Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

V půlce třetího dílu vzdávám. Nudnější seriál jsem už dlouho nezažila. Rádoby šokující, ale bez sebemenší jiskry. Třetinová minutáž by to možná zachránila, ale takhle... Nechápu zdejší hodnocení. Nuda nuda šeď.

plakát

Pod povrchem (2000) 

Neskutečná škoda té stopáže! Být to tak o půl hodiny kratší - a tím pádem svižnější, je z toho nadprůměrný thriller hodný Zemeckisova jména. Jenže první hodina se vleče tak, že skoro máte chuť to vypnout, a Michelle je fakt na zabití, že se snad člověk ani tomu konci nediví...

plakát

Pýcha a předsudek (2005) odpad!

Uf. Tak tohle fakt ne. Nechápu hodnocení filmu, to jste se všichni zbláznili? Nebo to bylo vaše první setkání s Jane Austen? Protože tohle jsou jediné dva důvody, které bych pochopila. Nesmyslné zásahy do děje knihy, příšerný výběr herců a absolutní nepochopení celé knihy, to se opravdu jinak než odpadem hodnotit nedá. Keira neumí hrát a postavu Elisabeth vůbec nepobrala, Donald Sutherland to samé v bledě modrém (oficiální text distributora - dětinský otec?! jako vážně?!), Matthew Macfayden jakbysmet a navíc je to nejhůře obsazený Mr. Darcy ever! Jane a Mrs. Bennet se celkem povedly, ale to na vyzdvihnutí snímku z filmového pekla opravdu nestačí. Přečtěte si knihu a podívejte se na bezkonkurenční seriálovou adaptaci BBC (1995) a pak ohodnoťte znovu, prosím!

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Hm... Původně jsem čekala víc, ale spolu se zhoršováním zdejšího hodnocení klesala také moje očekávání, takže nakonec jsem vlastně dostala zhruba to, s čím jsem do filmu šla. Je to z větší části zoufale předvídatelné a scénáristicky neoriginální, nechutných scén s různými tělními tekutinami a vystřelujícími částmi těla mohlo být méně. Na druhou stranu v posledních 10 minutách mne tvůrci hned dvakrát překvapili a už v průběhu filmu jsem ocenila, že si z tématu dokážou občas udělat i legraci (viz tancující vtělený démon), za což dávám hvězdičku navíc. Smutné je, že z hororové tvorby posledních pěti let je tohle pořád lehký nadprůměr.

plakát

Napříč časem (2009) 

Žánrově by to byl přesně můj šálek čaje. Jenže k dokonalosti toho filmu chybí spousta - především jiný, sympatičtější hlavní herec, lepší herci do vedlejších rolí, lepší filmové triky, zajímavější kamera a střih, propracovanější scénář s aspoň jedním překvapivým zvratem. Takhle se jedná spíše o lehce podprůměrnou podívanou, která je zoufale předvídavá a lehce nudná. Třetí hvězdička je jen pro jako vždy dokonalou a úžasnou Maggie Smith. Kdybych mohla mít třetí babičku, chtěla bych, aby to byla ona!

plakát

Private Practice (2007) (seriál) 

POZOR, SPOILERY! Ne že by mě to nebavilo - baví a to hodně. Nicméně je to taková telenovela z lékařského prostředí. Na to jsme sice u spousty seriálů zvyklí, ale čeho je moc... Ve 2. a 3. sérii se hlavní postavy prakticky nemění, nepřichází nikdo nový. A aby se udželo drama a napětí, každý spí s každým, dospělí lidé jsou každou chvíli zamilovaní do někoho jiného, žádný porod hlavních postav nemůže proběhnout bez extra komplikací (jednou je to šílená ženská, která vyřízne dítě z těla své terapeutce a nechá ji málem vykrvácet, podruhé autonehoda cestou do porodnice, při níž dojde k poranění páteře), snad do každé ženské musí být naráz zamilovaní aspoň dva kolegové, zatímco ona se nevyzná ve svých citech... atd atd... Zkrátka - chytne vás to, bude vás to bavit, budete s postavami prožívat každý dramatický moment - ale objektivně budete muset uznat, že je to takový mydlinkový průměr, bohužel.

plakát

Mystery Girls (2014) (seriál) 

Někdy je trapnost prostě jen trapnost, jindy u vás vyvolává nekontrolovatelné záchvaty smíchu. A právě to je případ Mystery Girls. Vzkřísit někdejší (z dnešního pohledu dost chatrnou) slávu Beverly Hills se Tori and Jennie už nepovede, to je myslím všem jasné, ale tohle je opravdu sebemrskačský triumf. :-D

plakát

Pravda o morčatech (2010) (TV film) 

Taky bych chtěla být placená za výzkum, jehož hlavní závěry zní: Morčata jsou v řadě věcí podobná lidem; lidé jsou v řadě věcí podobní morčatům; ale existují také věci, které jsou vlastní pouze morčatům, a věci, které jsou vlastní pouze lidem. Přínosnost dokumentu pro ty, kdo se chtějí něco opravdu dozvědět o těchto chlupáčích, je velmi nízká. Historický exkurz jde do stejné hloubky jako úvod jakékoliv knihy pro chovatele. Záběry z přírody jsou zajímavé, ale jinak je spousta částí dokumentu zcela zbytečná - opravdu nepotřebuju vidět, jak si morčátka někde stahují a připravují k jídlu, ani jak se rozčesává dlouhosrsté morče. Ve výsledku ve mně film zanechal mnohem víc otázek, než kolik jich zvládnul zodpovědět. Celkově tak na dvě hvězdičky, jednu navíc přidávám za roztomilouše Borise. :-)

plakát

12 úkolů pro Asterixe (1976) 

Ano, animace je fajn, bavila jsem se, ale na 68. nejlepší film bych tenhle snímek rozhodně nenominovala. Přišlo mi, že nejvíce vtipu a zábavy přišlo až v posledních třiceti minutách. Za mne nadprůměrná rodinná podívaná, která ale stojí po boku řady dalších animáků na stejné či dokonce vyšší úrovni. Hodnocení na čsfd chápu jako směs nostalgie a porovnávání s ostatními asterixovými filmy.

Ovládací panel
5 bodů