Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Tento film se nedá ohodnotit něčím co je "mezi". Mechanický pomeranč je film o zábavě mladého Alexe a jeho tří kamarádů, kteří se baví mlácením bezdomovců či znásilňování žen. Ale pak nastane zrada. Z čí strany je ta Zrada ? Film se ani tak nezabývá pomstou ale spíše zradou.. Poté následuje vykoupení z vězení. A potom ? Opět zrada. S mladým Alexem se to táhne z kopce.. a na konec ? Nečekaný zvrat a pomsta.. Proto se tento film nedá ohodnit něčím "mezi" někomu se to prostě líbilo a někomu zas ne ! Tento film je opravdu kontroverzní a mě opravdu dostal. Jednoznačně nejlepší film všech dob od nejlepšího režiséra všech dob !!!

Old Boy

Old Boy (2003)

Co se stane když hledáte správnou odpověď ale ptáte se na ni špatnou otázkou ? O tom nám Ó Daesu může vykládat až do noci ! Zaslepen pomstou zjišťuje tak chladné věci o kterých si mohl ve své kobce jen zdát. Na konci filmu jsem zůstal několik desítek sekund omámen chladností filmu. Režisér se opravdu nebál divákovi naservírovat nejen brutální černý humor, ale zároveň i smutek a napětí. Tento film je opravdu mistrovské dílo. Chan-wook Park je prostě umělec. Celá trilogie mě naprosto dostala. 5* !

Osvícení

Osvícení (1980)

Máte rádi klid a ticho na svoji práci ? Jste si jisti že se z toho nezblázníte ? Někteří se už opravdu zbláznili... například takový obyčejný spisovatel s manželkou a malým chlapcem, kteří se vydali za prací do klidného horského hotelu. Film ze začátku působí velmi klidně, ale pak je něco špatně! Opravdu výborná režie v podání režijního mistra Kubricka a hereckého mistra Nicolsona !

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Absolutní klenot české, ale i světové kinematografie...Hrušínský a Herz mě položili svým filmem do slova na lopatky.. V životě jsem si nemyslel, že se v Čechách dokáže zrodit takto geniální psychologický snímek.. "Dáš si rakvičku, nebo věneček ?" Opravdu mrazivé dílo, které se zabývá šíleným panem Koprfkinglem, který si myslí že všechny a všechno spasí.. Opravdu nádhera!!

Život Briana

Život Briana (1979)

Jakožto velký ateista jsem se opravdu bavil a film splnil plně mé očekávní.. Monty Pythoni jsou prostě borci a nic jim není tabu. Pro mě jednoznačně nejlepší komedie vůbec! .. Jejich humor je opravdu na vysoké úrovni a né všem se může líbit.. "Vždy ber život z té lepší stránky" :)

Spartakus

Spartakus (1960)

Jednoznačně nejlepší historický film v podání Stanleyho Kubricka a Kirka Douglase...Tento film se mi opravdu vryl do paměti, kvuli Spartakovo odvážnosti.