivým sluchem.

Hlavním hrdinou je lamželezo One (Ron Perlman), kterému kyklopové pracující pro Kranka unesou jeho malého bratra Denreeho, spolu s nebojácnou mladou dívkou Miette (Judith Vittet), jenž vede skupinu sirotků-zlodějů pracujících pro jejich ředitelku školy, již zmíněnou Chobotnici. Ta se snaží spolu se starým parťákem z cirkusu (Jean-Claude Dreyfus) pomocí jeho smrtící vycvičené blechy zbavit Miette a získat hromotluka One pro své plány.

Cílem hlavních hrdinů je ale osvobodit malého bratra ze spárů šíleného Kranka ničícího psychiku všech vězněných dětí, a proto musí čelit všem přichystaným nástrahám. Ve filmu zní Badalamentiho hudba (známá hlavně z filmů Davida Lynche) zahraná pražským filharmonickým orchestrem ve studiu „Smečky“.

Brněnský masakr zubařskou vrtačkou

Brněnský masakr zubařskou vrtačkou (2004) (amatérský film)

Hororový snímek s lehkým komediálním nádechem odhaluje, jak říká tvůrce, skutečné praktiky některých členů stomatologické komory s nimiž se můžete u nás setkat. A proto, jak uvádí upozornění uprostřed filmu, vybírejte pečlivě svého stomatologa - může na tom záviset Váš život.

Reklama