Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (170)

plakát

Šťastný Nový rok (2011) 

Tak tenhle snímek je taková americká Láska nebeská, kterému ale nesahá ani po kotníky. Hodně příběhů, které vůbec nejsou originální a dlouhá stopáž dělají z tohoto filmu pouze šablonovitý vánoční kýč. Tento film zaujme pouze skvěle vytvořenou vánoční atmosférou a reklamou na New York. Z celé plejády hereckých hvězd i hvězdiček jsou nejvíce zapamatovatelní jen Jon Bon Jovi a Katherine Heigl.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Herecký koncert dvou hereckých párů, břitké dialogy, vynikající režie, krátká stopáž, bez hluchých míst to vše činí pro mne tento snímek nadprůměrným. Vážná témata, která film řeší, vůbec nebrání prvotřídní zábavě. Alespoň já jsem se parádně bavila a pro mne byl tento film příjemné překvapení. Pouze ten konec mohl být jiný, čemuž odpovídá i mé hodnocení.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Tak takto vypadají filmy, co vyhrávají americké Oscary. Silné téma, zpracované podle pravdivé knihy, dobré zpracování, kvalitní herecké obsazení, přesto mne tento film jaksi emočně minul. Film nepojednává žádný příběh, spíše je o černobílých vztazích mezi "hodným" služebnictvem a "zlými" bílými paničkami na rasistickém Jihu a pomstě jedné služebné. Jediné co se mně na filmu líbilo byly nadstandardní herecké výkony všech představitelek (ve filmu mně chyběl nějaký výrazný mužský element), jinak to pro mne byl průměrný povrchní filmík, na který jsem hned zapomněla.

plakát

Happy Feet 2 (2011) 

Tento animák potvrzuje pravidlo o tom, že první díl je vždycky lepší než ten druhý. Vizuální stránka filmu je sice na dobré úrovni, ale příběh je slabší a spíše je tento díl určen pro menší děti než dospělé. Viděno v originále, což má také vliv na mé hodnocení, jinak bych určitě šla s hvězdičkou dolů. Potěšil také skvělý soundrack. Jinak je to ale opravdu taková ekologická jednohubka.

plakát

Hranaři (2011) 

Tak tenhle rádoby český pokus o thriller se vůbec nepovedl. Nejhorší český film ve všech ohledech za několik let. Hvězdička je pouze za neodolatelného Jiřího Korna, který si famozním způsobem vystřihl roli tiskového magnáta.

plakát

Milovaní (2011) 

Sympatická francouzská muzikálová komedie o tom, jak matka i dcera v průběhu několika desetiletí zažívají obdobné milostní eskapády a dělají v lásce stejné chyby. K velkým kladům tohoto filmu patří zejména ženské herecké obsazení, potěší i český režisér Miloš Forman bohužel v epizodní roli. Také bylo příjemné vidět pražské lokace a slyšet češtinu z úst našich herců. Tento film však mohl být mnohem lepší, kdyby nebyl tak dlouhý a roztříštěný, například kdyby skončil smrtí jedné z hlavních hrdinek. Velké plus mají také skvěle zvolené písně, které si stále pobroukávám.

plakát

Love (2011) 

Snímek ze současné Bratislavy natočený mladým režisérem a pro mladé je svěží a má tu správnou razanci. Přesto však zůstal na půli cesty, možná je to tím, že jde o mix různých žánrů, asi by mu prospělo, kdyby se hlouběji věnoval jen jednomu. I tak jde o příjemné slovenské překvapení.

plakát

Le Havre (2011) 

Staromilská pohádka se sociálním podtextem jako lék na depresi na mne fungovala stoprocentně. Příjemné nečekané překvapení od režiséra černých komedií. Takový malý, velký film.

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vzniku vibrátoru ......... a báli jste se zeptat se dozvíte v této originální, romantické komedii, která se odehrává ve viktoriánské Anglii. Film jistí přesvědčivé herecké výkony všech představitelů. Nejvíce mne zaujal anglický herec Rupert Everett v roli hrdinova bohatého excentrického kamaráda. Tento film spolehlivě zaujme, pobaví a poučí všechny, jen těch ženských partií mužské oko nezahlédne tolik, kolik očekávalo.

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

Nejlepší z celého filmu jsou herecké výkony Michaela Fassbendera, který hraje psychiatra Carla Junga a Viggo Mortensena, který mu sekunduje v roli Sigmunda Freuda. Fascinující je sledovat vývoj vztahu mezi těmito muži a dialogy mezi nimi. Naopak herecký výkon Keiry Knightley mi přišel hysterický a nepřesvědčivý. Celkově povrchní a vůbec ne kontroverzní a perverzní dílo jindy perverzního režiséra Davida Cronenberga. Nejdřív jsem chtěla dát vyšší hodnocení, ale vzhledem k tomu, že si po pár dnech promítání na něj již nemohu vzpomenout, je mé hodnocení takové, jaké je.

Ovládací panel