Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (23)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Děj super, sice ze začátku miš maš, ale pro ty, co aspoň trochu znají postavy a příběh, tak si myslím, že není problém si různé scény pospojovat. Bohužel ta moderna (oblečení, účesy, města...) hrůza! Slovanská/středověká atmosféra samozřejmě chyběla. Hudba - nemastná neslaná. Pár vyrazných a zajímavých prvků, jako třeba motiv Geralta. Upřímně mi nevadilo, že grafika trochu pokulhávala, to bych odpustila, ale co jsem opravdu nezvládla byli ti černoši nesmyslně všude okolo. Kazilo to celkový dojem (jako černoch narvaný v radoby středověké zbroji? Černoch - elf (!) v zimním lese? WTF?). Jako klidně ať všude prosazujou to multi-kulti, ale tady fakt ne. Kolikrát jsem jen nevěřícně kroutila hlavou... Co se týče Geralta/Henryho, tak docela překvapil, u Yennefer to bylo dost na houpačce (už proto, že jako její velká fanynka jsem nedokázala přijmout tuhle její verzi) a Ciri? Ach jo, ta mě teda vůbec nebavila.

plakát

Trabantem do posledního dechu (2016) 

Doporučuju spíše přednášku D. Přibáně - víc informaci, víc vtipu a lepší atmosféra. ;) Film nebyl špatný, jen se v některých chvílích zbytečně táhl.

plakát

1984 (1984) 

Ať je film jakýkoliv, u tohoto příběhu doporučuju spíš knihu.

plakát

Zelená poušť (2012) 

Skvělý dokument, škoda jen, že se tvůrce konkrétně nezabývá korporacemi, které tyhle problémy způsobují.

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Příběh vikinga Ragnara jsem si oblíbila už po prvních dílech, otázkou je, zda to bylo víc kvůli jeho uhrančivému pohledu, či nebojacné Lagerthě a nebo jednoduše kvůli zasazení v zajímavém historické období. Modrozelený filtr dodává celému příběhu přirozenost - surovost a o to víc je vzrušující sledovat každodenní drsný život vikingů, ve kterém není nouze o boj, lásku, loajalitu i zradu. Nádherné a zdlouhavé záběry působí velmi poeticky a jsou protkané skvělou hudbou, což je hlavní složka, pokud teda nepočítám skvělou výpravu a kostýmy, dodávající seriálu příchuť severské mytologie. V první sérii se seznamujeme s většinou hlavních postav, proto bych řekla, že je malinko slabší. Naopak druhá série slibuje rozjezd ve velkém, spousta změn a novinek, seriálu to dodává říz a člověk nedokáže otrhnout oči od obrazovky. Začátek třetí série rozvíjí to, co v druhé započal a daří se mu to velice dobře. Surovost čpí z každého dílů, překapení taktéž, pocit, že se děj bude opakovat se ztrácí do neznámá. Celkové převapení a následné nadšení ze seriálu!

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

Předsudky proti tomu, co vyprodukuje stanice CW jsou u mě na denním pořádku (Vampire Diaries, The Originals...) zatím mě nic nepřesvědčilo o tom, že jsou to seriály nejen pro náctileté až do té doby než jsem narazila na seriál The 100. Neočekávané, brutální, promyšlené... Herecky skvělé, bez zbytečně moc otravných tváří, originální - na správném místě rozvíjený děj a s velkým potenciálem k dalšímu kvalitnímu pokračování. Aktuálně a myslím si, že i delší dobu zůstane, jedním z mých nej seriálů u kterého se nemůžu dočkat další serie.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Předem projevovat ovace nad filmem, jen proto, že ho režírovali tvůrci Matrixu se nehodí. Proč? Protože pak je zklamání ještě horší. Film je směska toho, co jsme už dávno viděli. Pokud jde o kostýmy, krásně se tady vykrádají filmy jako Pátý element, Star Wars a bohužel Hunger Games. Počítačově sice vymazlené, ale až blízce se to podobá hrozným Strážcům galaxie. Herecké výkony průměrné, Mila ani Channing či Eddie moc nepřesvědčili, v případě posledního to bude malým prostorem. Snad jen Sean tomu dodal jiskru... Samotná mytologie je nudná a vyznívá do ztracena - v podstatě je zbytečná, protože každému dojde, že do budoucna slečna Jupiter nic nevyřešila. Po Interstellaru a Jupiteru bych si, prosím, přála chytré a přitom na nic si nehrající sci-fi, bez směšných masek, dementních mutantů (lykantrop) a bez změti meziplanetárních válek a pokud možno už žádné americké happy-endy.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

...krásně malované obrázky v titulcích, hudba Billyho "Pipina" Boyda a slzy v očích. Takovýto konec celé ságy o Středozemi jsem si malovala už před třemi lety a dnes v pokročilé noční hodině se to opravdu stalo. Jenže, ne tak úplně přesně. Byly to slzy lítosti... Je mi tolik líto a asi i vždycky bude, že filmové ukončení toho, co jsem tolik milovala mě naprosto zklamalo. Z konce příběhu o hobitovi vznikla osekaná verze všeho, co bylo v minulých dílech, tak skvěle nakousnuto, nakonec jsme se dočkali pouze vynuceného umírání trpaslíků a návrat Bilba do Kraje. Emoce utopeny v počítačových tricích, které působily směšně. Prostor, jenž byl věnován bitvě a ne hereckým výkonům. Zbytečné scény se starostovým poskokem a odbytá smrt draka Šmaka. To vše nasvědčuje tomu, že je to špatný film, který neprojevuje patřičnou úctu skvělému spisovateli Tolkienovi. Škoda, že to, co bylo ve filmu dobré, počínaje skvělými detailními záběry, přerodem Thorina a konče soubojem Saurona s Bílou Radou se neprojevilo i v jiných scénách. Natočit, tak nedůstojný konec filmu, tak bych se styděla.

plakát

Železná srdce (2014) 

Ač mě trailer na Fury navnadil, nečekala jsem nic světoborného, ale nakonec jsem byla mile překvapená. Výkon Brada už jsem ani tolik neřešila (i když je fakt, že opět táhl celý film) jako spíše roli mladého Normana ala Logana Lermana, kterou jsem mu snědla i s navijákem! Uznávám, že i většina herců na tom nebyla špatně, leč ta paleta známých tvářích až příliš bila do očí. Hercům dobře posloužila velmi zajímavá hudba, která sice za rámusení střel tolik nevynikla, ale zachovala bojovou náladu. Film se mi dost líbil, na nic si nehrál, naservíroval nám až dech beroucí realitu a nevynechal ani originální odbočení od samotného boje k osobním potřebám jako je u vojáka odpočinek se sklenicí alkoholu, četba bible či navazování kratkodobých vztahů.

plakát

Gravitace (2013) 

Herečka kterou opravdu nemusím, hraje ve filmu a SAMA! Jestli se někomu nezdá otravná, tak je fakt nemocný... Záběry na vesmír byly grandiózní! Zbytek hrůza. Nuda a opakování. Bullocková zvládne zničit tři mezinárodní stanice a k tomu se z jedné dostane pomocí hasicího přístroje... Aha, k smíchu. Kde je konec těm oskarovým bijákům, které byly oceněny právem?