Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Metropolis

Metropolis (1927)

Nadčasové dílo po všech stránkách. Vizuální a filozoficko-psychologický trip, který musel svého času neskutečně ohromovat, a který bude jistojistě tajit dech i dnes a zítra a mnohá pozítří. Pro mě Láska na první pohled.

Rituál

Rituál (1973)

Film, který mi udělal ohromnou radost.

Stalker

Stalker (1979)

Je to jako jedna dlouhá úzkostná haluz, při které má člověk pocit, že z ní snad ani není probuzení.

Twin Peaks: ohni se mnou pojď

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992)

Poprvé - mrazení po celém těle a doposud při sledování filmu nepoznaná mozková aktivita Podruhé, potřetí.. a pořád baví.

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec

Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec (1989)

Famózní zážitek! Tenhle film mi rozjel všechny smysly. Nesmírně nakopává obrazotvornost. Každou minutou je zajímavější a poutavější.. Sedí mi na něj prosté "Cesta je cíl." Člověku je vlastně nějak jedno, jak to dopadne, přeje si jenom, aby to pokračovalo dál a dál. Přitom konec je pak nečekaná třešnička na dortu, který dobře upekli a nazdobili.

Taxidermia

Taxidermia (2006)

Hutný, vtipný, dekadentní a navýsost ujetý tvůrčí hodokvas prosáklý perverzí a rozhodně netradičním estetickým cítěním. Velice zábavná pastva pro hladové a otrlé oči a nebojácnou a přinejmenším cynickou mysl. (Soundtrack parádně vystřihl Amon Tobin)

Modrý samet

Modrý samet (1986)

Perverze, napětí, vzrušení, depka, úzkost i lehkost a Badalamentiho hudební pentle.

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Jedno z nejlepších a nejpropracovanějších fantasy současnosti. Fantazijní, snová a tajemná pohádka... rafinovaně snoubená s drsnou realitou, ze které je třeba utéct, aby se dalo přežít. Navíc úžasné masky, triky a aranže, strhující atmosféra.

Morke

Morke (2005)

Napnutá jak kšandy jsem byla... od začátku až do konce. Tenhle film je zářný příklad toho, že i za málo peněz se dá udělat hodně muziky. Dle mého je to dokonce herecký a scénáristický megakoncert. Hodně zahuštěná a sugestivní atmosféra, nenásilná a přitom všeprostupující dramatičnost, výborná kamera a obrazová stránka filmu vůbec... Navíc neustálý dějový vývoj - doslova prošpikovaný zvraty, ale přitom ne po povrchu se klouzající úprk. Velké nadšení. PS: v zařazení do žánru mi tak trochu chybí "Psychologický" - nejeden milovník onoho "žánru" si na tomhle smlsne.