Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (212)

plakát

Tian cai gong fu (1979) 

Kung Fu Genius je sice zajímavý název pro tento film, ale víc by sedělo Kung Fu z Bohnic, jelikož u značného množství scén jsem si připadal, jako bych pozoroval chovance psychiatrického ústavu a kung fu ala kachna je zážitek, který se musí vidět na vlastní oči. Naštěstí to všechno působí nadmíru zábavně a jako bonus jsou tu opravdu povedené fighty. Suma sumárum povedený a nevšední kung fu zážitek. V angličtině zde: https://www.youtube.com/watch?v=POE2CwqwCek&t=3478s

plakát

Wu quan (1979) 

Vynikající kung-fu film, kde má hlavní úlohu žena a vůbec to není na škodu. Angela Mao je velice zdatná bojovnice, ke všemu pohledná, a na souboje se tak moc pěkně dívá. V choreografii fightů má prsty samotný Jackie Chan a je to setsakramentsky znát. Kvalita a rozmanitost soubojů je opravdu na prvotřídní úrovni, navíc jsou bojové sekvence krásně dlouhé bez zbytečných divokých střihů a všechno je to okořeněno docela snesitelným humorem. Pokud máte chuť na kung-fu, tady určitě nesáhnete vedle! V angličtině možno vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=vNzOABKFVow&t=3029s

plakát

Souboj cti (1980) 

Od filmu jsem nic nečekal, ale že to bude až taková strašná hovadina, to jsem si nemyslel. Jackie tady vůbec není sám sebou, jakoby byl opravdu z ameriky nervózní a je znát, jak ho režisér tlačí do polohy "Bruce Lee", kde to Jackiemu vůbec nesvědčí a jeho výkon je spíše žalostně nevěrohodný a afektovaný. Do toho připočtěme stupidní příběh, stupidní a stupidně zahrané kompletně všechny postavy, stupidní lovestory s Chanovou přítelkyní, stupidní a naprosto přiblblý turnaj s naprosto a totálně stupidními a otřesně vybranými zápasníky a s tím spojený boj, který povětšinou nechtěně připomíná pořad Komik a jeho svět. Na závěr je nutno zmínit jednu z nejdebilnějších filmových scén, které kdy spatřily světlo světa a tou je bezesporu a po zásluze jakýsi zdejší štafetový závod na kolečkových bruslích. Něco tak po všech stránkách stupidního, dementního a retardovanýho se opravdu hned tak nevidí. Jedna hvězda z milosti za sem tam povedený Jackieho kousek.

plakát

Shaolin dou La Ma (1983) 

Po všech stránkách průměrný kung-fu film s jednoduchoučkou zápletkou a mnichy, kteří mají půlkilometrové obočí. Souboje jsou vcelku ucházející, ale příliš často je vidět, jak údery zasahují jenom vzduch a některé postavy v pozadí bojují zpomaleně a pouze "naoko". Zajímavostí je režisérova záliba ve vyflusávání gejzírů vody při utrpěném zásahu, tahle úchylka se ve filmu objevuje opravdu mnohokrát. V angličtině možno vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=buicHFRB2SM.

plakát

Mistr s drtícími prsty (1979) 

Bláhově jsem se domníval, že už jsem za svůj život viděl ledacos, ale to jsem se šeredně přepočítal. Tento film je jeden obrovský a neuvěřitelný chaos, který vystřihuje scény z Jackieho jiných filmů a náhodně je lepí za sebou, z čehož nastává galymatiáš a absurdní situace, kdy nemá ubohý divák šanci pochopit, co se na obrazovce právě odehrává. Jako třešeň na sirupovém košíčku tu je velkolepý nápad dotočit pár scén s použitím dubléra. Ten si vychytrale zaváže oči a použije Brumbálův zatemňovač a tímto důmyslným trikem ošálí jak diváka, který nemá šanci poznat, že to není Jackie osobně, tak i záporáka, který celý závěrečný fight přemýšlí, jestli je to opravdu Jackie nebo ne, ztratí koncetraci a uklouzne po lejnu. Podaří se vychytralému dublérovi dorazit zarostlého záporáka? Pokud chcete opravdu nevšední zážitek, přesvědčte se sami :o

plakát

Valerian a město tisíce planet (2017) 

Krásný obal a v něm ... nic. Ani milion vizuálních orgií nemůže zaplácnout nezajímavý a špatně vyprávěný přípěh, trapnost, zmatek, utahanost, mělkost a necharakternost takřka všech postav, občas otřesné herecké výkony (ať Rihanna zpívá, ale hlavně ať už proboha nehraje), velmi špatně vybraná ústřední dvojice, mezi nimiž absolutně nefunguje žádná chemie, nemluvě o chabém herectví a hlavně obrovská, zející a všeobklopující nuda, díky níž si na tenhle film za pár let asi málokdo vzpomene. Škoda, škoda a já se tak těšil. Jedna hvězda za vizuál a jedna za Caru, protože, ač jsou její herecké vlohy sporné, tak pro ní mám slabost a také za opravdu nádherné domorodkyně :)

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Vůbec ne špatné pokračování Nemova světa, ale jestli v něm něco chybí, pak jsou to silné momenty, wow scény, třeskutě vtipné gagy (až na vydry samozřejmě), chvilky, kdy jste dojati tak, že stěží držíte zavřený slzný kohoutek, nebo momenty, kdy sedíte přikovaní na nočníku a hryzáte si bryndák strachy o vaše milované hrdiny. Dory solidně ubíhá, hezky se na ní dívá, ale je jaksi sterilní a plochá.

plakát

Ip Man 2 (2010) 

To, jak měl první díl IP Mana skvěle natočené souboje, se bohužel ve druhém díle nepovedlo zopakovat. Ba co víc, přešlo se na styl Seagal, což znamená absolutně zmatečná kamera, střih alespoň dvakrát za vteřinu, záběry především od ramen nahoru, z technik především zběsilé máchání rukou a z boje máte absolutní, rozmazané a nezáživné Prd s velkým P. Se souboji bohužel degradovalo i vše ostatní, hlavně britští záporáci se opravdu nepovedli a jenom Donnie, který hraje IP Mana opět skvěle, trochu zažehnal vrásky na mém čele a pocit zklamání, které jsem po shlédnutí druhého dílu prožíval.

plakát

Ip Man (2008) 

Vynikající, skvěle naaranžované a natočené souboje jsou určitě největším lákadlem IP Mana, ale bezvadně tu funguje i zbytek filmu, pominu-li mírné klišé, které k IP Manovi neodmyslitelně patří a tady v prvním díle je to ještě snesitelné, v dalších dílech je to o dost horší, šlape všechno od příběhu, dramatičnosti, emocí, až po slušné záporáky v podobě japonských okupantů. IP Man je pro Donnieho životní role a hlavně, a to je ta nejhlavnější a nejdůležitější informace téhle recenze, Donnie je prostě COOL!!!

plakát

Hněv bojovníka (2013) 

Typický představitel filmu, u kterého zůstává jeho dívák co chvíli s pusou dokořán, kroutí hlavou nad chatrným, zmateným, nelogickým a přiblblým dějem, obdivuje ochotnické herecké výkony a co chvíli utrousí cosi jako "to je ale hovadina". Opěvované souboje sice neurazí, ale je to obyčejný poletovací průměr asijských levitujících občanů, do kterých musíte řezat hlava nehlava půl dne, abyste je alespoň trochu unavili. Hodnocení: 2 hvězdy s odřenýma poletujícíma ušima.