Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 774)

plakát

Co jsme komu všichni udělali? (2022) 

Někdy je fajn, vstoupit do stejné řeky, třeba i potřetí. Příběhy multipestré rodiny jsou vlastně pořád stejné, extrazážitky jsou víceméně stejné a superhappyendy skoro stejné. Ale proč ne. Ve trojce se scéna pořádně zalidní, narážky a urážky místy vyžadují trochu toho všeobecného přehledu, ale humor zůstává i přes třeskuté vztahy laskavý. A mě pořád ze všeho nejvíc baví "fantastická čtyřka" švagrů a samozřejmě ultraortodoxní Afričan Andé. A obsesivně korektním, tolerantním a všeobjímající láskou sršícím jedincům, co mají s touhle ukrutně rasistickou, netolerantní, nekorektní a xenofobní rodinkou problém, vzkazuji: „Švihejte do svý jurty!“ :-D

plakát

Život v časech "Panství Downton" (2014) (TV film) 

O seriálu jsem napsala, že je tím nejelegantnějším seriálem, co jsem viděla. Díky tomuto dokumentu znovu oceňuji a ještě víc obdivuji práci a pečlivost tvůrců. Jedna věc je, dělat dobře práci, za kterou vám zatleskají, druhá věc je dělat nesmírně pečlivě práci, které si velká část publika ani nevšimne.

plakát

Víkend na Zuydcoote (1964) 

Kdo se zajímá o jednoho mravence uprostřed masy mravenců, kteří jsou z pohledu shora zcela nepatrní? Historie si pamatuje vojevůdce, několik hrdinů a tuto masu. Dalo by se polemizovat, nakolik je jeden mravenec podstatnou částí masy nebo jen kusem masa, Julien je ale podstatnou částí svého života :) a rád by si ho zachoval. Ale ve válce je ale přežití otázkou hodu mincí, kterou hází osud. Válečné filmy nejsou zrovna můj šálek kávy, ale od tohoto jsem se nemohla odtrhnout. Strhující. Strašné. Silné.

plakát

Okno do nebe (2007) 

Film je přílohou obsáhlé knihy Třetí Everest. Proto je prakticky nemožné ho objektivně ohodnotit, pokud člověk alespoň část knihy nepřečetl. Já četla a hodnotím. :) O knize už vše podstatné napsal uživatel Šakal, a dokument je jako když si k ní otevřete okno a venku je 20 pod nulou. A tak aspoň nepatrně pocítíte, jaké to asi tam nahoře je.

plakát

Yul Brynner: jeden ze statečných (2020) (TV film) 

Tochu chaoticky sestavený, ale jinak hezký dokument o pozoruhodném a multitalentovaném umělci (který byl navíc proklatě sexy :). Absence soukromých informací mi nevadila, herci nejsou veřejným majetkem a soukromí je soukromé.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Díky spoilerům jsem nečekala, že na poslední bondovku nepadne balení kapesníčků, ale bonboniéra. Light Bond, koktejl se všemi ingrediencemi, leč bez chuti. Nejen dějově, ale i kvůli poklekům a poklonám před skupinami jedinců, které se pohybují na stupnici od "nedotknutelní" po "zbožštnění". Ale pár bondovských momentů se najde, kdo jiný by hned po přímém zásahu prskavkou sedl na motorku a začal znovu s parkurem? Bohužel horší stránky mají chvílemi přesilu. Když už byl nezbytný upgrade nositele 007, škoda, že konkurz nevyhrála agentka Paloma. Hlavní zloduch si udržel charisma po celou úvodní scénu, pak se ale zařadil mezi komparz. A velké finále bylo jen finále. U Skyfallu jsem plakala, tady jen zavřela prázdnou krabici.

plakát

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 

V případě, že tento pán je hospodyně, tak myslím, že Rudolf nepřijel. Z části komediální, z části sentimentální a zčásti moralizující travesti show, která stojí na Robinu Williamsovi, a která občas na šteklích klopýtne. Víc mě rajcuje Tootsie... a asi je to se mnou vážné, když jsem právě prošvihla právo mlčet. :)

plakát

Rozbité zrcadlo (1980) 

Zručně natočená adaptace, která by ale bez hvězdného obsazení spadla do lepšího průměru a dnes by na ní ležela vrstva prachu. Humorné pojetí mě překvapilo, sám příběh je totiž hodně bolavý. Ale kupodivu to překvapení nebylo nepříjemné, jakkoli mám verzi s Julií McKenzie radši.

plakát

Neřízená střela (2010) 

Neřízenou střelu jsem docenila až napodruhé. Poprvé mi připadala moc ujetá, šílená a - neřízená. Vadila mi Emily, vrávorájící v nemožných botách, obsedantní Bill a jeho nemožné potahy a Vízlánek, který je nemožný od chvíle, kdy se objeví. Koho jsem ale milovala už na první pohled, byla střelená matinka. :) A na druhý pohled Watsona, jehož zubní pastu doporučuje 10 z 10 zubařů. Kníry mě neberou, ale... kolik asi Bill váží?

plakát

Vražda na Eigeru (1975) 

Dvakrát jsem pokořila Milešovku, takže se v jistém směru mohu považovat za horolezce. A svou fyzičku nebudu s tou Clintovou srovnávat, nechci, aby byl smutný. Ale vážně, líbilo se mi to. Vtipné, parodické, v poslední třetině i dost napínavé a místy i napnuté. Ani George Kennedy nezklamal. Opět žoviální slizoun nechutný. Mně ale Clintův výkon ve dvojroli herce a režiséra inspiroval. Dám Milešovku ještě potřetí.