Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Horor

Poslední recenze (53)

plakát

Annabelle (2014) 

Patřit mi práva na The Conjuring, zažaluju tvůrce Annabelle za to, že si dovolili použít název mýho filmu na plakátu k takovýhlemu braku a to i v případě, že bych měla zažalovat sama sebe. Skřípačka dveřma byla sice natolik intenzivní, že by se za ni nemusel stydět ani ladící orchestr, nicméně té Osudové potom jsme se teda fakt nedočkali. Zápletka by unudila k smrti snad i člověka s IQ pokojové teploty a to "dojemné" vyvrcholení s obětováním vlastní duše člověka jenom znechutí. Film na mě působil očividně přesně opačně, než měl - po The Conjuring jsem z Annabelle měla vítr, teď se budu snažit nezívat pokaždé, kdy se objeví v záběru. Pokud dvojka půjde ve stejných stopách, přeju zaměstancům kin hodně štěstí s buzením chrápajících návštěvníků.

plakát

Ouija (2014) 

No to zase byla jednou slátanina. Když chci horor, kde by se ani jedna z hlavních postav nechovala jako kokot, je to vážně tak moc? Když vám nejlepší kamarádka pár hodin před smrtí řekne, že je paranoidní kvůli jedné blbé duchařské hře, je fakt super nápad to před nikým nezmínit a nejlépe si jí hned zahrát taky. Fuck logic. A to by se jí ještě dalo možná i odpustit, nebýt toho, že žádná z postav neměla žádnou hloubku, herecké výkony teenagerů taky nestály za moc (i když s tím scénářem za to snad ani tolik nemohli) a zápletka se zašitou pusou byla tak absurdní, že mě začala bolet hlava z toho, jak moc jsem točila oči v sloup. Koukala jsem se na to jen kvůli dvojce, ale kdybych si pouze přečetla obsah na wikipedii, naložila bych se svým volným časem stokrát líp.

plakát

Blair Witch: 20 let poté (2016) 

Já jsem normálně srab, co se rád bojí u všeho, ale tohle byla taková blbost, že hysterické vřeštění vypatlaných nesympatických adolescentů mě několikrát naopak upřímně rozesmálo. Původní Blair Witch fungovala hodně dobře (i když si jí člověk podle mě užije pořádně jen napoprvé), tohle byla jenom vykrádačka a to, co bylo navíc, tak nefungovalo - viz třeba nevysvětlená Ashleyina noha, která tam podle mě neměla absolutně žádnou pointu, a pokud měla, tak vážně nebyla poznat. Zápletka byla taky dost vynucená s jasným záměrem natočit pokračování za každou cenu - přiznejme si to, ono se s tím hopsáním po lese moc udělat nedá víc než jednou, pokud to má pořád vypadat jako původní Blair Witch. Tím pádem je divákovi naservírována další hororová debilárna, kde hlavní postavy pravděpodobně podstoupily lobotomii (jo, je fakt skvělej nápad jít hledat segru, kterou dvacet let nikdo nenašel, mně se to určitě povede a já se rozhodně neztratím, vezmu si přece GPS, dron a vysílačku a spasím svět) a pak se objeví další dva místní, kteří mi svým chováním taky nejdou do hlavy (je to tu celý prokletý, víme to a máme i důkazy, proto si s váma uděláme piknik přímo uprostřed dění). Ta potvora na konci byla taky dost pochybná a ubrala na atmosféře, buď neukazujte nic, nebo nějakou ženskou obdobu křížence Paroubka se Zemanem, hezky s bradavicí uprostřed, na wendigo z Until Dawn v Blair Witch není nikdo zvědavý. A konečně, to, že se prakticky celá druhá půlka filmu narozdíl od jedničky odehrává ve tmě po chvíli začne nudit. Jednička stála na tom, že se navodila hodně nepříjemná atmosféra ještě za denního světla a během poslední noci mohla pořádně vygradovat. Tady nemělo co gradovat, jelikož se po první noci partička jen pohádá kvůli blbému žertíku se slaměnýma panďulákama a pak už prakticky celou dobu poulíte oči do tmy, nebo sledujete divné šmouhy, jak pořád někdo někam utíká s kamerou v ruce. Dvě hvězdy jen za ten konec s pobíháním po baráku, jelikož mi silně připomněl Beginning Hour demo k Resident Evil 7, které mělo atmosféru doslova kulervoucí a po jehož hraní jsem tři dny nespala. Nicméně, hraním dema zabijete dvacet minut a pak se hodinu vzpamatováváte, zatímco tady musíte přežít hodinovou "předehru", než se dostanete k těm dvaceti minutám kýženého hororu. 25 %

Poslední hodnocení (405)

Vadí nevadí (2018)

08.03.2019

Všechno nejhorší (2017)

08.03.2019

Bohemian Rhapsody (2018)

18.11.2018

Annabelle (2014)

12.02.2017

Ouija (2014)

11.02.2017

Blair Witch: 20 let poté (2016)

07.02.2017

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)

26.05.2016

Kung Fury (2015)

28.04.2016

Přežijí jen milenci (2013)

25.03.2016

Reklama

Ovládací panel
5 bodů