Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (835)

plakát

Úsvit (2023) 

Tak tohle mi hnulo žlučí. Parta pražských hipstrů točí o velkých myšlenkách a idejích, jenže ani jednu z nich nedokáže pořádně domyslet, a tak se Úsvit točí neustále kolem pohlavních orgánů. Panebože, vražda, modernita, emancipace, feminismus, všechno tam je a my furt dokola posloucháme klopotnou přednášku o tom, kdy přijede šéf a co je to intersexualita. Dlouho jsem neměl tak velký problém u takhle vážně se tvářicího filmu s motivacemi postav. Proč a čeho chtějí vlastně dosáhnout? A na ty falešně obviněné dělníky pak všichni svorně zapomenem, stejně jako na pozemky okolo fabriky - která je očividně postavená na zelené louce? Šak i ten bača tam působí jako papundeklový trapoš. Achjo.

plakát

Anatomie pádu (2023) 

Tak takhle se dá natočit Dostojevskij v 21. století. Chirurgicky přesné, smekám.

plakát

BANGER. (2022) 

Marcel Bendig je král!

plakát

Angličanka (2022) (seriál) 

Ze začátku nejlepší Leone za poslední roky, aby se to pak přehouplo do té nejryzejší romance, co může western nabídnout.  Konečně revizionistický pohled nejen na divoký západ, ale i na celý filmový žánr.

plakát

Lékořicová Pizza (2021) 

Paul Thomas Anderson vede svoje herce s takovou bravurou, že se jen dívat na detaily herců je filmová extáze. Co potom když uprostřed filmu najednou vybuduje takový couvací thriller, tak to už rovnou ležím na márách a je mi ukrutně blaze. Chemie, vztahy, náznaky, nedořečenosti, všechno šlape v tak rozkošnickém rytmu. Převeliká nádhera.

plakát

Grand Prix (2022) 

Chovám Jana Prušinovského ve vřelé lásce. Obdivuju na něm upřímný zájem o společenskou periferii a taky obdiv k jurodivým figurkám. Jenže i když Prušinovský nakoukával Coeny jak mohl, tak moc se to do filmu nepropsalo. Celému tomu spektáklu totiž chybí jakékoliv tajemství, nějaká nedořečenost, něco co nevíme a chceme se dozvědět. Ta polopatičnost je dusivá až smrtonosná. Ostatně ta domácí linka s vyšetřováním je úplně nefunkční, protože už dávno stejně všechno víme. Takže ani ryba ani rak. Navíc ruku na srdce, nesřihnout do filmu archivní záběr té nehody, když je to pro oba protagonisty tak zásadní a dojemná věc, je vyloženě hřích. Obvzlášť když už jste stejně za ty práva zacvakali. Kroutím hlavou a nesouhlasně podtrhuji červenou vlnovkou.

plakát

Athena (2022) 

Když pohyb kamery zastírá jakoukoliv režijní a inscenační bezradnost, tak prostě ani já nemám kde brát. Kdyby to byl desetiminutový videoklip k M.I.A., tak super, ale tady nefunguje ani ta hudba. S tou by se totiž se zlou potázal i na klauzurách FAMU. Romaine tak moc tě mám rád, až je mi z toho nějak prázdně.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Mimořádná událost je jen kolektivní halucinace o tom, že zrovna Jiří Havelka je renesancí české komedie. Je to jen slepenec náhodných historek a do morku kostí stereotypních a i tak smutně nekonzistentních postav, kdy v něm nedává smysl takřka nic. Navíc ten konec, kdy se mlčenlivá postava vrhá na pubertální dívku, je dokola opakujícím se plesnivým puchýřem českého filmu. Jsem zděšen.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

"K zemi hleď" pro lepší lidi. Jenže tohle je Ostlund, a tam bych prostě doufal ve víc citlivosti a empatie. Sem tam to lízne i moje patnáctileté já, jenže vidět takhle zhmotněný pubertální sen na velkém plátně a s filmařskou finesou, tak i stále to je  jen tím klišovitým a prvoplánovým vlhkým snem nevybouřeného mládí. Pro nás, jež si pěstujeme podobné rozhořčení nad současným světem, tak je to jen dlouhá série omšelých vtipů, které si vyprávíme na kapitánské večeři. Nikam dál Ostlund nedojde, a to i přes vynikající první kapitolu filmu. Jsem zvědavý na další film, ale tohle je arogance možností jednoho současného génia.

Ovládací panel
86. nej uživatel Česko
282 bodů