Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (56)

plakát

Wonka (2023) 

Do kina chodím už jen na opravdu dobré filmy a tady jsem nelitoval investovaných peněz. Výborný scénář, skvělá choreografie a nadprůměrný dabing. Množství CGI se podepsalo i na jeho kvalitě, která nikde vysloveně nebila do oka. Člověk měl pocit, že se vrátil do dětských let, kdy hltal muzikálové pohádky ze 60. let a nevěřil, co vše jde udělat. Těším se na to až to uvidím znovu.

plakát

Flash (2023) 

Začneme pozitivně. Není to takové dětské jako Green Lantern (2011). Není to podprůměrná ptákovina k žehlení na oddych jako Morbius (2022). Ale abych si to užil jako Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021), tak to ne. Je to průměrná podívaná s předvídatelným dějem. A jsem rád, že jsem ji viděl, protože alespoň dokáže pak člověk ocenit jiné kousky, které nemůsí dosahovat ani kvalit prvního železného muže, ale řadí se k těm lepším. Stojí to za zkouknutí a možná i více než jednou za život, ale že bych si z toho sedl na zadnici to ne. Zejména by mě zajímal důvod takového mizerného CGI. A to není poprvé, kdy vidím ve filmu něco kvality, jak když z dob kolem roku 2000. To Disney obsadil všechyn animační datacentra na dekádu dopředu, aby mohl dělat 3. remake Lvího krále?

plakát

Delikatesa (2021) 

Poslední dobou mě překvapuje francouský film. Člověk si předplatí HBO a občas má chuť se jen tak kouknout na něco nenáročného, ale dostane výbraně zpracovaný příběh s přesahem. Já měl vždy francouský film spojený s Fantomasem, Četníkama, Belmondem a obecně tou starou gardou. Pak jsem jednou narazil náhodou na film Nedotknutelní (2011), ale nijak jsem tomu nevěnoval pozornost. Ale v posledním roce mě zaujalo více titulů, že snad je budu i vyhledávat.

plakát

Eiffel (2021) 

Film který překvapil. Člověk si ho pustil u tchýně po nedělním obědě něco jen tak, aby čas plynul a nebylo jen trapné ticho, když není co prohodit a kupodivu nás všechny upoutal svým zpracováním. Nakonec jsme seděli a jen se dívali. Film je opravdu milým překvapením. Dobře zahraný a vše to okolo se hezky doplňuje.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Měl jsem z toho pocit, že jsem se dostal na dětské promítání. Ten film je absolutně nezáživný. Příběh je šílená nuda. Efekty? Klasickej digitální bordel. Herecké výkony slabota až na Awkwafinu. Sice z ní mám pocit jako bych koukal na grotesku ze 40.let minulého století, ale holt někdo v sobě ty stereotipní výrazy pro asiaty reprezentovat musí. Ale to ten film, prostě nezachání. Jako měl jsem z toho pocit, jako by se sešli Vít Olmer a Zdeněk Troška na pivu a řekli si "Pojď me natočit émerickej akčňák" a oni jim řekli, že jim na to dají kupu prachů, jen to musí mít něco na čínské téma. A tak si páni na dva víkendy sednou a nakoukávají filmy typu Tygr a Drak, Klan létajících dýk, Kung fu mela atd. a pak splácli tuhle nekoukatelnost, po které bych si raději vzal oči bělidlem.

plakát

The Last Man (2014) 

Kraťas z postapo, kterému by neuškodila kratší stopáž. Smutné je, že na to jak "draze" se ten snímek jeví, tak je opravdu krátký, ale myšlenka (pointa), tak jednoduchá, že je to zas dlouhé. Skoro jako by natočil "Pilot" a prostě to neprošlo přes producenty, tak výsledek prostě šel jen tak ven. Za shlédnutí to sice stojí, ale čekat od toho něco překvapivého, to ne.

plakát

Alarm (2009) 

Pro diváka vyžaduje pevné nervy protože slyšet tolikrát budík je dosti o příčetnost. :-D Nápad dobrý, místama i vtipné. Takové dílko, které ukazuje dovednosti animátorů. tak akorát si pustit něco k obědu.

plakát

Time Trap (2013) 

Hezký kraťas od pro mne neznámého tvůrce. I bez velkých dialogů se dá udělat film a to je zde hezky ukázané. Myšlenka a nápad tu je. Nějaké velké ponaučení? Možná. Vtipné to taky je. Čekat od toho víc by člověk neměl.

plakát

Milujte svého zabijáka (2002) 

Opravdu zábavná podívaná. Šlo by toto dílo stvořit bez takových hvězd jako je Sam Rockwell nebo George Clooney? No bez Clooneyho asi jo. ale Rockwell tomu dává správný šmrc. Děj je výborně podán a komediální prvky z toho dělají opravdu zábavnou podívanou, bez kterých by to byl jen další "životopisně-dramatický" počin, kterých je dnes jako máku. Vše je dotažené do konce a tak je to i vizuální pastva pro oči, kterou bych se nebál komukoliv doporučit.

plakát

Pod vodou (2020) 

Film který by upadl asi v zapomnění kdyby tam nebyli Kristen Stewart a Vincent Cassel. Připomíná to ehm... vlastně vše klasické. Jako kdyby si scénáristi nafutrovali chobot a za jeden večer ve dvojnásobně zrychleném přehrávání zkouli Leviathana, Vetřelce, Cloverfield a novou Godzillu. Pak tam prskli klišé z thrillerů někde v hlubinách a mysleli si, že to můžou vydávat za nějakej super film. A ještě závěr se tváří "no mohli by jsme udělat ještě dvojku"... Jako jediné, co to drží nad vodou je snaha herců podat nějaký obstojný výkon, snaha kameramana to nějak zajímavě natočit. Toť asi vše, proč ne odpad ale jedna hvězda.