Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Western
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (235)

plakát

Extraktoři - Tým (2023) (epizoda) 

První díl sliboval solidní thriller. Druhý naplno ukázal, že tomu tak nebude. Nelogičnosti, amatérské chování údajných profesionálů, naivita, rádoby drsné hlášky a výrazy, které jsou spíš k smíchu. A to ani nemluvím o tragických dialozích.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Přehlídka hrůzy. Nic horšího jsem ještě neviděl. U bitky v kuchyni jsem brečel smíchy.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Obyčejná "sawovská" vyvražďovačka. Nic víc, nic míň. Zajímavá myšlenka kritiky kapitalistické zhýralosti a dvě zajímavé hry, avšak celkově spíše slabší průměr. Nejspíše ještě srazím hodnocení o trochu níže, protože finální díl seriálu se bezpochyby zařadí mezi nejhorší konce v historii seriálové produkce.

plakát

Profesionál (1981) 

Ach, tenhle film je s každým zhlédnutím lepší a lepší. Belmondův odzbrojující a přirozený herecký projev a Morricone se svými mrazivými a emotivními melodiemi uhranou a obměkčí i toho nejkritičtějšího fanouška filmu, potažmo hudby. Vynikající, prvotřídní, legendární, excelentní, umělecký - slova nedokáží popsat výjimečnost tohoto snímku. Nezapomenutelná podívaná. Našlapaný a perfektně fungující krimi thriller, využívající westernových žánrových prvků a dokonale popisující motivy pomsty a spravedlnosti. Nemám co vytknout. Opět se ukazuje, že v jednoduchosti se skrývá až magická síla. Není třeba komplikovaných zvratů. Všechno do sebe krásně zapadá, příběh plynule postupuje kupředu a divák nestačí dýchat. Každou minutu si vychutnávám stejně slastně jako jídlo z Michelinské restaurace.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Ach, konečně! Konečně seriál, který se nesoustředí jen na přesun z místa A do bodu B, zatčení vraha a dojemné plácání po ramenou. Mix mystiky a detektivky, vše podpořené skvělým prostředím a neméně fantastickým hereckým obsazením. Bravurně napsané (občas řízné) dialogy a scénář s jen velice málo slabými místy. V příběhu pak najdeme vše, co by měl obsahovat: drama, zvraty, akci, napětí, ale také romantiku či několik neznámých. Při sledování jsem se náramně bavil a to je to hlavní, co se počítá.

plakát

Modrý kód (2017) (seriál) odpad!

Ze zvědavosti jsem na jeden díl mrknul a musím říct, že tohle je amatérská práce zabalená do naoko profesionálního hávu. Herci přehrávají, občas se dokonce zadrhávají, jindy dokonce dolují z paměti text, takže slyšíte eeeh a očividně vůbec nerozumí pronášeným lékařským termínům. Aktéři tu pouze mluví (většinou stejným tónem), divák sleduje chladné scény bez atmosféry. Nahodilý sled událostí, scénář zoufalý, režie nulová. Netuším, proč takové seriály vznikají, když tu nemůže být o nějakých uměleckých výkonech řeč, i průměrný divák tuhle nedůvěryhodnou frašku okamžitě prokoukne a přestane jí věřit. On i oddychový seriál se musí umět.

plakát

Zúčtování (2016) 

Vypadá to, že akční žánr přežil svou klinickou smrt a pozvolna se opět probouzí k životu. Po fantastické sérii o Johnu Wickovi se jedná o další nářez, tentokráte s větším důrazem na příběh. Nechybí svižná akce, gradující finále a několik parádních zvratů. 5/5

plakát

Rudý úsvit: Nová krev (2012) 

Bohužel, tohle je kámen úrazu většiny podobně laděných fikcí. Film je pouze o nekonečném střílení a jakýkoliv děj silně absentuje, stejně jako logika. Chování postav je otravné, neuvěřitelné a hloupé. Dialogy slabé a pozadí invaze neexistující. Doufám, že jednou někdo podobný námět zpracuje víc do hloubky a nezaměří se na bezduchou akci, protože takhle se mohl film odehrávat třeba za války Severu proti Jihu a rozdíl byste nepoznali. Patosu je tu až příliš mnoho. Atmosféra žádná, vše je příliš primitivní a jednoduché. Nepřítel prostě naskáče z nebe a Amerika padne na zadek. Tohle se hrubě nepovedlo.

plakát

Živí mrtví - My jsme konec světa (2019) (epizoda) odpad!

Zbytečnost tohoto dílu tedy nebudu více rozepisovat. Omáčkový flashback je rarita, kterou Walking Dead ovládá na jedničku. Nezajímavý a nedůležitý díl pro celé univerzum.

plakát

Živí mrtví - Jak daleko zajdem (2019) (epizoda) odpad!

Stejným problém jako ve Hře o Trůny. Z nepředvídatelného seriálu se stala komediální fraška. Tvůrci opustili psychologickou a dramatickou linku a místo toho se vrhli na ujeté scenérie ve stylu Šíleného Maxe. Do popředí postavili nezajímavé a herecky nestabilní postavy. Akce ve filmu nemá žádný souvislý význam, občas se objeví proto, aby v seriálu byla a diváci definitivně nezdrhli jinam. Kam se, proboha, ztratili všechny střelné zbraně? Walking dead byl o krvavých přestřelkách, spadaných patronách a máváních pistolemi, místo toho se tu všichni řadi do formací jako za starého Řecka a Říma. Vážnost seriálu se bohužel rozpíjí v hluchých dialozích, opakujících se smyčkách a nevyužitého potenciálu. Z postapokalyptického seriálu se stává místo pohody a štěstí. Všichni se mají rádi, nikdo se s nikým nehádá. Středověká poloha seriálu citelně ubližuje. Zvláště pak potom, co komunity disponovali poměrně rozsáhlými technickými zásobami, které se prostě ztratili. Bohužel, rapidní propad prozatím trvá. Otázka je, zda diváci budou seriálu dávat šanci donekonečna. PS: Michonniho neherectví mi leze krkem. Roli, kterou dostala, příliš nezvládá, její šeptání má navodit pocit ostrosti a důležitosti, ale působí jako pěst na oko. Do toho výraz její tváře až neuvěřitelně přehrává. Na její obranu, není v tom sama, většina jí zdatně sekunduje.